vem bestämmer att man dricker för mycket?

jag är 28 år och har druckit sen jag var 16. jag lever och har ett jobb, långt ifrån ekonomiska problem . visst har jag svårt att ta in människor i mitt liv, säga sanningen. och fråga efter hjälp. men man vet när stoppet är. dock vet inte jag det, men kroppen kommer känna det! dom som är nära mig säger det dagligen. drick inte. kör inte. jag vet själv att det inte finns någon tro. och att det finns ingen rättvisa i denna värld. men om man hittar jobbet som betalar för din kunskap så kan det inte vara så dåligt. hitta dom som kan betala för din kunskap!

Jag är inte helt säker på ditt budskap men jag får lite ont i magen när jag läser det.
Du är en fri människa och du styr ditt eget liv. Men som människa är du värdefull liksom allt omkring dig.

När jag läser din text blir jag orolig att du dricker och kör bil men jag hoppas det är jag som tolkar texten fel. Gör du det styr du inte bara ditt eget liv utan du riskerar också att ta en del i andras, i värsta fall på ett fruktansvärt sätt.

Kom gärna tillbaka och hjälp mig förstå.
Forumet här är en bra plats att ventilera sina tankar och jag skulle bli väldigt glad om jag får veta att jag missförstått.

Ta hand om dig!

... konsumtion av alkohol? Det finns väl rekommendera enheter/vecka som en guide Finns ju tester man kan göra lite här och där på nätet, kanske t o m på denna sida? Sen kan man ju för egen del fundera om alkoholen ger en negativa konsekvenser, t ex sjukskrivningar, ångest, minnesluckor, sjukskrivningar o s v.

Jag tolkar dina rader som att du har en omgivning som bryr sig om dig och din hälsa, och om din alkoholkonsumtion. Väljer du att köra med alkohol i kroppen gör du dels något olagligt och dels något som kan få förödande konsekvenser för andra och såklart för dig. Något som du kan få ångra resten av ditt liv.

Du är fortfarande ung, och det blir inte lättare att förändra alkoholvanor om man väntar.
Skriv och läs och lycka till!