Hej jag är ny här. Vet inte om detta är rätt forum för jag vet redan att jag dricker för mycket! Just nu mår jag bra, har inte druckit nåt sen fredag , men jag vet att suget kommer snart och då handlar jag mycket och dricker upp allt på en gång. Då kan jag inte hejda mig utan kan dricka flera dar, men jag håller mig på benen och fungerar någorlunda ändå, men sen kommer ångesten och skammen när det är slut på vin mm och då bestämmer jag att aldrig mer. Men det blir det. Tänker därför att det här är mitt sista halmstrå, har försökt sluta så många gånger. Gruvar mig för när nästa tanke kommer om att åka på systemet och handla. Ska också säga att jag dricker i smyg och gömmer vinflaskor här och var. Och jag tänker på det varje dag och så fort jag börjar må bättre så börjar jag planera besök på systemet. Så har det hållit på i ja 10 år kanske. Är.så less på allt...och mest på min dåliga karaktär som inte kan lära mig att dricka måttligt . Jag känner mig verkligen usel men har blivit lite peppad av att läsa i forumen om att jag inte är ensam som kämpar med detta

Li-Lo

Jag hoppas att du väljer att vara kvar hos oss. Du har inte skrivit något olämpligt och du är inte den första som uppriktigt berättar att du druckit. Jag är glad för just den uppriktigheten här inne. Det är ni och den generositeten som gör detta till ett fantastiskt forum som är en outsinlig källa av kunskap och erfarenhet.

Jag ber om ursäkt för att mitt inlägg i din tråd kom att likna kritik, min intention var att berätta om våra riktlinjer. Du berikar forumet.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

AlkoDHyperD

Mellan raderna tror jag mig se stukad självkänsla, som kanske inte bara handlar om skam över drickandet, utan kanske en bidragande orsak till drickandet? Nu tar jag mig friheten att spekulera och kan naturligtvis läsa in saker som inte stämmer - men, kära nån - att behöva vara tillmötesgående...och att behöva dricka för att kunna vara det....låter inte som du har det så värst bra i din relation. Hur har du det egentligen? Finns det någon som stöttar dig? Har du någon i din närhet att luta dig mot? Vad har du för stöd i din man?
kram

Du har inte gjort något fel och behöver inte be om ursäkt. Det var ingen kritik. Li-Lo skriver bara om reglerna för att delta i forumet och det är att man är nykter. Den respekten måste man visa :) Många kämpar själva med sug och det kan trigga andra till att ta ett återfall. Många använder forumet som en form av rehabilitering för sitt eget missbruk. Det är känsligt och jobbigt med berusade personer härinne, för många av oss som skriver.

Du är självklart varmt välkommen att skriva när du är nykter.

Varm kram

MM

Varför skulle du vara till besvär? Det är du naturligtvis inte. Stanna här för här finns grymma, coola människor som fattar....Och de flesta av oss härinne är alkoholister (risk/missbruk) och vi behöver alla hjälp. Inga konstigheter med det - tycker jag.

Alkoholistja

Humöret går upp och ner, och JAG är medveten om att det är alkoholens fel. När jag hållit upp i 2-3 veckor så har ju humöret stabiliserat sig så jag låter motgångar i livet passera utan större problem. Men då kommer också suget. Visst ska jag väl klara att dricka nåt glas utan att det ska leda till en eller två flaskor. Fel fel fel tänkt. Jag borde veta bättre. Nu måste jag börja om från början igen. Puh...
Borde sluta röka också men jag klarar nog inte allt på en gång.

AlkoDHyperD

Vad vill du? Och varför vill du det?
Vill du sluta dricka? Eller vill du kunna dricka bara lite men upptäcker att det slutar med mer än du tänkt och du blir besviken på dig själv?
Borde är ett ord som uttrycker en önskan men också missnöje med att verkligheten inte stämmer med önskemålet. "Borde" leder inte till förändring utan att man fortsätter som förut men med ett missnöje med sina handlingar.
För att bryta "borde"-spiralen behöver du utforska vad du innerst inne vill och sedan försöka komma fram till realistiska och konkreta sätt att uppnå det.
Du kan till och med använda ordet vill när du väljer att dricka. Nu vill jag dricka för att...
Då kommer du att behöva vara ärlig mot dig själv och motivera dina handlingar.
Får du reda på varför du vill dricka genom att fråga dig själv kan du sedan gå ett steg till och fråga dig själv om du även vill ha konsekvenserna, och om inte, om det finns något annat sätt att uppnå det du vill ha som ger lindrigare konsekvenser.
Kram

Alkoholistja

Jo det handlar om ett förhållande till alkoholen som inte sunt. Jag måste bestämma mig för vad jag vill och hur jag vill h det resten av mitt liv.
Jag har haft ett bra liv tidigare också. Men även gått ner i depression då och då och ibland trott att jag hittat en vän i vinet. Men kravlat mig upp och mått ganska bra igen. Har haft många att finnas där för och därför varit tvungen att rycka upp mig. Mdn efter en närståendes olycka så har livet blivit grått. Har väl aldrig varit nån optimist utan är en tråkig pessimist som oroar mig gör allt. Och nu så finns det inte så mycket alls att se framemot i livet känns det som. Men jag vill må bättre och ska komma på fötter igen utan vinet, för jag vet att det inte gör något bättre egentligen. Bara för stunden.

Alkoholistja

Ja jag vill ju sluta röka också, men hur? Blir ännu mer deppig och irriterad och det går ju ut över min kära man. Som till viss del är beroende av mig och mitt goda humör. Hur ska jag klara det. Men det är väl bara att pröva igen. Har ju slutat förr och då höll jag upp i 30 år. ?rökte aldrig när barnen var små, så ingen av dom är rökare iaf. Det känns bra. Men nu är det annorlunda och mycket svårare.

Alkoholistja

Men det går inte bra för mig. Det kan gå 14 dagar 3 veckor sen är det samma visa igen. Jag klarar nog inte detta. Mår inte bra alls för att jag inte klarar av att låta bli.