Jag är ny här på forumet och har sedan ett år tillbaka börjat oroa mig för hur jag hanterar alkohol.

Numera festar jag sällan helt enkelt på grund av att jag har svårt att låta bli att sup-supa. Förut festade jag ca 2ggr/vecka och blev riktigt full. Men jag insåg att i princip 90% av allt jag gjort dåligt i mitt liv har på ett eller annat sätt innehållit alkohol. Jag är en rätt ung tjej och jag utsatte mig för onödigt stora risker genom att vara utom kontroll och försätter mig i situationer som kan bli väldigt farliga. Det tär så mycket på självkänslan att veta hur lite jag värnar om mig själv efter en viss nivå av alkohol. Och att jag fortfarande har svårt att veta när den nivån närmas. Om jag festar vill jag ständigt dricka något, och jag blir lika förvånad då efter 5h av festande och ständigt drickande att jag tappar kontrollen.

Numera festar jag kanske 1gång per månad, men jag dricker istället alkohol var och varannan dag. Vin eller öl till maten, vin till filmen, vin till serien. Och jag nöjer mig sällan med ett glas. Det är som om något i mig jagar efter fylla. Trots att det så ofta går åt helvete då jag är full, tappar mobil, väska, minnet, omdömet. Det har ofta hänt. Jag får i princip alltid minnesluckor efter en fylla, och får en otrolig bakfylleångest som kan hålla i sig i dagar beroende på hur full jag var.

Nu sökte jag mig hit eftersom jag börjar inse att jag nog har en problematisk relation till alkohol. Har alkoholister i släkten och har för mig det kan vara ärftligt på olika sätt. Och att tidigare såg jag inte mitt drickande som ett problem eftersom jag var runt andra som nog har ännu mer problematisk relation till alkohol, så det blev liksom normalt.

Igår blev jag så full, har minnesluckor och gjorde bort mig. Min sambo är arg och besviken eftersom jag hade tappat min väska och mobil och inte försökt nå honom. Blev hemskjutsad av några killar som var på festen som jag aldrig träffat förr. Haft tur hittills att ingen velat mig nåt illa men jag inser ju i efterhand vilken fara jag försätter mig i. Skäms så mycket över vem jag blir på fyllan och jag vet inte om jag måste lägga ner projekt alkohol helt eller vad jag kan göra för att hantera det på sundare sätt. Känner mig lite lost i det hela, vill gärna lära mig mer och få inputs.

Siggy

Tack för de som kommenterat sedan sist. Så intressant att höra om era upplevelser och erfarenheter, jag tror verkligen man kan lära och inspireras av varandra. Har inte varit aktiv här på några veckor men har sedan sist varit i sammanhang som jag normalt sett skulle druckit mig full i. T ex på krogen, vinkväll med tjejerna osv. Men valt att dricka alkoholfritt eller bara vatten. Märkt också att jag nog inte bara druckit mig full för att jag fått höra att JAG blir roligare, utan andra blir roligare också. Det är faktiskt inte så jäkla kul att vara runt fulla personer, de är inte hälften så spännande som dom tror när dom är fulla liksom. Överdrivet starka reaktioner på allt, talar lite för högt och osammanhängande. Jag tänker Inte var jag sådär dryg med??? MEN JOHO och värre oftast dessutom.

Så jag är inte i såna sammanhang lika ofta, vilket jag är helt ok med, men jag vill fortfarande kunna hänga med mina kompisar och dansa då och då. Har någon tips på alkoholfria drycker?

Stay strong allihopa :)