Hej
Har druckit mycket de senaste 5 åren och vill verkligen sluta. Jag brukar dricka 4-5 dagar i veckan och då en och en halv flaska vin. Under sommaren kan det lätt bli varje dag och vid några få tillfällen har jag lyckats hålla mig nykter i 2 veckor till en månad. Jag önskar att jag bara ska vakna upp en dag och inte känna något sug utan snarare avsmak så som jag gjorde en dag med rökningen. Efter att ha rökt i nästan 20 år så vaknade jag bara en dag och kände avsky för rökningen och det var 1,5 år sedan men visst har sugit kommit och gått ibland men då hjälper det att tänka på hur dåligt jag faktiskt mådde av att röka men detta hjälper inte med alkoholen. Trots att jag alltid är djävulskt bakis efter att ha druckit dagen innan så gör jag om samma misstag om och om igen och även fast jag mått jättebra under de perioder som jag hållit upp så är det precis som att jag då tycker att alla dessa bakfyllor från helvetet var värt det för att sedan gå och berusa mig igen. Idag är jag bakis och idag kommer jag inte att dricka för det brukar jag aldrig göra när jag är bakis för att jag helt enkelt mår för dåligt men jag vet att imorgon kommer det att bli ett helvete att stå emot suget. Jag har knappt några vänner kvar, jag har gjort bort mig så många gånger på fyllan att jag inte ens orkar tänka på det och jag har till och med tagit lån för att finansiera mitt missbruk! Hur jäkla korkat är inte det?! Jag har senaste tiden gått upp väldigt mycket i vikt, jag mår givetvis väldigt dåligt och jag tycker dessutom att det börjar synas på mig i ansiktet att jag dricker tungt. Jag anser själv att jag nått botten. Trots det och trots att jag vet att detta missbruk är oerhört farligt så fortsätter jag för att jag inte klarar att stå emot suget som tar över min hjärna fullkomligt. Det är precis som många beskriver här inne, nästan som att man hör en röst som uppmanar en att unna sig ett eller två glas vin som istället alltid urartar till typ 10 glas och under berusningen så känner jag en oerhörd lycka (vilket är det som lockar när suget kommer utan en tanke på bakfyllan). Och suget kommer lätt, det räcker med att titta på tv då folk dricker vin eller reklam så blir jag toksugen direkt! Och det sjuka är att det även händer de gånger man verkligen också visat vilka negativa effekter alkoholen kan ha. Det går emot min egen logik men trots detta så fortsätter jag att dricka... Jag vill inget hellre än att sluta och få vakna upp nykter om mornarna och må bra. Efter att ha läst runt på detta forum så känns det här som en bra början och att det finns fler i samma sits. Jag kommer troligen att uppsöka AA också för jag anser själv att jag nått den punkten då jag tappat kontrollen över mitt missbruk, detta är inget jag klarar själv längre känns det som.

Sheana

Absolut det gör det och jag vet att det där är något som jag måste jobba med, att bygga upp en styrka inom mig själv. Den hade jag inte innan utan bröts sakta men säkert ner allt eftersom att saker hände i livet och istället för att stärkas så bröt jag istället ihop fullständigt. Jag gav helt enkelt upp.
Absolut jag lär mig dag för dag att försöka hantera det där bättre. Tack kram på dig med :)

..till dig på en jobbig dag! Hoppas dagen slutar bättre än den började.

Det verkar som om din mamma inte är någon vidare "mamma" för dig. En mamma ska alltid se till barnets bästa och ta sitt "vuxenansvar". Hoppas du har någon annan i din närhet som ger dig omtanke nu när du behöver det som bäst. Min mamma varken skäller eller dricker för mycket, men hon har under stora delar av mitt liv inte funnits för mig när jag behövt henne. Det är en stor sorg. Som tur är har jag haft vänner och deras föräldrar samt släktingar som "tagit hand" om mig.

Sheana

Tack Jasmine. Jag har en pojkvän men jag vill inte belasta några problem på honom. Jag har pratat om mina problem tidigare men märker att han bara tycker att det är jobbigt så jag har slutat att ta upp något med honom -tyvärr. Trodde liksom att det var lite det som var meningen med att ha ett förhållande. Jag har inga direkta vänner kvar heller vilket med största sannolikhet beror på mitt drickande. Han tar själv aldrig upp några "problem" utan verkar leva ett ganska bekymmerslöst liv i jämförelse med mig och då vill inte jag bli den som "gnäller". Samtidigt så känns det nästan lite falsk att aldrig ta upp några issues (jag brukar fråga honom men han säger alltid bara att allt är bra) för det känns inte rimligt. Det är oerhört betydelsefullt att skriva här, läsa om andra och få så mycket stöd. Det värmer verkligen.

linus

Hej du!

Det här med att suget kan bli triggat pang boom och av allt möjligt känner jag verkligen igen. Inte minst av saker som handlar om alkoholens skadliga verkningar. Helt sjukt. Jag skrev här under vintern och början av våren också, men slutade för att jag kände att jag kunde bli sjukt sugen av att jag skrev om att jag varit full dagen innan, eller något. Gick även en "återfallspreventionskurs" under våren; var typ aldrig så sugen på bli kalas som när jag kom hem efter varje träff. Jag tror att kontentan är att man kanske kan välja bort vissa extra tuffa situationer, men att det viktiga blir att hitta sätt att hantera suget, för det kommer att komma, man kan inte gömma sig för livet. Sedan vilka metoder och verktyg som kan hjälpa en med det är ju väldigt individuellt, men många tips finns här på forumet. För min kan träning ge ett visst lugn svåra dagar. Prata med någon om suget hjälper också. Även om det inte tar bort suget så får jag någonslags utlopp för det i alla fall.

Svårt det där med partners. Jag tror tyvärr att du kommer ha en otroligt tuff resa om du inte känner att du har stöd i din vilja att bli nykter från din partner. Jag har en situation där min sambo sagt typ att det räcker nu, ingen mer alkohol. Det är ju bra så till vida att jag har rejält starkt incitament att hålla mig nykter. Däremot upplever jag att hon inte alls förstår mina känslor runt alkohol och att jag logiskt kan förstå att jag inte borde dricka alls, men samtidigt ha väldigt svårt att KÄNNA det. Så av den anledningen har vi kommit till en punkt där jag nästan aldrig pratar med henne om alkoholen, utan jag tar det med andra. Det skadar vårt förhållande, det tror jag att vi båda är medvetna om. :( Men, jag känner iaf att det är ganska lätt att vara nykter när är med familjen, för det finns liksom inget annat alternativ om jag inte vill förlora dem.

Jag gör som linus, pratar aldrig med min sk partner (vi är ihop lite till och från, helt instabilt) om alkohol och det är inget jag saknar! Han dricker aldrig när vi är med barnen eller när vi är ensamma, dricker i stort sett bara när han går ut med kompisar och han gillar inte när jag dricker. I början tyckte jag det var trist att vi inte delade en flaska vin (och lite till) när vi sågs, men just nu tycker jag det är så skönt att han inte "lockar" mig att dricka.

Det här är min högst personliga åsikt, men jag skulle tycka det var jobbigt att prata med min partner eller mina vänner om alkoholen. Jag tror inte att någon som inte har missbrukat a kan förstå hur det känns och därför inte är till någon hjälp. Du beskriver det så bra linus, rent logiskt vet jag att jag inte ska dricka, men känslorna för a är för starka för att stå emot... om man inte har bestämt sig innan (och även då är det svårt).

Sheana, lycka till idag! Det blir definitivt en vit fredag för mig i alla fall...

Kram

Sheana

Ja, absolut det är jobbigt prata om a med andra så därför gör jag inte det. Det verkar vara enormt stigmatiserat och de flesta i min närhet (ironiskt nog) dricker inte eller väldigt lite och sällan -så nej, de kan nog inte förstå vidden av problemet med a. Jag har inte direkt tagit upp drickandet med honom utan mer andra problem som att min mamma bråkar e.t.c. men det går bara inte och så är alla andra i min närhet så jag har lagt bort det där helt. I början dränkte jag mina känslor i flaskan men nu börjar jag inse att det är jag som måste bygga upp en styrka inom mig själv oavsett vad alla andra tycker om mig eller vad som händer runt omkring mig, så måste jag stå kvar stark. Han gillar inte heller att jag dricker, han hade aldrig druckit innan han träffade mig men jag har istället fått honom att dela en flaska vin med mig till maten. Det har jag känt enormt dåligt samvete för, en person som aldrig druckit och sedan dricker två eller tre glas vin kan bli ganska full... och då blev jag orolig och kände mig helt fruktansvärd att jag kanske skulle dra in honom också i ett missbruk. Nu kommer det här inte att hända igen! Det är samma där för mig att jag logiskt sätt känner att jag inte borde dricka men att suget varit för stort för att stå emot.
kram på er båda!

Sheana

Idag fyller jag år! Har redan hunnit bli erbjuden skumpa med tackat nej. Vaknade ovanligt tidigt dag för att vara jag. Ja, jag vet att 9 inte är tidigt men för mig är det det, jag brukar vanligtvis vakna runt 12. Jag känner mig pigg idag och har redan hunnit städa, tvätta och tagit en härlig promenad. Nu ska jag gå och handla och köpa något riktigt gott att äta :)
Jag känner mig som en av de värsta missbrukarna här inne men a ska inte få ta över mitt liv något mer. Aldrig någonsin igen!
Jag ger mig själv nykterhet i födelsedagspresent!
Tack till alla här inne för allt stöd och alla fina råd -ni är helt fantastiska <3
Ha en riktigt underbar dag och massa kramar till er alla!!!

Vilsensjäl

Snygg kommentar btw. Jag ger mig nykterhet i present. Love it. Grattiskramar

Sheana

Åh va söta ni är. Tack så mycket.
Fredagen gick jättebra men drömde att jag drack a, bara två glas skumpa men blev jättesnurrig. Det var en mardröm för det hände saker som inte var roliga, inte läskiga men saker jag är rädd för att misslyckas med om man säger så.Det kändes så verkligt men jag brukar fortfarande drömma så om rökningen ibland också så det var skönt att det bara var en dröm.
Trevlig helg till er alla fina och underbara människor här inne! Massa kramar <3

Det viktiga är att du duger som du är! Vi är ju bara människor och då ingår det att misslyckas mellan varven. För mig är misslyckande om jag sårar någon jag tycker mycket om. Känner inte dig men jag tror inte du sårar folk för att du tycker det är kul!! " Du ska vara mer av det som är du" Sköt om dig!

Hur mår du? Och hur går det med att vara nykter (har inte gått så bra för mig;)).

Kram!