Varit inne ett tag och läst. Känt ett fantastiskt stöd i att man inte är själv att ha problem med detta gift och inte känt mig lika dålig efter alla korkade beslut man tagit när man inte varit i sina sinnes fulla bruk. Skulle nog säga att a varit/blivit ett problem för mig sista 5-7 åren. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv (och min sambo) att nu är det dags att ta ett längre uppehåll. Jag har inga problem att gå på fest nykter, utan det är jag rätt van faktiskt. Är rätt social och tycker bara det är skönt att kunna ta bilen hem där vid 23 på kvällen och gå och lägga mig, för att sen vakna pigg och alert. Mitt problem är att jag har en tendens att en onsdag e.m. på väg hem från jobbet slinka förbi någon pub och sitta och "reflektera" över några öl, vilket ofta leder till att jag är lite seg på torsdagen, vilket gör att jag lätt gör om det torsdagen och fredagen. Helgerna ofta nyktra då jag är med familjen. Jag har haft nyktra perioder och känt så mycket vinster med att inte dricka. Jag känner mig rätt less på att dricka och dess konsekvenser. Är dessutom lite hypokondrisk och vet ju att överkonsumtion av alkohol är skadligt såväl fysiskt som psykiskt. Hur som helst vill jag ge detta forum och denna "dagbok" en rejäl chans. Det blir en påminnelse under svaga ögonblick när a-rösten inom mig efter ett par veckors nykterhet börjar locka till att dricka. Nu startar jag min resa mot en piggare, fräschare och mer närvarande framtid!

... är det i dag! En milstolpe. En bedrift för mig, ett kvitto på att jag kan och att jag vill leva ett liv utan bedövning och konstlad lugn/lycka.
Nu är detta inte ett slutmål, utan bara en bra början på ett liv utan giftet.
Vad har det gett? Lugn, närvaro, tålamod, känslor, oro och ångest i princip bortblåsta. Framtidstro, hopp och tillit till livet. Självrespekt och självkänsla.
Varför har det gått bra denna gång? Bra verktyg, detta forum (som jag blivit beroende av istället.... ;-), och framförallt att jag ändrat inställning till giftet. Slagit hål på romantiken och det förljugna kring drogen och att man ska kunna bli lycklig och lugn av den. Den vill oss bara illa och den vill bara ta oss till en ändhållplats som är allt annat än vacker. Den vill förgöra oss och allt det fina som finns i och omkring oss.

Till er som är i början på er resa eller fortfarande är kluvna om man kan leva ett liv utan alkohol. JA, JA, JA, det är såååå värt det. Visst kanske man förlorar lite s k "vänner" på vägen, men dom riktiga finns garanterat kvar, och man får väl träffa nya då. Jag tycker mig ha fått några nya cybervänner på detta forum, och det skulle vara så kul att ses i r l så småningom, t ex på träffen i november.

Vi fortsätter framåt, en dag i taget. Nu väntar en skön och fräsch söndag!

AlkoDHyperD

Fortsätt i samma anda. 100 dagar i frihet. Låter skönt.
Och det finns inget positivt med att dricka bort sitt liv.
Ändå gör man det - trots att den förljugna bilden sedan länge är genomskådad...varför?
Kram

Månsken

Starkt jobbat och härligt att läsa hur bra du mår. Håller med om att alkoholen är inte värd det. Känns på något sätt skönt att komma till insikt. Stort grattis och ha en skön söndag!

Ågrenskan

Grattis! Så underbart att läsa. Och så sant. Efter bara en vecka utan alkohol känner jag mig sååå mycket bättre. Så ett liv utan alkohol blir definitivt ett bättre liv. Kram

.... ja, det är härligt att vi verkar ha känt vinsterna rätt tidigt. En del har det lite tuffare med det har jag förstått. Men det gäller också att släppa illusionen om att man saknar och längtar efter alkohol. Eller rättare sagt, visst kan man få sakna och känna sorg...., men sen då..., vill man ha alla dessa konsekvenser... Det går ju utmärkt att leva utan!

... njut och lär av resan. Du blir starkare och starkare i små och stora vägval. A-rösten viskar allt mer sällan förhoppningsvis, när du tittar dig i spegeln ser du piggare och klarare ögon, själens spegel!

Så fint att läsa om dig och att det går bra med ditt nya friska liv..Livet har ju både soliga och mindre soliga dagar.Men som nykter är dom sämre dagarna lättare att hantera.Nu har man både ork och självkänsla för motgångar..Tidigare tog man till flaskan och då blev det ännu värre..Mycket bra jobbat morgondag❤

känner jag mig. Fick en härlig lyckokänsla i kroppen nyss. Vilken skillnad det är att vakna en morgon och inte druckit! Gäller att påminna sig om detta för mig nu 15 veckor in i mitt nyvunna liv. Fräsch i huvudet och mage, redo för en ny dag!

AlkoDHyperD

Jag vaknade också hyfsat pigg och fräsh...lite oförskyllt måhända, men tackar mig själv för att åtminstone ha vett att stoppa tidigt..
Du är en tillgång här. Tack för att du delar med dig!
Kram

... och skriver tror jag vi är på väg framåt, även om ni just nu inte är där ni vill vara. Men hav förtröstan som det så fint heter, men ngt behöver göras annorlunda, frågan är vad?
För mig är forumet jätteviktigt, lär mig varje dag och blir ju en livsviktig påminnelse.

... att jag hade varit nykter lika lönge som du och kanske fick vakna upp pigg en morgon. Jag är bara dödstrött hela tiden och inte alls glad. Börjar tvivla på att det är alkoholen som är mitt största problem..

Godnatt och kram

Sannah

Kring alkohol viktig insikt!! Även att vakna upp fräch! Ord med innebörd!!

Bra jobbat och verkligen grattis till alla dina nyktra dagar och nätter!!

Kram?

Kanske behöver lite tillskott, vitaminer? Provat lite sömnhjälpmedel? Ja, att få vakna pigg eller hyfsat utvilad är en gåva. OCH mitt viktigaste verktyg för att hålla mig på banan. Har nog varit konstant undersövd sista 10 åren sen barnen kom, men det har blivit betydligt bättre sista månaderna.
Har nog varit en huvudanledning för mig att drickandet ökat.
Trött på e.m., dricka några öl och bli lite låtsaspigg några timmar, dålig sömn, tröttare nästa dag o s v i en neverending story.
Tack Sannah också!

Tack för din omtanke ?. Det är precis som du beskriver det- dödstrött på em, klarar kvällen med vin, dricker mer för att somna och vaknar ännu tröttare... Dricker kaffe för att hålla mig vaken, dödstrött igen på em, osv... Jag har inte sovit en hel natt på säkert ett år.. och det oavsett om jag dricker eller inte. Har även provat olika sömntabletter, men de enda som fungerar är beroendeframkallande, vilket inte känns så bra..

Vet du hur lång tid det tog för dig att känna dig lite piggare? Alltså hur många vita dagar innan sömnen blev bättre?

Ha en fin dag och tack för all inspiration här!!!

...., den är ju jätteviktig. Finns kanske inget enkelt svar. Men det jag vet påverkar min sömn positivt är att; dra ner på kaffedrickandet, träna (dock inte för sent på kvällen), inte sitta och stirra på en skärm innan man ska somna (eller när man vaknar på natten), gå och lägga sig i tid, dricka lite rogivande te, lära sig ngn avslappningsövning när man vaknar på natten (d v s inte ligga och stressa upp sig), unna mig en kort siesta på e.m. om jag är supertrött.

Du skriver att du inte gillar att äta beroendeframkallande sömntabletter, vilket jag kan förstå. Men dessa måste väl ändå vara bättre än att dricka? Blir väl inte så mkt bieffekter kanske?

Min sömn blev väl lite bättre rätt snart, blev ju en påtaglig skillnad när man inte vaknade och var bakis/seg i alla fall....
På återhörande!