Nu startar jag en ny tråd för en ny start... Min förra "Hjälp att dricka mindre" känns lite vag;) Tänker att "Vit och lycklig" blir bättre. En affirmation som ska hjälpa mig.

Jag fattade mitt beslut att bli vit (och kanske lycklig på köpet :)) för 30 dagar sedan och har lyckats 22 eller 23 av dessa (slarvade lite med räkningen..). Att inte dricka 22 av 30 dagar är bättre än att dricka 30 av 30, men att "slarva" med nykterheten ger ångest som förstör flera dagar. Jobbigt.

I min förra tråd hade jag som mål att vara nykter i tre månader och det står jag fast vid. Med start idag (andra gången jag "börjar om").

Alla ni som lyckas bli fria från A- jag beundrar er! Krävs vilja, disciplin och beslutsamhet. Jag blir inspirerad av att läsa trådar med lyckade exempel, men blir också inspirerad av alla trådar som beskriver hur svårt det kan vara att hålla sig ifrån A. Det är skönt att veta att man inte är ensam om sitt "problem".

... är snart slut. Skönt. Har bara varit trött och haft ångest. Skällt på mina barn utan anledning och varit allmänt otrevlig.

En sådan där dag man bara vill glömma...

Bedrövadsambo

Alla positiva förebilder behövs här på forumet. Och du är verkligen en av förebilderna ❤️

Jag tror dock att de är bäst att koncentrera sig på en sak i taget, bli inte besviken om du inte blir vit OCH lycklig på samma gång. Det räcker gott och väl att du blir vit först sen kommer lyckan efterhand. I mitt fall så har jag en del att bearbeta som jag dövat med alkohol så lycklig är lite högt för mig att sikta på just nu. Men jag mår helt klart bättre. Vissa dagar är bättre än andra, men jag mår mycket bättre nu än jag gjorde för en månad sen. Kram på dig Jasmine!

anonym17136

Jasmine .. önskar dig igen All Lycka Till .. jag kommer att följa dig och din resa -- Vit och Lycklig.

Här kommer lite pepp som jag har hämtat från Äntligen fri ... ord som jag har läst och blivit inspirerad av under min långa och krokiga resa :
Idag har jag 600 dagar som nykter.
Det är faktiskt inget märkvärdigt. För det är ingen kamp längre.
Jag vill helt enkelt inte dricka. Inte ens när livet känns pissigt, och det gör det naturligtvis ibland.
Jag har fått så sjukt mycket mer i nykterheten än vad jag räknade med.
Jag förväntade mig iofs ett tråkigt liv utan alkohol, men fick något helt annat ..

Ja de här orden har hjälpt mig mycket , och det stämmer .. även jag har fått ngt helt annat ,
ett helt nytt liv .. hoppas att de kan hjälpa dig också ..
Kram Lerigen

Jag följer dig, Jasmine!
Se till att inte ha något vin hemma, så blir det svårare att halka ur igen.
Kram!

Tack för fina ord och pepp!! Jag har fått så mycket från forumet- så många kloka ord och så många livshistorier som liknar min egen (har inte hört en enda IRL)

Lerigan, vilka fina ord! Tack! Och tack alla ni andra- det betyder massor att ni finns här <3

Dag 2 har varit vit, men inte särskilt lycklig;). Dock lyckligare än Dag 1 som var bakfylla och ångest.

Jojo, jag ska följa ditt råd och ta en sak i taget. Vet i alla fall att med den alkoholkonsumtion jag haft de senaste åren är det inte så lätt att bli lycklig..

Godnat och kram till er alla!

anonym17136

Jasmine .. Ja, vad är Lycka ? Det är nog lite olika för oss var och en .. för mig har det varit helg och vinet .. nu Uppskattar jag livet och en vanlig regnig tisdag lika mycket .. jobb och vardag med ungarna är lycka för mig .. sen att helgen kommer med ledighet är bara bonus ? Att bestämma själv över mitt liv .. och inte vara styrd och beroende av A .. Ja , det känns som Lycka ? Så försök hitta den Jasmine som du vill vara utan A .. en spännande resa börjar ..

Bedrövadsambo

Definitionen av lycka är faktiskt att vara nöjd och glad över det man har i sitt liv - relationer, jobb, status, boende etc. Den som kan känna nöjdhet i det man har är lycklig. Tänkvärt. Och uppnåeligt för alla faktiskt.

Är på en tillställning där i princip alla dricker vin. Men, jag tycker bara att det är såååå skönt att vara nykter!

Ha en fin lördag alla!

Det kan vara lite tufft att vara på ställen där alla dricker utan en själv, skönt att du klarar det så bra! ❤️ Ha en härlig lördag! Kram

Saga45

Så bra, njut av din kväll!

Idag har jag faktiskt inte varit så sugen på vin. Men sååå trött...

Det som var skönt vid tillställningen igår är att det inte var jag som fanns på fyllebilder på fb, jag slapp baksmälla idag och hittade inga konstiga sms som jag inte minns.

Imorgon blir det svårare... ska på en middag med vänner och jag brukar alltid dricka vin med dem (utom de gånger jag har varit gravid;))

Kram och hoppas ni får en fin vecka!!

Ja, vad är det? Jag skulle vilja känna ett lugn inombords, inte alltid känna att något är "fel", att jag alltid måste uträtta saker och aldrig vila.

Tack Lerigen och Bedrövadsambo för kloka ord- det betyder mycket för mig!

anonym17136

Jasmine .. fortsätt den vita vägen , så ska du se stt det löser sig .. lugnet kommer med med tiden .. ? Du fixade en nykter lördag .. såklart fixar du det imorgon oxå på middagen .. och kom ihåg att det är ok att ta till en vit lögn .. om du inte riktigt vill säga som det är .. ?

Saga45

Får nästan ta fram den där boken från 70-talet, "Lycka är..-från ett barn". ;) Verkar som vi samtalar en del om just detta nu på forumet, lycka samt att vara nöjd med sig själv. Kanske att vi är några som missat något.
Jag reflekterar över en sak kring lycka, att leva i nuet, att trivas med sig själv, men också att ha möjligheter och drömmar. Där du är nu i livet finns en massa möjligheter. Spännande liksom. Du har vänner omkring dig, barn och arbete. Och så har du det där oskrivna bladet, din nya livpartner, som kommer dyka upp där en dag. Lite av mina tankar bara ;)
Ha en underbar dag!

På tillställningen?
Tänker på det där med lycka. Har ni hört historien om katten som trodde att lyckan satt i svansen?
När han jagade lyckan upptäckte han att den bara sprang ifrån honom. Men när han gick sin egen väg och gjorde det han själv ville så upptäckte han att lyckan svansade efter honom var han än gick.
Ibland blir jakten på lyckan till olycka. Det blir förväntningar, krav och besvikelser. Men när man hittar någonting som intresserar en, något man går upp i, som man kan göra i vardagen... så kanske lyckan smyger sig på?
Jag tror också på att inte jämföra sig. Man jämför sig alltid med människor man tror har det bättre, inte sämre. Och så blir man besviken på sitt eget.
❤️