Jag trivs väldigt bra med livet och med mig själv tills jag börjar dricka. Jag kommer i feststämning och allting är så bra tills jag vaknar nästa dag och mår skittaskigt mina baksmällor har börjt likna kräksjukan och då sätter självföraktet in och jag undrar varför har jag ingen gräns när jag väl börjar dricka? Inser att den sista fyllan får vara sista fyllan. Jag skäms för mig själv, min sambo och mitt barn som tror att jag är magsjuk. Inser att jag har ett problem som måste lösas. Jag har provat med att dricka varanat glas vatten men jag glömde det sist och det slutade med minnesluckor och plågsam baksmälla. Har tittat på AA möte och funderar på att ta stöd från gruppen. Börja leva nyckert är målet och jag hoppas på att klara av det. Jag fick min första baksmälla när jag var 14 år idag är jag 49. Hoppas börja nykert f o m nu så att jag minns mina 50 som nykter. Jag dricker inte ofta men när jag väl drycker så tar jag igen de missade tillfällen. Att inse att man har problem är rätt riktning. Att läsa era inlägg ger en kunskap och förståelse som jag behöver.

AlkoDHyperD

Bra att du söker stöd.
Hur vill du förändra drickandet? Ingenting alls eller försöka på andra sätt än du tidigare gjort att begränsa? Har du någon plan? Kartläggning av situationer kan vara en bra början.

Lisa49

Tack för ditt svar. Jag har diskutterat med min bror som själv haft problrem med missbruk om att gå till AA möten för att få hjälp. Jag har länge varit medberoende då jag bara var 7 år när han började med narkotika. Jag har gått i terapi efter att ha gått in i väggen och lyckats vända på mitt liv genom att hitta balans i arbetslivet och hemmet. Min sambo stöttar mig inte i att jag ska gå på möten utan tycker att jag ska dricka bara när han är med och hålla mig till ett glas. Men då känner jag att jag är hellre utan för att de glaset förändrar mig, gör mig främst trött väcker lusten till mer kanske? En del av mig har börjat gilla att vara nykter dygnet runt. Det är inte värt mer att dricka för då finns risken till att man tappar omdömet och dricker hejlöst med fruktänsvärd baksmälla som resultat och skammen som följer därefter. Mina vänner tycker att jag är hård mot mig och det är normalt att bli berusad. Jag vet att minnesluckor och att kräkas i timmar framför sitt barn som närhelst blir tonåring är jag ingen vidare föräldrer. Då hittar jag på någonting kul med honom istället för att slänga två dygn i sängen och soffan. Jag har en konstruktiv och positiv inställning till livet men inom mig hoppar det fram en destruktiv kraft när jag börjar dricka och det är den jag inte vill tämja då jag insett att jag efter 35 år inte lyckats utan vill sätta stopp för alltid oavsett vad vänner och sambo tycker och då tänker jag att AA kan vara en bra början och att läsa 12 stegsprogrammet. Tack en gång till för ditt svar.

AlkoDHyperD

Och vad svårt det låter, att hålla fast vid din egen övertygelse utan stöd från omgivningen.
För du har ju helt rätt och de som förminskar dina problem förstår nog inte.
Om du själv märker att du blir förändrad redan första glaset och själv tycker att du mår bättre av att avstå helt är det den vägen du ska gå. Trots andras kommentarer. De kanske själva har svårt att avstå och då blir din nykterhet ett hot.
I AA kan du säkert få det stöd du behöver och inte får av vänner och make. Och skriv här.
Kram

Lisa49

Igår skulle jag träffa ett härligt kompigäng med middag och vin. Jag hade erbjudit mig och köra och jag hade köpt alkoholfri vin och öl till mig. Träffen blev inställd och jag hade istället en mysig hemmakväll med familjen. Min sambo tog fram en öl och jag blev sugen på min alkoholfria öl. Det funkade jättebra att sitta och snacka och äta gott. Jag insåg att jag gillar vin och öl men utan alkohol då jag inte hanterar berusningen. Vaknade glad och pigg. Mina kickar får jag också av spotify och annat kul som får mig må bra. Jag är glad över att jag hittat andra berusningar som är inspirerande. Jag känner att det här kommer funka en gång för alla nämligen att leva utan alkohol....

Lisa49

Tack:). Jag tror inte jag kommer skriva mer i alla fall på ett tag. Tack för att du tagit dig tid att ge mig omtanke. De är många som behöver det. Jag kommer lägga all tid o fokus på självförbättring o närvaro med nära o kära med fullt fokus. En dag kommer jag tillbaka för att ge till andra på detta forumet. Lycka till du som läser med allt du företar och kom ihåg det finns bara en sanning och det är din egen. Blunda inte för den utan möt den så kommer kraften inom dig att växa.