Nu startar jag en ny tråd för en ny start... Min förra "Hjälp att dricka mindre" känns lite vag;) Tänker att "Vit och lycklig" blir bättre. En affirmation som ska hjälpa mig.

Jag fattade mitt beslut att bli vit (och kanske lycklig på köpet :)) för 30 dagar sedan och har lyckats 22 eller 23 av dessa (slarvade lite med räkningen..). Att inte dricka 22 av 30 dagar är bättre än att dricka 30 av 30, men att "slarva" med nykterheten ger ångest som förstör flera dagar. Jobbigt.

I min förra tråd hade jag som mål att vara nykter i tre månader och det står jag fast vid. Med start idag (andra gången jag "börjar om").

Alla ni som lyckas bli fria från A- jag beundrar er! Krävs vilja, disciplin och beslutsamhet. Jag blir inspirerad av att läsa trådar med lyckade exempel, men blir också inspirerad av alla trådar som beskriver hur svårt det kan vara att hålla sig ifrån A. Det är skönt att veta att man inte är ensam om sitt "problem".

Bedrövadsambo

Och en riktigt bra katthistoria! Jag samlar på bra bildlika liknelser och den får en plats i min samling. Tack!

Tack för att ni är så omtänksamma❤️. Det betyder mycket att någon bryr sig- har som sagt inte berättat för någon om mitt problem med a..

Det går bra för mig, har bara haft lite för mycket att göra... och inte hunnit skrivs så mycket..

Kram och godnatt!

Efter nio dagar är det enda jag längtar efter att få sitta i min soffa och dricka vin ikväll. Känna hur alla problem försvinner och hur kroppen slappnar av. Jag skulle lätt kunna ställa in middagen på restaurang och bio med min särbo, mina barn och bonusbarn bara för att få vara ifred med mitt vinglas. Sorgligt men sant.. Jag så sjukt trött och ser just nu inget annat sätt att få vila?

Hoppas ni andra har en bättre fredag!?

anonym17136

Jasmine .. Du vet att det inte är ngn bra idé .. du klarar dig bra utan vinglaset , Kämpa på nu ? Kramar till dig ?

Låter som du har det riktigt jobbigt nu. Känner verkligen med dig, det var inte längesen jag var där du är nu. Det är du som bestämmer hur du ska göra, det är du som bestämmer hur du ska leva ditt liv. Men kom ihåg att du behöver inte alkoholen. Den ger bara samma falska känslor som nikotin eller knark gör. Får dig att tro att du behöver alkohol för att kunna slappna av när man kunnat slappna av utan det helt perfekt tidigare. Lurar dig och gör dig sjuk. Kämpa ut dom här dagarna så lovar jag att det blir bättre. Jag tror på dig och kommer att finnas här vad du än väljer att göra ikväll. Stor kram!

Saga45

Dra ner gardinerna, på med tvn, några glas mousserande. Jag ställer in kvällen "titta på ett av barnens matcher", "laga fredagsmiddag" och bara dricker mousserande vin i soffan... Så blir det inte, men om jag hade fått välja så...

... fått välja antar jag? Du vet, den som vill förgöra och förstöra dig. Etanolet och giftet förför dig ett par timmar... Det finns inget vackert i detta.
Visst kan vi i våra inlägg berätta om längtan till ruset och den falska avslappningen, tyvärr tror jag att en del kan bli sugna av den anledningen. Skriv gärna om hur du mår imorgon.
Kom igen Jasmine och Saga, nu håller vi oss till det riktiga livet med frihet och fräschhet!

Ni behöver inte oroa er, det blev inget vin ikväll. Vill bara berätta att det inte är så lätt att avstå.... Istället för vin i soffan blev det shopping med fem barn och restaurangbesök med sex barn. Kyparen frågade förundrad om alla barn var våra:):).

Sov gott ?

Saga45

Det blev inte en alkoholfri kväll, blev en drink! Med grannfrun. Spontant. Bara en, tillsammans med massa trevligt pratande. Så jag är nöjd ändå. Kändes som normalt drickande. Gick hem och sov sen. Ikväll är jag ensam hemma med hundarna. Då blir det några koppar te, bestämmer jag nu!

En drink är okey;) Hoppas resten av helgen blev vit och att du har det bra!

Har du också bonusbarn... eller hsr du många egna?