Idag gick jag en promenad och bestämde mig i bakisångestens tecken att det får räcka nu. Tog upp telefonen och ringde vårdcentralen. Sa att jag vill börja med antabus. Ringde min chef och berättade att jag behöver denna trygghet för att i alla fall eliminera ett av mina många problem. Fin respons och han ska även se till att jag tar medicinen. Känns bara skönt att ta sitt ansvar för en gångs skull. Lycka till alla på forumet och så får vi hoppas att detta blir starten på ett nytt liv. Kramar till er

Vilsensjäl

Satt just och läste igenom en massa möten med läkare jag haft. Vid tre tillfällen har jag nämt alkohol. Vet int om det är så allvarligt kanske. Läste även att det är bara din aktuelle vårdgivare som ska ha tillgång till din journal, så jag antar att om man söker nytt jobb så kan arbetsgivaren inte kolla upp såna saker. Det är vad jag fick fram i alla fall. Men jag ska nog in i morgon och plocka bort sådana saker jag inte finner relevanta i mitt liv längre. Tusen tack för tipset och kram på dig.

Vilsensjäl

Efter fina tips och peppande ord här på forumet har jag bäddat ner mig i morgonrock och pyjamasbrallor. Fredagkväll lider mot ända och jag går i säng med en till seger. Skön känsla. Ibland är det kanske tur att man föds med en viss typ av vinnarskalle. I mina yngre dagar klarade jag aldrig att förlora mot nåt men med åldern så gav man vika lite grann. Tänkte att det gör väl inget om man kommer tvåa. Dags att rota fram denna tjurskallen man en gång hade och jävlart trotsa allt som har med A att göra. Det vann inte över mig när jag var yngre! Så varför ska det göra det nu? ser fram emot vintern då denne hjälper till mot att festa. Kalla mörka nätter har aldrig varit min grej. Då njuter jag hellre av en kopp te om jag ska vara ärlig. Låg och fnulade på om jag ska dedikera en tid åt att lägga undan alla pengar jag bränt på A på helgerna och se hur mycket det kanske ger i månaden ? Det kan väl likaså vara en motivering det? Alla sätt är väl bra sätt antar jag? God natt alla där ute så kommer uppföljning i morgon. Ni är starka och fina. Glöm aldrig det. I alla levande varelser bultar ett hjärta. Kram

Bedrövadsambo

Jag har rekryterat och anställt massor av människor. Jag har aldrig krävt in några journaler. Vilken typ av arbetsgivare gör så? Å andra sidan tycker jag att man ska vara ärlig. Själv har jag varit sjukskriven för utmattningsdepression, och det skulle jag aldrig mörka för en framtida arbetsgivare, tvärtom. Det är tio år sedan, och jag har kommit tillbaka till samma jobb på hundra procent och gjort en sjujävla resa inombords. En resa som gjort mig så mkt starkare. Att ha varit alkoholist och blivit nykter med allt vad det innebär är väl en resa som är värd minst lika mkt cred?

Vilsensjäl

Hej. Jag fick nå dille i huvudet att Arbetsgivare kan gå in och kolla tillståndet på en. Eller om jag söker nytt jobb el så! Typ som ett utdrag ur belastningsregistret typ. Vet inte vad jag fick för mig

Bedrövadsambo

Kommunen brukar väl kolla sånt, i alla fall om man ska jobba med barn tror jag. Vi kan via Företagshälsan göra ett test för missbruk om vi vill innan anställning. Då gör de intervju och tar blodprov. Har aldrig nyttjat den möjligheten. Och journaler tror jag inte att arbetsgivare kan kräva in, tack och lov.

Ågrenskan

Och vad härligt med mysstund med morgonrock. Vad nöjd och glad du kommer känna dig imorgon när du vaknar. Jag med för detta är också min första nyktra fredag. Dag 4 för mig. Det är så underbart att känna sig pigg och harmonisk och känna den spirande förhoppningsfulla känslan när man börjar ta kontroll över sitt liv. Om du börjar känna minsta oro imorgon så ut och cykla eller gå eller något. Det ska jag göra så kan vi vakna även söndag utan baksmälla och ångest. Ha en underbar lördag! Kram

Vilsensjäl

Grattis till dag 4. 4-5 och mera framåt. I morgon blir det fisketur hela dagen lång för att sedan lag mat i skogen. Detta gör med en nykter vän där jag sen ska sova. Så det blir en fartfylld lördag. Nykter. Som det ska vara :) + att man får minnas den ;)

Vilsensjäl

Nyss hemkommen från en sjujädra fiskeresa. Resulterade i två abborrar på åtta tim. Matlagning i skogen och en masa surr om livet med en gammal god vän. Är så slut nu att jag inte ens orkar tänka på A. Går i säng ikväll igen med en seger på min axel. Hoppas detta håller i sig nu. Såna här utflykter görs alldeles för sällan, men lyckan man känner när man väl tar sig iväg är total. Så nu sitter man i soffan! Utslut! Luktar grillrök! Nykter! Mätt och belåten! Somnar med ett leende på läpparna och ett minne jag kommer att minnas i morgon. Kram alla där ute. Dag 6. Klart.

Vilsensjäl

Lider mot sitt slut och jag är fortfarande helt färdig sen gårdagens utflykt. Skönt med sovmorgon var det och aptiten är tillbaka. Idag har jag tänkt mycket på A. Vet inte varför? Det är väl mitt undermedvetna som spelar mig ett spratt. Då är det tacksamt med detta forum där man kan läsa sig till förstånd igen. Tack alla för det. Ikväll blir ytterligare en seger och det känns skönt. Helgen är förbi och en ny vecka tar fart, känns bra att få jobba igen och lägga fokus på annat. Hoppas alla haft en fin helg och att det gått bra för de flesta av oss kram till er.

Ågrenskan

Va härligt åt höra att du haft en bra helg. Visst känner man sig sjukt stolt när man klarar det man har föresatt sig! Min helg har också varit en bra nykter helg och jag kan knappt tro att det är sant att jag inte ska gå till jobbet bakfull imorgon. Visst känns det underbart!

Vilsensjäl

Det går ganska bra måste jag säga. Tack vare att allas arbetsplatser idag är så sjukt stressiga så har jag faktiskt knappt hunnit tänka på A. Men nu kommer aftonen och ensamheten gör sig påmind. Har absolut satt upp en regel att inte ha någon som helst A hemma i huset. Då blir det katastrof. Börjar smida planer för helgen så jag kan hålla mig sysselsatt med annat. Fisket är ju trevligt, kanske tar en vända till. Om inte annat så betalade jag räkningarna idag och märker redan nu att det finns en liten slant extra när jag inte slösar bort det på bolaget. Det om nåt ät ju positivt. Kram på er alla därute och jag tänker inte låta mig besegras. Ni är ett otroligt stöd och jag är glad att ha er som vänner. Även om vi inte ses.

Vilsensjäl

Är här och det är fredag igen. Idag är jag sugen på en pilsner men vet att det är bara att slå bort den tanken. Åkte istället och köpte en ny gryta och tänkte dedikera kvällen åt att laga mat och matlådor. Planen nu är att dra igång ett kok som jag måste hålla ett öga på så jag inte kan smita iväg till bolaget. Det är bara att kämpa vidare men 12 dagar känns bra och fler ska det bli. Sömnen tar sig. Känner mig trött och seg på morgonen men sen när man kommer igång så är man piggelin. Presterar dessutom mycket bättre på jobbet så det talar ju sitt tydliga språk. Arbete ska man ju vistas i nio timmar per dag så det är lika bra att vara pigg. Hoppas alla får en fin helg och att ni tar hand om er. Kramar

Ågrenskan

Heja dig! Och håll ut. Kände också att det var jobbigt nu när jag kom hem från jobbet. Vanans makt är stark. Men så härligt det är att vara klarare i huvudet och prestera bättre. Känner detsamma. Så nu kämpar vi på och njuter av den friska nyktra känslan. Tänk vad vi ska vara glada i morgon. ??Kram och lycka till med grytan.

Vilsensjäl

Att vi kämpar. Men näbbar och klor :) känns bra att vakna klar i knoppen i morgon och göra en till vettig helg. En helg som kanske ger en det den är till för. Vila, återhämtning, god mat, film och träffa vänner. Som det ska vara kan man säga :) ska koka mig en rejäl balja kaffe i morgon och slöa på ett bra sätt. Strutta runt i morgonrocken och bara känna lugnet :) ser fram emot det!

Vilsensjäl

Är snart över och inte en droppe har man svalt ( stolt ). Men jag tänker på det dagligen. Tänk att man kan grubbla så mycket på en och samma sak! Vad finns det och grubbla över? Jag kan ju redan svaret! Hur som helst så sover jag bättre och äter bättre. Mina svettningar om natten har minskats och drömmer mindre. Äter rejält numer måste jag erkänna! Men hellre en tjockis än alkis! Jobbet rullar på fint och ångesten har blivit mindre. Jag drog mig ur antabus försöket då jag kände mig rädd för detta. Chefen vet fortfarande om min situation och är ett bra stöd. Vi kan prata om allt och skulle inte byta hen mot nåt i denna värld. I en ond värld hade jag försökt dränka mina tankar men i sunt förnuft så vet jag att det bara blir värre. Håller mig till min älskade 7up istället. tack till alla som delar med sig av sina öden, att få läsa och känna igen sig är en otrolig lättnad. Från att ha känt sig ensam så finner man vänner här. Kram till er alla och så kämpar vi vidare.

anonym11208

Fast alkohol innehåller en del kalorier så jag tror du kommer gå ner vikt. Skönt att ångesten blivit mindre. Fortsätt så!!

Riktigt bra jobbat, första tiden är riktigt jobbig, men det blir bättre! Helt plötsligt är alkoholtankarna borta och utbytta mot en känsla av lugn och att du är fri.

Vilsensjäl

Vinärgott och jojo_
Det kommer nog dippar framöver men de tankarna slår jag bort för ikväll. Just nu mår jag bra och den känslan ska jag njuta av för en gångs skull. Ha en mysig kväll och kampen fortsätter. Kram på er