Hej, har läst har inne i ett par år till och från. Känner att det är dags att starta en tråd för att kunna följa mina med- och eventuella motgångar. Har egentligen alltid haft ett komplicerat förhållande till alkohol. Dricker inte så ofta numera men när jag gör det blir jag full snabbt och mår dåligt. Alltid med grym ångest dagarna efter. Det är inte värt det längre! Alkoholen är ett gift och jag vill inte ha det längre. Idag, efter en utekväll är det lätt att säga så. Men sen efter några vita dagar eller även veckor så är jag "värd" lite bubbel/öl eller vin. Så går hjulet runt igen. Orkar inte med det längre. Så idag är dag 1 för mig och jag hoppas kunna lägga många dagar till.
Kram på er alla som kämpar

Ågrenskan

Nej, alkoholen är verkligen inte värd all skit den för med sig. Jag började min tråd i söndags och nu är det dag 5 för mig. Det bästa beslutet på länge. Lycka till. Nu kämpar vi på.

Bra att skriva sin egen tråd som påminnelse, och även läsa andras såklart, men det har du ju redan gjort en del.
Ja, det gäller att komma ihåg dom negativa konsekvenserna när a-hjärnan efter några dagar/veckor börjar viska...
Skriv gärna upp alla negativa konsekvenser alkoholen ger dig i din tråd, kan vara bra att titta på och känna in när suget sätter in.
Lycka till på din resa mot frihet och fräschhet!

Månsken

Ågrenskan och morgondag. Finns en hel del negativa konsekvenser av mina festkvällar och fattar inte varför jag ens försökt förklara bort dom, hade ätit dåligt, sovit dåligt, mådde dåligt. Bara en massa ursäkter och vill väl inte inse att ansvaret för mitt beteende är just mitt. Bort med att romantisera alkoholen! För hur romantiskt och mysigt är det med spyor och ångest utan dess like. Har läst bägge era trådar blir väldigt inspirerad. Kram på er

Månsken

Den här dagen har känts som den längsta i mitt liv. Vill bara sova men kan inte. Mår illa och har ont i huvudet. Tänk om man kunde spola fram tiden två veckor och hoppas jag mår bättre då. Livrädd för tänk om jag inte gör det.

Månsken

som att det var ju inte så farligt. Du kan dricka igen men inte så mycket som sist. Åh varför! Men så tänker jag också - jag vill inte!! Jobbigt med alla dessa tankar. Nåväl idag är det dag 4 och jag ska definitivt inte dricka något! Vi kämpar på. Kram på er

... du får av att dricka och ha denna lista framför dig när suget sätter in. Din a-röst verkar ha börjat förföra/hypnotisera dig. Det är den specialist på.
Identifiera också risksituationer och hur du kan hantera dom.
Det tredje och sista rådet: Se till att du är utvilad och mätt, och ej törstig. Släck törsten med något gott (ej alkohol såklart.... ;-).
Lycka till, du gör det så mkt lättare om du gör ovanstående!

Månsken

Väldigt vad tiden går fort! Hur kan det redan gått 12 dagar. Känner faktiskt inget jättesug efter a vilket är skönt. Men jag vet att det kommer och då gäller det att vara beredd! Ångesten börjar lägga sig och jag är snällare mot mig själv. Bara positiva saker med att inte dricka, helt klart!
Kram till alla som kämpar

Fortsätt på den inslagna vägen. A-rösten brukar börja höra av sig efter ett tag och försöka hypnotisera dig "Det var väl inte så farligt" o s v Den vill sååå gärna att du glömmer bort allt skit och elände den ställer till med. Fortsatt lycka till!

Månsken

Jag känner just nu att jag är helt klar med alkohol, mår inte bra av det alls. Drack inte så ofta men när jag väl drack så hade jag inget stopp utan blir oftast kalasfull. I vissa situationer kan jag hålla stilen men har svårare och svårare att hålla den gränsen. Känner starkt att det är verkligen inte värt all ångest och faktiskt även vad det gör med kroppen fysiskt. Så tills vidare lever jag nyktert. Härligt att veta vad man sagt och gjort! Barnfri helg påväg och det är största risken för mig. Kram

Månsken

Att vakna upp utvilad och pigg! 15 dagar nykter och många fler ska det bli. Ikväll ska jag ut och äta och har sen länge bestämt mig för att ta bilen. Ska bli kul och träffa lite folk och inte bara sitta hemma. Hoppas ni alla får en härlig och nykter lördag!

Fredde

Till dina 15 vita dagar det är starkt jobbat av dig ? Håller med dig att det är inte värt att dricka och sen vakna upp dagen efter med ångest och vara trött och seg osv Jag tog några öl igår efter 4 veckors uppehåll och så här i efterhand så hade jag lika gärna kunnat vara utan dom. Det är alltid lätt att vara efterklok ? Jag är inte bakis idag utan mest trött bara. Så nu får det vara bra ett tag igen för min del. Det är bra att du bestämt dig för att vara nykter för det finns bara fördelar med att vara det. Ha en fin dag ?

Månsken

Blir också trött och seg av alkohol även då det bara blivit lite grann. Tycker faktiskt inte att det är värt det längre och är hellre utan. Så skönt att kunna ta bilen på tillställningar också. Det var inte så länge sen jag tyckte det var värdelöst att behöva köra när det vankades fest, så det är en stor förändring.

Ha en skön söndag ?

Fredde

Ja det är inte värt att dricka och må bra några timmar av berusningen och sen må dåligt och ha ångest flera dagar efteråt. När man inte dricker på ett tag så får man andra perspektiv på livet och på saker och ting och ens självrespekt blir bättre och man mår både bättre psykiskt och fysiskt. Vet du anledningen till varför du började dricka från början? Jag har nog använt alkoholen för att fly från allt som varit jobbigt som negativa tankar och känslor. Sen har jag rätt dålig självkänsla och har svårt att tro på mig själv och då har alkoholen kommit in i bilden och underlättat allt detta för stunden. Men det är ju ingen lösning på problemen utan man skapar bara mer problem än vad som fanns från början. Jag är glad för din skull att du kommit till insikt och vill ha en förändring i ditt liv utan alkohol ?

Godnatt på dig!

Styrkekram ?

Månsken

Tack för meddelandet Fredde!
Dricker inte till vardags och har aldrig gjort men så fort det är fest så har jag i stort sett alltid druckit i mina mått för mycket. Vet inte min gräns och blir ganska fort för berusad. Får minnesluckor och ångest efteråt. Det var ju en sak att dricka så i tonåren men när man är 40 plus är det mindre charmigt. Har helt enkelt lessnat på det. Lite orolig att folk ska tycka jag är tråkigt för ”jag är ju så rolig när jag dricker”. Har bestämt mig för att strunta i vad folk tycker och bestämma själv vad som är bäst för mig!
Det där med självkänsla stämmer dels in på mig också. Blir modigare när jag dricker, på gott och ont. Mest ont känns det som ?

Vi kämpar på och det är ju så många vinster i att leva nyktert.

Kram

Månsken

Många slitna kollegor idag efter helgen och tackar min lyckliga stjärna att jag inte är en av dom! Har läst massa om hur cancerframkallande alkohol är och det är väl orsak nog att avstå. Konstigt att det inte skrivs mer om alkoholens baksidor i media. Hoppas ni alla får en skön måndag!

Fredde

Starkt av dig Månsken det visar att du har viljan och styrkan i dig att välja bort alkoholen ? Ja det måste kännas härligt att du är pigg och glad på jobbet medans en del av dina kollegor är trötta och sega efter helgen ? Själv så klarade jag nyligen av att vara vit i 4 veckor och jag har dragit ner på drickandet och har som tanke att dricka några öl varannan vecka bara. Ha en fin dag ?