Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Nu ska jag dricka gott kaffe! Jag tar en nykter dag i dag med eftersom det är så skönt att vakna utvilad (nåja) och dricka gott kaffe på morgonen och jag blir så mycket gladare och får mindre ångest! Kram och ha en fin onsdag alla!!

AlkoDHyperD

Så härligt att se de där korta men viktiga konstaterandena. Så självklara, men ibland svåra att komma fram till. Bara - vara - nykter.
Ja, nykterheten har onekligen underlättat ett annars komplicerat liv för mig också denna veckan.
Ha dt fortsatt gott!

anonym11208

och som alltid, så fort beslutet är taget så är det skönt och jag slipper fundera på om jag ska dricka vin eller inte. Ser fram emot en nykter kväll, lagat god mat och ska kolla på tv och bara ta det lugnt. Trevlig kväll alla! Jag har gjort framsteg i mitt vindrickande, och det är jag så glad för, eller framsteg, kanske ska jag säga baksteg. Jag dricker alltså mindre och mindre :-)

anonym11208

Gott kaffe nu på morgonen!! Visst är det härligt, men för att vara på den säkra sidan säger jag till er alla: Idag ska jag vara nykter!!

Li-Lo

hej på dig vinärgott! Liksom förstärka ditt inlägg, citera "Idag ska jag vara nykter!!"

Energi!

Hopp om en fin dag
Li-Lo
Alkoholhjälpen

anonym11208

När jag vaknade i morse tänkte jag, Wow, det är fredag, idag ska jag dricka vin! Men nu när jag sitter med mitt goda kaffe så funderar jag på varför? Varför "måste" jag dricka vin bara för att det är fredag?

träningstanten52

Det är lördag och min dag har förgyllts av teater och utan vin!

anonym11208

Det är ganska gött att vara nykter faktiskt! Haft en fin helg jag med, lite vin, men måttligt! Idag är det måndag och idag ska jag vara nykter! Så det så!!

anonym11208

Igår drack jag vin, och nu är jag trött, dumt dumt!! Inte värt det!! Men idag ska jag vara nykter. Jag får stå mitt kast denna dag helt enkelt och jag tar nya tag!

AlkoDHyperD

Fint att du inte tappar sikte fast det blev lite "fel". Mer nyktra dagar!
Här är det också jävligt nyktert ☺️ och ska så förbli

Bra att du tar nya tag ? En ny fräsch dag med kaffe som smakar gott i morgon. Kram

AlkoDHyperD

Trött som fan. Nere, min inte a-relaterat, bara mina vanliga ups and downs.
Skönt att slippa trötta ut sig ännu mer...