Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Så fort man bestämmer sig så går suget över tycker jag! Det är det här satans velandet som är jobbigt.

anonym11208

Så fort jag inte har cigg hemma så känns det inte lika skoj att dricka. Då är det så lätt att avstå. Två dumma saker som jag i dag avstår. Jag utgår ifrån att det är fler som tycker cigg och alkohol är en toppenkombination. Jag röker inte annars, bara när jag dricker alkohol.

anonym11208

Ska vara nykter denna vecka med! Drack lite vin i fredags och lördags, men det var i måttliga mängder, och det "tillåter" jag mig att göra, men veckodagarna är det ett totalstopp för vin och annan alkohol med! Trevlig måndag!!

Låter bra. Jag är med dej. Kör på en helt nykter vecka ? Ha en fin fortsatt måndag du med. ? Kram

anonym11208

Idag kom ett litet sug, men tänkte på att det blir ju inte ett glas, det blir fler, så jag avstod. Det kommer jag vara tacksam för i morgon.

anonym11208

Jag tar absolut inte illa upp! Kanske skulle det vara bäst för kropp och själ att helt sluta, men jag är inte där än. Mitt drickande har dock blivit mycket bättre, det har minskat och jag är glad när jag vaknar upp nykter och ickebakis. Idag kör vi en nykter dag!

anonym11208

Vad skönt det känns, jag ska alldeles strax köra bil, inga problem! Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och kolla på nyhetsmorgon och känna mig bara härlig. Så jag tänker fortsätta att vara nykter idag! Trevlig söndag alla!

anonym11208

"Det är ju söndag, ett litet glas vin kan du ju ta" Tänkte steget längre, dricker jag bara ett litet glas? NEJ. Hur kommer jag mår i morgon? TRÖTT, MAGEN LITE RISIG, SE RISIG UT. Jag tänkte också på de gångerna jag skrivit här när jag inte druckit, hur bra jag mår utan vin. Så nej, jag dricker inte vin i kväll. Det är jag mycket glad för! Den farliga tiden är 17.30- 18.30. När väl klockan är halv sju känns som det inte är någon "idé" att dricka vin, då är det snart läggdags :-)

Heja dig! Vilken styrka du besitter. Är inte svårt att låta bli om inget sug finns.

Tack så mycket för stöttning i min tråd. Det har jag verkligen behövt den här helgen.

Nu håller vi i! ♡ Kram

Bara ÄLSKAR att läsa om dina strategier. Dina knep att resonera med dig själv.
"Nu är kl 18.30, för sent att dricka" Love it.
Och så imponerad att du alltid reser dig igen.
Kämpa på och varje dag nykter är en bra dag
:D

Kram

MM

Lysande. Jag är ju en sådan som kan supa mig full när som. Finns det A skiter jag fullkomligen i vad klockan är.
06.30? Nä inga problem. Tur att du inte är som jag var. Jag är glad för det. Det är ingen rolig
sits att vara i.

anonym11208

Tack för din kommentar. Jag har inte varit inne på länge! Det är fint här, hur är det själv? Kram