Jag har varit här på forumet tidigare och inte skrivit på länge. I flera års tid har jag försökt att sluta dricka för mycket och har lyckats med det periodvis. Men jag trillar alltid dit igen. Det leder till dåligt självförtroende mm. Nu känns det som om jag har nått vägs ende. Det är inget särskilt som hänt mer än att jag är hjärtligt trött på allt vin drickande. Jag får ångest när jag tänker på vad jag gör mot min egen kropp. Jag vill leva ett sunt och aktivt liv! Alkoholen får mig att inte vara social dessutom. Jag vågar inte att ringa någon eller svara i telefonen på kvällen när jag har druckit.

Varför har jag hamnat här? Det har blivit till en tröst och ett sällskap för mig när jag varit ledsen eller ensam. Men alkoholen är ju ingen bra vän. Den vill bara förstöra och ta kontrollen över mig. Därför vill jag säga upp den bekantskapen. Man ska bara umgås med vänner som vill en väl. Jag vet att det kommer att bli svårt i början. Men jag tror att det kommer att vara värt att kämpa för. Skicka mig en för att jag ska lyckas göra mig fri den här gången!

lilla Anna

Månsken

Alkoholen vill oss inte väl. Jag har precis som du sagt upp den bekantskapen. Bättre att byta ut den mot riktiga vänner.
Kram och lycka till

Ja, ett nyktert och fräscht liv är värt att kämpa för, jag har nu varit nykter i ca 3,5 månader. Vilka verktyg har du rustat dig med inför denna förändring? Har skrivit en del i min tråd om en hel del verktyg som jag lärde mig i en grupputbildning i våras kopplat till att förändra sina alkoholvanor.
Men det som har varit avgörande för min del är att jag ändrat attityden till den förljugna romantiska bilden av giftet. Nu blir jag mest arg på skiten och vad den gör och förstör. Den vill precis som du skriver bara en illa, den vill köra ner dig i fördärvet och slutet är allt annat än vackert.
Lycka till på din resa, läs och skriv kontinuerligt, ett annat litet tips som hjälpt mig mycket!

Förstår att den kan kännas skamfyllt och att du får dåligt samvete när du trillar dit igen. Men tänk istället att du är STARK som tar tag i det! Du är ju här och tar tag i det nu. Mer kan man inte göra. Heja dig Lilla Anna!

lilla Anna

Tack för ditt svar! Jo ett nyktert och fräscht liv är verkligen värt att kämpa för. Nu ska jag gå in i din tråd och se vad du har för tips om verktyg för att klara av att vara utan alkohol. Det ska gå bra den här gången!

Deathlikesilence

är en rekommendation som jag kan tycka är passande. Försök ta en dag i taget, själv kontaktade jag AA och det kan rekommenderas starkt. Jag har nu varit nykter sen 11/8 och det är faktiskt inte ens svårt längre, jag är full av energi och livet känns mycket bättre. Motivationen ökar ju bättre man mår

lilla Anna

En ny dag och en helt nykter sådan ska det bli. Jag har en längre tid gått omkring med ångest över att jag dricker för mycket vin. Därför känns det så bra att jag tagit det här beslutet. Det blir säkert inte en lätt resa, men det ska gå! Bara det att jag kommer att tycka bättre om mig själv är värt så mycket. Alkoholen är tidskrävande och destruktiv. Det finns två fallgropar för mig. Den första är vänner och bekanta där det alltid ska vara litet vin när man ses. Vad göra? Accepterar man inte att jag inte vill ha något vin så får jag väl byta vänner då. Det andra är min man. Ett något svårare problem. Han är den som handlar hem vinet och gärna vill ha sällskap att dricka det. Kanske litet svårare att byta ut honom sådär bara. Jag vill gärna ha med honom på resan mot nykterhet. Men nu måste jag ta hand om mig själv. Viljan att bli nykter måste komma inifrån.

Ha en bra dag önskar lilla Anna

lilla Anna

En dag i taget ska jag tänka på. Det är inte så svårt att tänka att jag ska bara klara av den här dagen. En dag är väl inte så farligt. Det ska väl gå bra. Skönt att höra att motivationen ökar ju bättre man mår också!

Elochai

Som en erfaren alkoholist sedan ett par år tillbaka (eller mer säkert), tror även jag mer på "dag för dagmetoden", Insåg själv att jag hade tappat kontrollen helt för ett år sedan och började gå på AA-möten etc. Det funkade bra ett tag till jag började tänka i dom banor som att: Detta går ju bra du kommer ju kunna dricka normalt i framtiden, en långsiktig syn. Det började med folköl lite då och då för att sedan gå över till starköl senare till vin etc... Sen nu för ett par dagar sedan va jag tillbaka längst ner i skiten igen. Söp ner mig totalt. Kom då mer till insikt att detta långsiktiga inte va riktigt för mig. Varje minut nykter är en seger.

Jag vet inte om det hjälper, men att skriva dagbok om hur väldigt dåligt man mår efter en fylla och sedan läsa det när man känner suget som mest.

Så kämpa på bara, man är inte ensam om det här. Jag kan själv relatera till varje tråd här i princip.

Och sök det stöd som känns rätt för dig. Det finns inga fel vägar att gå så länge DU känner att du är på rätt väg. Jag kan minnas dom dagarna man lyckades hålla sig nykter när suget va som värst för att sedan vakna upp nästa morgon och känna en väldig styrka och tacksamhet mot sig själv.

lilla Anna

Det här gick ju hur bra som helst. Drack ingenting i går kväll. Men jag hade bunkrat upp med smågodis istället. Det gick lika bra som vin. Konstigt nog har jag dessutom sovit så gott i natt. Nu gäller det att klara av en dag till.

Ha en bra dag i dag!

Tintin42

Jag har min första dag idag (igen) och tänkte hänga på här! Har också druckit aldeles på tok för mycket sista åren och är såååååå trött på det. Idag är jag nykter, även om jag redan skakar lite inombords av tanken att inte få vin ikväll men så blir det! Alkoholen förstör hälsan, självkänslan och det som känns positivt med ruset är bara en illusion!
Så vi kämpar på och dricker inte idag!

lilla Anna

Hej Tintin!
Så trevligt och bra att få sällskap av dig! Hoppas att gårdagen gick bra och att du kunde avstå från vinet. Låt oss kämpa på och hjälpa varandra. Det kommer att behövas. För även om man är stark i början så kommer det svackor och då behöver man stöttning.

lilla Anna

Dag två avklarad! I går var det fredagsmys med skaldjur och vitt vin. Men alkoholfritt vin för mig. Det kändes precis lika festligt. Vinsten var att jag inte somnade i soffan, utan hann se en film till slutet. Jag saknade inte alkoholen alls utan hade mycket trevligare än om jag hade druckit vin. Vinst nummer två var att maken också drack mycket mindre än han brukar.

lilla Anna

Dag två avklarad! I går var det fredagsmys med skaldjur och vitt vin. Men alkoholfritt vin för mig. Det kändes precis lika festligt. Vinsten var att jag inte somnade i soffan, utan hann se en film till slutet. Jag saknade inte alkoholen alls utan hade mycket trevligare än om jag hade druckit vin. Vinst nummer två var att maken också drack mycket mindre än han brukar.

Och Grattis till dag 2. Visst kan alkoholfritt vin vara lika gott och festligt! Att orka se en film till slutet är ju en stor vinst, och att vara nykter när man ser film ger en större behållning, tycker jag. Ja, man får ju mer behållning av flera saker i livet, som nykter. Lycka till i fortsättningen och trevlig fortsatt helg. Kram

lilla Anna

Manda!
Tack för att du tittade in hos mig och trevlig helg du också! Här ösregnar det, men vi ska ha det mysigt inne med en god bok och en kopp te, inget vin.
Kram från Anna