Hej alla. Jag har precis skaffat ett konto här, hittade sidan när jag googlade på olika grejer associerade med alkoholberoende. Jag är 61 år, ensamstående med tre utflugna barn. Har i hela mitt liv haft en tendens att dricka för mycket på fester etc. Men det är först det senaste året som jag börjat dricka flera gånger i veckan. Sommaren är förstås värst. Sol och fint väder triggar mitt sug. Jag har sökt och fått hjälp på beroendeklinik, äter Naltrexon och går i en samtalsgrupp. Har inte druckit något på sex veckor förutom 4 glas vin förra lördagen. Jag har ännu inte bestämt mig för om mitt mål skall vara att bli helnykter eller kunna dricka "som folk". Dessa veckor har gått lättare än jag trodde, förutom att jag hade hoppats bli piggare ganska omgående. Har nu fått lära mig i samtalsgruppen att det tyvärr inte funkar så, utan att man blir trött och seg i början av nykterheten. Så det är väl bara att stå ut. Igår kände jag fredagssuget, köpte då en flaska alkoholfritt bubbel som jag drack till räkorna på kvällen. Funkade helt ok! Hoppas hitta lite stöd här på forumet och kanske kunna bidra med något själv också.

Jag har testat att försöka enbart begränsa mitt drickande och för att se om det håller, men det är svårt, speciellt i början när man försöker sluta missbruka. Bättre att luta sig mot t.ex. Naltrexon och rivstarta med total avhållsamhet som målsättning. Skriv gärna mer och berätta hur din kamp mot a artar sig!

Välkommen hit! Här finns mycket stöd och inspriration att få av många fina människor. Jag har kämpat med att dricka mindre under lång tid, men det har gått väldigt upp och ner. Senaste halvåret har dock gått lite bättre. Nu har jag inte druckit alls på 3 veckor. Jag mår bättre och känner mej "friskare" både i kropp och själ. Men jag är trött och ofta känt mej "håglös" under dessa veckor. Det tar mycket energi att stå emot suget efter alkoholen, för min del. Men jag tror att energin kommer så småningom. Många säjer att det är viktigt med mycket sömn, näringsrik mat och motion. Det försöker jag hålla mej till. Och alkoholfria alternativ kan vara gott och festligt till helgerna (jag dricker gärna alkofria öl)!
Så ge inte upp, energin kommer säkert snart ? Kram