Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Du skrev om SSRI i min andra tråd och har sett det i andra trådar.. Jag provade en antidepressiv medicin för två år sedan i samband med en kris (inte SSRI...), men blev helt utslagen. Efter det har inte läkarna jag träffat bedömt att jag behöver mediciner... Är också rädd för biverkningar som viktuppgång, minskad sexlust etc... Så skönt att höra att det hjälper för dig i alla fall! ?❤️

Jag reklammerade den Goda drycken. Tyckte den smakade bläh men som tur är finns det att välja på till alla smaklökar! Hoppas du hittar din favorit.
Älskar kanelbullekväll, kanelbullens dag och annandag kanelbulle ?

Haha! Smaken är som baken. ?
Men bullar gillar vi allihop. Har ätit en och en halv idag. Och två igår. ?
Men har också varit på gymet och tränat, så det är väl plus minus noll?
Bubbelvatten till middagen. Sjukt gott när man har tränat! Inget sug efter något annat.

Jasmine, jag har hört att man kan reagera ganska olika på olika preparat. Jag kör citalopram. Hade lite besvär med myrkrypningar i benen i början, men det har gått över. Och kanske aningen mindre sexlust, ja. Har gått från kåt (nåväl), orolig och ångestfylld till mindre kåt, men glad och tacksam. SÅ värt det tycker jag.
?

Jag missade att skriva igår och det fanns heller ingenting att rapportera. Bara sent jobb, för lite sömn och en massa Ramlösa.
Idag valde jag att ta en GT och 1,5 champagneglas prosecco. Var inte ett dugg sugen på mer utan nöjde mig där. Kändes nästan lite konstigt att dricka alls.
Den här sista tiden - och det här forumet - har fått mig att se helt annorlunda på alkohol. Jag vet att jag inte kan koppla bort alkoholspöket, jag måste vara på spänn om det ska funka. Och funkar det inte slutar jag rakt av.
I morgon har vi middag för några härliga kompisar. Då kommer jag nog dricka igen, men försöka hålla igen betydligt på mängden. Jag tänker inte tappa kontrollen och jag orkar verkligen inte vara bakis.
Nu sömn. Godnatt! Zzzzzzzzz

Japp, det blev alkohol i dag igen, som jag skrev igår. Vi hade middag med vänner, och jag drack betydligt mer än igår, men betydligt mindre än jag har gjort under tidigare middagar med samma vänner.
Jag kände efter på ett helt annat sätt än förut, och drack långsammare. Det kändes bra. Men jag blir samtidigt lite bekymrad över hur viktig alkoholen känns som socialt smörjmedel. Även om det här är gamla (och nära) vänner är det härligt när kvällen kan fortsätta även efter middagen, när man fyller på vinglasen och bara sitter och pratar.

Saga45

Så många gånger har jag drukit alkohol sedan mitt beslut. Totalt motsvarande ca 1liter vin. Känns bra, jag måste fortsätta att vakta mig själv! Ingen alkohol utan sammanhang och inget smygande! Vill inte bli alkoholfri, men vill inte heller bli alkoholiserad.

Jag blir sugen på att prova när jag läser att andra kan. Jag klarar det säkert också. En eller två gånger. Eller 5. Kanske 10. Men då lär jag vara uppe i tillräcklig mängd för att få rejäla minnesluckor, ångest, bakfylla och kanske kräksjuk-fylla.
Så jag avundas lite dem som kan.
Glädjs för din skull och hoppas att du håller det. Att trilla in i gamla spår suger fett. Jag håller alla tummarna för dig.

Kram

Idag var jag sugen på att dricka vin till middagen. Jobbig dag på jobbet och det var så mörkt och trist.
Men gjorde det förstås inte.
Det var ju ingenting jag skulle firat med tårta.
Så Ramlösa till middagen återigen. Tur att det är gott!

Paradisbruden

Hej, är så imponerad av dina 3/32! Har läst dina inlägg o känner att vi är rätt lika. Jag har unnat mig vin nästan varje kväll o även om det inte är ok så tänker jag tänk om jag dör imorgon, bäst att njuta varje dag.
Starkt av dig att stå emot suget o klara av så många vita dagar på egen hand.
Själv har jag fått medicin men lyckades bara med en vit dag. Följt av sömnlös natt.
Kommer att följa dig här för att bli inspirerad av dina framsteg.

Känner mig inte så stark jämfört med så många andra här som faktiskt avstår helt. Men alla har sina egna vägar att följa.
För mig har det hjälpt mycket att ha en egen tråd och gå in och "rapportera". Jag vill inte behöva berätta att jag har druckit...

Frågan är väl om du "njuter varje dag" när du dricker? Njuter du morgonen efter?
För mig handlar alkohol om att man lånar lycka av morgondagen. Men det är artificiell lycka. Om du låter bli alkoholen blir lyckan mer äkta nästa dag istället. Vilket gör att du inte "behöver" alkohol för att trösta dig/fly senare på kvällen.
Ge dig själv 24 timmar i taget. Och 24 till. Och 24 till. Prova två vita veckor! Du dör inte i morgon. Faktum är att det dröjer längre tid tills du dör om du undviker att dricka.
Kram!

Snygg siffra. ☝?
I dag köpte vi pizza från ett riktigt bra ställe till middag. Vi snackar riktig mozzarella, lite brända kanter och oliver som inte smakar trist. Finns det något godare än rödvin till en bra pizza? Svar nej. Drack jag något rödvin till min pizza? Svar nej.
Provade för övrigt för första gången att köra 16:8-diet idag. Ett tjusigare uttryck för att hoppa över frukosten. Det gick över förväntan!
Jag har fem kilo vin runt magen som fastnade där under sommaren, så tänker prova det här nu förutom träningen som jag försöker få in. Hej och hå.

Bedrövadsambo, visst är det ett bra uttryck? Såg det på engelska någon gång och det fastnade. Borrowing happiness from tomorrow. Exakt det alkoholen gör för mig.

Asch, min snygga siffra ser inte lika snygg ut längre.
Igår drack jag ett halvt glas champagne som hälldes upp för ett firande på jobbet. Det var så lite att det känns extra trist att det blir en pinne i min statistik.
Dum grej: att ett halvt glas champagne ser lika illa ut som 1,5 flaskor vin.
Men jag tänker inte hålla på och försköna sanningen. Varje dag är en ny dag!

Idag har jag tex druckit mer än på ett tag.
GT först, sedan myskväll. Nu är jag svintrött.
Zzzzzzz!

Japp, jag drack i kväll också. Dock bara ett glas vin till maten. Men jag måste ju rapportera!
Vaknade lite tung i huvudet och med huvudvärk i morse. Drack en drink och 3 glas vin igår, och det var alldeles för mycket. Kände i morse att jag verkligen inte tycker om känslan dagen efter alkohol. Även om jag inte var "bakis" kände jag att jag hade druckit. Så ovärt.
Nu blir det inget vin förrän tidigast fredag igen.

Jag hejar på dig men vore det inte bättre att hoppa över alkoholen istället för frukosten?
Vin till pizza är sjukt gott och jag saknade det igår.. alkoholfritt rött vin är inte alls samma sak som riktigt vin.. Men det gick. Mycket tabasco på pizzan dödade den fadda smaken av druvsaft utan eftersmak, haha..

Du har många fler nyktra dagar än dagar med alkohol. Heja! Håller med om att känslan dagen efter inte är så behaglig.

Hoppas du får en fin söndag (efter ett glas vin borde du inte ha huvudvärk;))

Kram <3