Det här är jobbigt för mig. Att erkänna! Jag har gjort det jag aldrig jag trodde jag skulle göra! Jag var nykter i 5 år och jag trodde jag kunde börja igen och dricka normalt. Jag är en stor idiot för med både behandling och AA där alla sa att alkoholist är ALLTID alkoholist. Men det är som att jag inte vill erkänna det för mig själv. Jag vill ju vara en person som kan dricka normalt. Eller jag kan dricka på middagar och fester och så. Problemet är att när jag kommer hem så måste jag ha det där sista glaset som oftast blir tre! Bakis dagen efter som ger mig sjuk ångest. Tänker att fan!! vad håller jag på med! Jag har en mamma som har cancer pågrund av rökning och alkohol. Ska operera sig igen nästa vecka! Aggressiv cancer! Visserligen har hon varit nykter i 17 år men hennes cancer uppkommer på grund av alkohol och rökning. Sen är jag en träningsmänniska med stort socialt umgänge inom idrotten. Så här sitter jag nu varje kväll och måste ta ett glas som alltid slutar med tre! Sen bakis på morgonen med sprängande huvudvärk som kommer hålla i sig till eftermiddagen. Jag har antabus hemma men den dricker jag på ändå men kan dock bara ta ett glas sen kan jag inte andas! Alltså fatta vilken idiot jag är! Så korkad men ändå fast inte vill ta det där jävla glaset så tar jag det ändå! Det är hjärnan som sätter det i rullning, ett beteende som ska styras bort. Jag vet ju det för jag har ju all kunskap! Har till och med studerat i beteende kunskap. Så nu provar jag här! Läser era inlägg och känner att fan vad jag vill sluta!! Hoppas nu att i kväll att inte dricka! Jag blir nervös av tanken. Kram till er alla som slutat och alla som och kämpar vill sluta.

DetGårBättre

Blanda antabus och alkohol sliter om något på levern. Välj max en och helst ingen av dessa. Bara bryt. Skjuta upp saker får beteendet att fortsätta göra så. ? Bara på det igen. Se det som fem bra år innan. Nu lite snedsteg. Upp på hästen. Hoppas inte. Bestäm dig, vad vill du?

Börja från början behöver du inte..Kolla vad det var som gick fel i ditt tänkande..Du trodde att du kan dricka som andra? Jag är ledsen men det går inte.. Beroendet finns i hjärnan, inkapslat och sitter och lurar på att du ska ta ett glas..Och rätt vad det är är du fast igen..5 nyktra år. Vad bra jobbat. Klart du kan bli nykter igen. Du är inte korkad utan kroniskt beroende av alkohol, precis som jag....Kram

Miamore

Jäklar vad goda de är men tar du en så dör du. Jag har bestämt mig för att säga exact så om jag hamnar i en tillställning eller i min ensamhet med ett glas framför mig, högt och tydligt så det inte missuppfattas av varken mig själv eller någon annan, jag vägrar skämmas för att jag inte tål alkohol. Partyt är över men kan vara betydligt roligare nykter och vakna utan blackout, inte värt det..
Sjukt bra jobbat, 5 års nykterhet ? kasta inte det i soppåsen, lyft dig istället och upp på hästen igen, alla ramlar vi emellanåt och det är framåt du ska, inte bakåt, jag hejar på dig!! Det här fixar du, en minut i taget om så måste. Kärlek

fyrasex

Tack för pepp! Sitter här igen med huvudvärk och skam! Men i går hände det som jag velat länge! Jag avslutade ett destruktivt förhållande med min dotters pappa. Vi var tillsammans innan tiden jag var nykter i fem år. Jag drack tillsammans med honom i många år och det var där jag utvecklade min alkoholism. Han drack varje dag och efter ett par år med honom drack jag med varje dag. Började med ett glas vin till maten som blev tre eller fyra. Vi provade vårt förhållande igen och tyvärr var han densamma. Han dricker mer än någonsin och bryr sig inte alls om att jag dricker med honom. Han har ju fått tillbaka sin drick kompis! Så igår sa jag stopp! Vill inte träffa honom mer! Så skönt, känner mig befriad fast samtidigt tom och ledsen. Ville ju få den där familjen jag alltid drömt om. Nu är det dags att ta tag i mitt liv. Har hällt upp en antabus nu. Har inte tagit den än men tanke på att det snart är helg. Har köpt PT! Så glad för det! Kan inte dricka då när jag ska satsa på mina styrke mål. Fast hur ska jag klara det! Jag vet ju att suget kommer i eftermiddag! Hjälp mig! Rädd!

Se till att göra det omöjligt att dricka. Antar att du har ett antal verktyg i din låda. HALT, identifiera risksituationer och plan för hur hantera o s v, har du det? Lycka till nu på din resa, du har gjort det förut, så du kan göra det igen! Läs och skriv! Kram

AlkoDHyperD

Du har lagt ner tid på träning antar jag, nu pengar på PT. Vill du slänga dem i sjön? Bara så där?
Mitt förslag är att dricka antabusen, ta sikte på din PT-tid, fokusera på att få ut mesta möjliga av den tiden, se det som ett startskott. Visualisera en bild av dig själv, så som du vill må och se ut.
Efter passet med din PT, eller varför inte ta en sväng till gymmet redan imorgon, känn hur det känns i kroppen. Jämför med känslan dagen efter en fylla. Vilken känsla vinner?
Kram