Jag har haft anhöriga med alkoholproblem i min absoluta närahet nästan hela mitt liv. Senast min far som gick bort för tre år sedan, min Exman drack också enorma mängder och blev elak och lastade mig för sitt drickande. Nu bor jag med en ny man sedan ett år tillbaka och vi har det förhållandevis bra och har skapat oss ett bra liv och gör saker som vi tycker om att göra. Vi är båda medelålders och har inga barn hemmaboende. Jag förklarar hans eventuella drickande med att problemet ligger hos mig , att jag letar efter beteendet med tanke på allt skit sen innan. Men min fråga, .. han dricker minst två starköl varje dag och betydligt mer på helgerna och då i kombination med vin. Han blir tråkig och grälsjuk och har en så kort stubin att jag inte fattar någonting förrän det är för sent och han blivit arg och sur. Han sluddrar men förklarar det med att han bara är trött. Just nu har han somnat och klockan är 20 en fredagkväll och jag sitter här med en massa mat som jag lagat i förhoppning om en trevlig kväll. Det kanske är jag som överdriver som han säger. Jag vill verkligen att detta ska funka, men jag undrar samtidigt.... hur vet man när missbruket är ett faktum?

Att man funderar och oroar sig är nog ett tecken på att det inte handlar om normal konsumtion! Har också lagat många middagar som jag fått äta själv. Tycker inte du överdriver! Bor inte ihop med min karl vilket jag är glad för! Lägger på luren om han är otrevlig och gör samtalet kort om han är trevlig men sluddrar! Vad ger det mig? Inget förutom ilska! Sluta laga middag åt honom och gör nåt du tycker är kul istället! Finns ju män som dricker lagom och håller sig vakna! Funderar på att skaffa mig en sån istället :-) Jag lagade ingen mat ikväll, tillbringade kvällen med en kompis. Gubben min ringde och sluddrade, sov gott sa jag och la på!

Cajjssa

Så skönt för dig att du fortfarande har din lägenhet. Jag har verkligen trott på mig och honom och släppte en fantastisk lägenhet för att flytta ihop med honom. Jag är till viss del,ekonomiskt beroende av att ha delad ekonomi med honom men tänker inte dö i själen, det har jag redan erfarenheter av. Men just på grund av gammalt skit är det lätt att tänka att jag dömer ut honom i förtid. Tänk om jag överreagerar? Fan , jag hatar att ha hamnat i detta. Tack för ditt svar ?

DetGårBättre

Säg att du vill att han har en vit månad så ni kan jobba på att förbättra er relation. Då får du svar på vad som är viktigast...