Hej!
Jag har ny här, registrerade mig idag. Jag har gått igenom många redan befintliga trådar och kan bara erkänna att jag känner igen mig i många andras berättelser. Tänkte inte först skriva något utan bara läsa era historier och råd, men jag det blev så att jag skriver några rader ändå.
Nu är det så här, jag har ställt till det, fruktansvärt mycket pga mitt drickande. Nu vill min fru att vi skiljer oss och jag kan förstå henne.

I helgen inträffade en incident, en av många genom åren. Jag och min bror hade en riktigt trevlig kväll men som slutade i total katastrof. Idag har jag ett blåöga, så även min bror och jag kommer inte ihåg varför. Men jag haft det återberättat, så nu vet jag varför. Det är inte första gången jag ställer till det men det har aldrig gått så här långt tidigare. Som så många gånger tidigare dricker jag för mycket, jag blir blir en helt annan person. Ofta trevlig och rolig men allt för många en väldigt otrevlig person.

När jag vaknade dagen efter och min fru fyllde i luckorna var det bara att erkänna...jag har ett problem som jag länge blundat för, sopat under mattan, kallade vad ni vill. Jag har missbrukat min frus förtroende så många gånger tidigare, lovat att det aldrig ska hända igen. Jag har alltid skyllt på dålig självkänsla m.m. Det har säker bidragit till allt jag ställt till med men jag måste för första gången i mitt liv erkänna att jag har ett problem med alkohol. Jag kan inte hantera alkoholen.

Alkoholen styr min helg, får jag inte dricka som jag vill är det en "dålig" helg. Ska t.ex någon av barnen på barnkalas på låt säga lördag kan jag inte dricka som jag vill på fredag eftersom jag ska köra bil på lördag. Jag menar inte att jag super mig redlös varje helg men jag dricker för mycket. Jag har inte vågat erkänna det tidigare eftersom jag varit rädd för att jag aldrig mer kommer att få dricka vin. I helgen erkände jag för min fru, min pappa men framför allt för mig själv att jag har ett problem. Idag ringde jag Alkohollinjen (har ni erfarenhet från Alkohollinjen får ni gärna dela med er) för rådgivning och vägledning. Upplever att jag fick bra stöttning och vi kommer att fortsätta att ha kontakt veckovis framöver.

Jag har bestämt att jag inte ska dricka på ett tag, hur länge kan jag idag inte svara på. Vill bryta vanan av att alkoholen ska ha så stor del av mina helger. Eftersom min fru har fått nog skriv vi på, men jag hoppas att jag kan visa henne att jag kan ändra mig.

Det blev längre än vad tanken var och säker en hel del felskrivningar och lite osammanhängande men jag hoppas ni har överseende.

Bedrövadsambo

Det är viktigt att du slutar för din egen skull, inte för att du känner dig tvingad av din fru. Hennes gräns är kanske redan passerad, men vad som än händer framöver är du bättre rustad att göra den resan nykter.

Ellan

Hej,
Du har tagit ett väldigt klokt och bra beslut. Det är viktigt att du gör detta för din egen skull men att det finns barn i familjen och en partner kanske kan motivera dig mer. Våra anhöriga lider något enormt av vårt drickande och det är inte ok. Bra att din fru säger stopp, det finns liksom inga ursäkter i världen för våra fyllefester. Kan låta hårt men vi är så uppe i vårt eget att vi inte ser hur omgivningen tar stryk. Mina barn är min största motivation, särskilt när min egen självkänsla varit låg.
Så ta all hjälp du kan få. Beroendecentrum eller företagshälsovård kan vara hjälp på vägen. Det sistnämnda och AA har varit min hjälp på vägen. Resan mot nykterheten är tuff och det krävs mod och styrka. Men det är så värt det. Och det går att leva utan fredagsvinet, lördagsdrinken eller vad vi nu toppat vardagen med. Det är en sådan enorm befrielse att inte behöva skiten.
Det går och du och familjen är värda en nykter och närvarande pappa.
Ta hand om dig,
Kram
Ellan, en nykter fru och mamma till två.❤️

Klanten

Det är en resa i sig att komma till insikt. Kan relatera till mycket du skriver, även om jag är ny här. Har varit inne och läst innan, i nåt år. Jag har haft problem sedan jag startade med alkohol vid 14 års ålder, vissa perioder värre än andra. Men det är först igår som jag insåg det - jag har druckit färdigt nu. För jag är en alkoholist. Jag har skadat många i min närhet innan jag landade i detta.