Eller har jag dålig självkänsla och dricker för det??? Vet faktiskt inte...Har väl aldrig haft riktigt god självkänsla.Blivit lite bättre med åren, men är bra på att hacka ner på mej själv.När det gäller drickandet, så har jag all orsak att göra det, eftersom det blivit för mycket den senaste tiden.Har lovat mej själv nu, att det blir nyktert en lång tid framöver för att bryta mönstret, men är inte redo att avstå helt, för njuter ju så av att koppla av på våra utlandsresor.Önskar att jag var en sån person som inte behövde a för att njuta, men sanningen är en annan...Har försökt få tid till en terapeut eller psykolog, för jag tror det finns mycket jag borde gå igenom för att förstå vem jag är och hur jag funkar.Men helvete heller!! Vid vårdcentralen finns inga tider.De privata mottagningarna jag ringt, svarar inte!! Dessutom kostar det ca 70€/ gång, och med min lön blir det svårt.Jaha, man får väl klara sej själv ändå.Förutom att skriva här då..Kämpa på!!!

Li-Lo

Du klarade det, "trådägare"! Har sett att du svarat i några trådar och nu har du en egen. Det låter som att du klarar mycket mer än att skapa en tråd. Roligt att du finner stöd här och att du kommer fortsätta dela me dig av din resa. Du har bestämt dig för att hitta din lust utan alkohol och redan börjat fundera på hur det eventuellt hänger ihop med din självkänsla. Reflektioner, bra grejer!

Nu har du tagit minst ett första steg.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Det första steget till insikt är taget, du inser att du dricker för mycket och att det är ett problem. Här finns många som känner igen sig i din beskrivning: "Vill ju inte sluta dricka helt, då det är så skönt och avkopplande." Tror att det kan vara bra att lista för- och nackdelarna. När de sistnämnda tar över är det ofta lättare att inse att man bör ta åtminstone en paus från alkohol. Ge nykterheten en chans. Kanske stannar man kvar där. Lycka till!

Magika

Tack Vinäger! Jo jag är 100% taggad på att vara utan a en längre tid, och vem vet, kanske det blir en livsstil?? Det skulle ju vara helt underbart!! Jag"lurar"mej själv lite med att inte säga för alltid, då det låter så stort och jag vet hur hemsk och misslyckad jag skulle känna mej om jag trillar dit igen.Jag tänkte likadant i tiderna då jag slutade röka, och det funkade !!! Ja man tar en helg i taget, för mej har det aldrig varit ett problem på vardagarna, och njuter av att vara pigg o utvilad, utan skamkänslor på måndag.Ha en skön helg alla!!! Jag ska försöka träna mycket, för då mår jag bra ?

Magika

Har varit nykter hela helgen och det känns toppen!!! Tränat o vilat.Varit ute i skog o mark.Det är terapi det! Tror att jag klarar flera helger bara jag ger mej fan på det! Hoppas ni där ute har det bra.Sköt om er o kämpa på!!

AlkoDHyperD

Bevara känslan tills nästa helg så kommer du säkert kunna välja att få den igen
Kram