Hej!

Om man själv anser att man behöver hjälp för att ta sig ur ett beroende, hur gör man då? Söker man sig först till sin primärvård, eller kontaktar man sin chef eller HR-människa på jobbet? Tacksam för inspel.

Hej! Det beror på tänker jag. Primärvården gör att du slipper ”ta det” med din arbetsgivare. Det är en väg om du vill sköta det själv utan att blanda in fler. Å andra sidan om du tar det med jobbet kan du få snabbare och kanske lite mer kvalificerad hjälp dvs om ni har avtal med företagshälsovården. Du får fundera vad som passar bäst för dig. De flesta HR-personer är kunniga och vana med detta så de kommer inte tycka det är konstigt, tvärtom. De ser styrkan i att söka hjälp. Jag hejar på dig oavsett vilken väg du tar. Kramar från en med samma problem.

Kallo

Hej! :)

Oki, tack så mycket för ditt svar... mycket värdefullt. Kram

Du har chansen att själv ta upp problemet med chefen som är skyldig att hjälpa till. I mitt fall tog dottern kontakt med min chef eftersom jag lovat att göra det men var för feg. Det blev ett mycket bra samtal och min chef diskuterade olika vägar att gå beroende på vad jag ville själv. Har hållt mig nykter som planerat och nöjd med det beslutet. Snart 2 år sedan..Lycka till..

ProViva

... beror det ju på vilken typ av hjälp man vill ha och behöver.

Vårdcentralen/husläkare kan vara en bra start.

Kommunens beroendemottagning kan vara en annan.

För många (inkl. mig själv) var arbetsgivaren den absolut sista utvägen. Tyvärr kan man säga, för det var då jag fick den hjälp jag behövde.

Tror inte det finns ett ställe som är bäst för alla men det viktigaste är att man vill förändra. Och sen att man tar hjälp.

Toppen att du är här! Här finns många som kan ge dig stöd och råd.

Konstigt att många av oss är så fega, fast problemet är så vanligt.Var 7.e person har problem med alkohol sa min förra chef som är missbrukshandläggare. Ändå drar man sig för att söka hjälp..Hoppas det går bra för dig, Kallo.Jag håller tummarna..