Vet knappt vad jag ska skriva.
Jag dricker cirka 2-4 ggr i månaden. Låter inte mycket men jobbar 60 timmar i veckan, har 2 barn och en fin lägenhet. Varenda gång jag dricker så dricker jag så mycket att jag inte minns något, jag kan inte bara dricka lite. Jag dricker aldrig framför mina barn utan åker iväg. Oftast pubar.
Jag kan spela bort 5000-10000kr lätt på en kväll utan att jag knappt minns det. Har alltid fruktansvärt mycket ångest dagen efter. Kräks alltid och har extremhuvudvärk. Ångesten sitter sedan i 3-5 dagar. Varenda gång bestämmer jag mig för att det får vara den sista gången. Jag känner verkligen hur min kropp tar skada och hur mycket sämre skick min kropp är nu än för något år sedan. Min sambo förstår nog inte mitt problem och det hade blivit ett jävla liv om hon fått reda på det, och ännu värre om jag misslyckats. Jag är så trött på alkoholen nu men har ingenstans att vända mig. Har extremt ångest nu för helgen och vill aldrig mer se alkohol men jag vet hur det kommer att kännas på fredag när det spritter i kroppen och man vill ut och festa igen.

Jag besvarade ditt inlägg i en annan tråd och tipsade dig om att starta en egen, detta innan jag såg att du faktiskt redan gjort det. Hoppas du kan hitta mitt svar på ditt inlägg ändå!

Med vänlig hälsning
Rosette
Alkoholhjälpen

Hej Jolo!
Det är så konstigt vilken syn samhället har på människor med alkoholproblem: viljelösa och karaktärslösa... Vi är ju vääääldigt ofta något helt annat, högpresterande och drivna. Varför behöver vi alkohol då? För att någongång kunna slappna av.
Jag tolkar ditt behov av att dricka som just det, en flykt och ett sätt att slappna av. Det är bara det att det kommer med största sannolikhet sluta med att det krävs alkohol oftare och oftare för dig. Till slut är du fast i ett helvete där du inte bara skadar dig själv längre. Där vill du INTE hamna. Och eftersom du är här har du tagit ett jättestort och bra steg i riktning bort ifrån det helvetet.
Försök hitta andra sätt att slappna av. Inte lätt jag vet men du måste nog, det är uppenbart att du skulle må bättre utan alkohol i ditt liv.
Kram Amanda

Välkommen till forumet! Av det du skriver tolkar jag det som att du är trött på hur ditt liv är just nu och att du önskar något annat. Du får gärna skapa en egen tråd (klicka på "Starta ny forumtråd" högst upp till höger) och berätta mera om din situation. Läs gärna andras berättelser också, det finns många kloka människor här.

Hoppas vi får veta mera om dig! :-)

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet