Mina alkoholvanor har varit alldeles för höga under många år och det känns som jag tappat lust och ork för det mesta. Ringde för 10 dagar sedan till öppenvårdsmottagning och efter provtagning och under kontroll så tog jag min första antabus för 2 timmar sen. Jag är rädd för att misslyckas och kände att det här är enda sättet för för mej att komma en bit på vägen. Jag vill känna mej pigg nån gång och få tillbaka lusten för allt möjligt

Mallan66

Tack Jasmine ? Att jag kan hjälpa någon annan med mitt skrivande (jag som inte ens är speciellt bra på att uttrycka mej i ord) känns otroligt fint. Kämpa på bara .. när det väl vänder så kommer styrkan smygande, oron släpper, glädjen kommer tillbaka, Egot växer och du börjar gå på drogen som kallas livet. Har nog inte varit så här glad och energifylld på över 5 år, Jag vill göra så mkt nu .. men det där gymkortet hoppar jag över. Jag rör mej ute mer nu, är mer social .. Så från den första jävligheten med vad ska jag leva för är passerad till idag när jag känner mej sprudlande glad av livet. Hur ska jag då inte må om några månader ? Du kommer som jag att upptäcka att det bara är en win win situation ?

Mallan66

Igårkväll hade jag en riktig frustration .. både jobbrelaterat och privata problem med min ena son. Hade jag haft alkohol hemma och hade jag inte ätit Antabus så vet jag att jag trillat dit igen. Det får mej att fundera på hur bräckligt det är .. fast jag mår väldigt bra så kan det komma saker och då sitter djävulen på ena axeln och viskar .. ta ett glas ! Kommer jag alltid att vara sån ? Löser det sej med tiden ? Eller ska jag äta antabus resten av livet ?
Ja den här gången fick inte A bullshitta mej iaf. Ha en bra helg alla ni som finns här och kämpa på ?

Mallan66

Ett liten extra rad. Tittade precis på appen Sober Time som jag laddat ner och idag är min 44:e dag som nykter ! Jag vill - jag kan - jag ska !!!

Mallan66

Jag har kommit en bit på väg, men allting är inte en dans på rosor. Jag har ju märkt att dom gånger jag blivit väldigt upprörd över något så hade jag tagit A om jag inte haft antabus i kroppen. Jag var hos läkaren för ca 10 dgr sen och fick berätta om mina problem o lite om vad jag har i 'mitt bagage'. Fick berätta om mina sömnstörningar och att jag tror att jag behöver prata med en kurator. Jag fick Melatonin utskrivet, verkar bra men några nätter har jag allt haft väldigt mycket och konstiga drömmar. Jag hoppas det blir bättre. Jag har ju mått oväntat bra mesta av tiden men känner att det kanske kommer en svacka nu .. Ngn som varit med om detta ? Vad gör jag ?

Hej
Grattis till dina dagar. Du ska ha en klapp på ryggen ?
Har läst din tråd och du verkar verkligen ha viljan, även om hjärnan spökar ibland! Tyvärr kan jag inte svara på din sista fråga pga min nykterhet inte har varit lika lång som din, men har ju förstår efter man har läst här att svackor kommer säkerligen komma! Men när och varför är nog olika för alla!
Men jag ser de som att de är okey att ha någon/några dagar som är dåliga utan att de betyder att de är svacka! Är relativ säker att ingen känner sig glad, nöjd och på hugget alla dagar vare sig om man är nykter-A eller aldrig haft problem med A! Men jag tror att vi som har ett beroende är så vana vid att något sker vare sig i praktiken eller med känslor, och de har de även blivit i nykter tillstånd! Så när de kommer dagar som är lite tafatta så reagerar man kanske att de är en "svacka" men de är bara normala dagar/tankar och känslor! Men vi är ju vana vid att de ska vara/ ske något, även nu när man är nykter för de är "nya" känslor, mer energi och man gör mer saker och de har känns/kännts bra men sen kommer dom dagar som är neutrala och då känns de konstig, tråkigt osv! Det är endast hur jag tänker och tror ? (för nu) men självklart är inget svart eller vitt

Men jag hoppas att du mår bättre snart!
Kramar ?

Mallan66

Jag känner mej stark och glad med mitt alkoholfria beslut. Synd jag inte slutade lite tidigare, men bättre sent än aldrig och man ska bara titta framåt. Ikväll ska jag iväg på en tillställning och det är väldigt nytt för mej att gå ut nykter. Det kan sätta mej i situationer eftersom jag inte har lust att berätta för alla vilka problem jag har. Ska skriva lite imorgon efter jagvarit ute så får vi se hurdetta avlöper. Ett par alkoholfria öl ska iaf inhandlas under dagen :)