Den här gången är det annorlunda tänker jag. Vad det kommer sig vet jag inte, men jag vill inte svika mig själv mer. Fatta nytt beslut om ”omtag” typ varenda djävla vecka, sen ändå sitta här och pimpla vin, låta vinet styra mitt liv, ta över mer och mer...jag bryter innan någonting är för sent, för som det varit, har det varit för mycket, för ensamt, för fel, fel, fel, fel...

Jag har huvudvärk och är trött, från karaffen jag tömde igår... Finns något kvar i boxen åker det ut i vasken idag, fast den är nog nästan tom...

Vill våga tro och lita på mig själv att jag gör skillnad nu, så att det blir skillnad sen...

Idag blir mitt igår imorgon. När idag är bra, blir morgondagen bra och minnet av igår detsamma. Så gör jag nu! Detta skapar jag och önskar stöd...

Skillnad

...ned med det bara i slasken.

Det var en skvätt, en rejäl. Den är borta nu och doften av rödvin som spred sig i köket har skingrats.

Jag är så vansinnigt trött. Håglös idag. Här och läser. Löser...tänker...vilar...

Liten stor

Låter som du tagit ett beslut att förändra!
Bra första steg och hejar på sig! Vi mår bättre utan skiten

Skillnad

...en dag är till ända och det har varit en ok dag. Tröttheten förlamande, nästan sjuklig, men det är ok det med, för jag har inte druckit, inte velat dricka, genomfört vad jag planerat, tänkt mycket på alkohol, men det har inte varit jobbigt.

Jag kryper ned nu, avslutar denna dag, då skillnaden inträffat, allt är annorlunda och därför blir annorlunda, blir bra!

God natt

Skillnad

...bara varandet i sig kan vara problematiskt för mig och att vara jag, men idag känns det bra.

Fortfarande trött, men vaknade helt utan huvudvärk och jag dricker vatten.

Skillnad

...vi alla här inne kan spela, våra roller, våra Dr. Jekal’s and Mr. Hyde’s... Vi platsar alla på dramaten...vad jag är trött på det, min egen falskhet! Att vara den som alltid klarar skivan, fixar allt, landar på alla fyra tassarna, borstar av mig, reser mig igen....jobbet, barnen, huset, umgänget...i ensamheten vinet, som ingen vet...och den jag anförtrott mig liiiite åt, inte tror att det är så farligt, som det varit.

Nu spelar jag ingen roll, ingen karaktär, jag är...nykter ?

AlkoDHyperD

Räcker det att du bestämt dig, Skillnad, så fortsätt på samma sätt, gör det enkelt.
Med enkelt menar jag inte att det skulle vara en ’piece of cake’ utan så som du beskriver det.
Bara vara, även om varandet kan vara besvärligt ibland.
Kram

Skillnad

...jo AlkoDHyperD, det är när det räcker med att jag bestämt mig, som det blir skillnad tänker jag. Jag vill inte hoppa upp i sadeln igen...och vilken gång i ordningen det är på riktigt som det sker, vet vi aldrig i förväg...så jag tänker att jag väljer NU, det är den här gången :)

Tack för dina rader hos mig! Jag behöver stöd <3

Känner så väl igen mig i att vara den som alltid är stark och klarar allt. Att ensam kämpa på då ingen annan vet. I morse tog jag steget och berättade för min man. Det absolut bästa jag gjort. Hoppas att du orkar fortsätta att vara motiverad. Ta en dag i taget och gläds åt det du gör bra istället för att sörja de gånger det gick sämre. Hejar på dig! Kram

Skillnad

Hälsa till dig och vilket mod du besitter! Du är fantastisk!

Och ja...jag gläds och räds, men mest gläds...helger närmar sig...och högtider. Mod, beslutsamhet, kraft, närvaro, jag är i nuet stark ?

Skillnad

...den fjärde dagen och tankarna är bra. Det har de varit många gånger förr. Någon gång har jag trott att skillnaden inträffat, men fram till och med i fredags var det inte sant...

Min alkoholkonsumtion har periodvis varit betydligt högre än vad som betraktas som riskkonsumtion och periodvis varit lägre eller noll, korta perioder av båda och långa perider...i tio år, innan dess inga alkoholbekymmer.

En allt eller inget personlighet, som gärna gör både och ?

Jag är fri i afton, tanken tydlig, viljan stark, jag saknar ingenting i stunden.

Skillnad

...är jag ännu övervägande övertygad.

Att vara medveten vid det tillfälle det blir skillnad är skrämmande. Tror ändå att det är det jag är. Medveten om att jag nu gör skillnad.

Du skriver så vackert om dina funderingar över alkoholen. Du har insikten och du är medveten om och har respekten för riskerna för återfall. Men styrkan lyser igenom.

Jag tror starkt på dig!

Du skrev så fint i min tråd. Häng på mig, vetja, så kör vi tillsammans. ? En härlig framtid som nyktra väntar på oss. Kram

Skillnad

...och jag tänker att...

Tanke för dagen: ”Ett år, jag har ingenting att förlora på att vara helt nykter ett helt år, bara allt att vinna.”

Jag är nykter ett år. Det blir till 20181117 ✨

Skillnad

...och jag tänker att...

Tanke för dagen: ”Ett år, jag har ingenting att förlora på att vara helt nykter ett helt år, bara allt att vinna.”

Jag är nykter ett år. Det blir till 20181117 ✨

Skillnad

Hur ska du klara 18:e och 19:e!?

Duuuue...jag lovar att hänga på dig ända in i kaklet där! Din årsdag it is!

Det känns läskigt! Förbjudet att lova mig så ”stort”. Fast vad faan...en gång stod jag i en kyrka och lovade ”tills döden skiljer oss åt”. I och för sig sket sig det 15 år senare, meeeen jag var modig ?

På andra sidan rädslan finns saker jag vill uppnå.

2018 blir ett nyktert år och jag värmer upp...med att avstå alkohol redan nu ?

Fredag och en mycket bra vecka bakom mig. En bra dag i stunden och goda tankar inför dagen ☕️

Snart 50

Vad tappra ni är Skillnad och Vinäger?
Jag kämpar på dag för dag o vågar mig inte på att lova ett helt år nyktert i nuläget. Men vem vet?

Skillnad

...det är just rädsla som hindrat en från att ibland vara där en skulle vilja vara.

I say no more!

Gör fast jag är rädd att misslyckas. Gör och lovar mig själv stort, dyrt och heligt. Tänker att jag är lika nykter sen som nu och nu är jag här, i mig själv, där jag inte behöver någonting annat. Nykter. Inte det minsta berusad. Närvarande. Vill inte döva mig nu!

Du ska absolut inte känna att du bör satsa på ett år. Jag ska försöka, men har lovat mig själv att inte ge upp om jag snubblar emellanåt. En dag i taget, är en bra start, ibland en timme... Jag ville mest erbjuda dig att hänga med oss, kände att vi har många liknande erfarenheter.

?Just i dag är jag stark...? Trevlig och förhoppningsvis nykter helg på er!