Hej kära medmänniskor,
Jag har suttit här och läst i 2 dagar, läst de historier ni delar med er av och det fina stödet ni ger varandra. Jag har själv insett att A har ett fast grepp om mig, och det är inte lätt att erkänna. I måndags skulle jag bara ta ett glas efter en jobbig dag. Jag köpte med mig en Box, såklart "alltid bra att ha vin hemma". Dagen blev värre och det slutade med att jag skrev en hel del dumma saker till mitt ex, jag minns dock inte ens 1/4 vad vad som sades. Killen jag träffar för tillfället, en helt fantastisk människa, var ute på krogen igår och sprang in i honom. Han har nu sagt att han inte vill ses mer. Jag har inte druckit på 2 dagar, inne på 3:e nu men idag är det svårt. Jag brukar ju i vanliga fall dämpa ångesten och ledsamheten med A. Bör tilläggas att jag hade några vänner över igår för att fira min födelsedag och att jag nu sitter och stirrar på 5 flaskor som jag då mottog. Jag är stolt att jag själv drack alkoholfritt igår, men idag är det svårt att stå emot. "Ett glas skadar väl inte" jag vet ju dock att när jag mår såhär så blir det inte bara ett, det blir så betydligt mycket mer.
Jag hoppas att jag kan vara stark idag också, stå emot trots att hela min kropp skriker efter det bedövande medlet, att få slippa tänka och vara ledsen. Jag hoppas att jag klarar dag 3, men just nu är förtroendet för mig själv inte stort.

ProViva

... att läsa 23-åringen. Tycker det är mycket starkt av dig att förändra och söka och ta emot hjälp.

Bra att du gjorde det nu också och inte bara fortsatte på den invanda vägen.

Har ju själv varit där i många år, där lösningen på mina problem blev själva problemet. Dvs att försöka dricka bort ångest, depp och känslor av meningslöshet och ensamhet.

Som sagt, bra att du hade modet och styrkan att börja förändra NU, inget blir lättare för att man fortsätter och skjuter problemen framför sig.

Önskar jag hade haft dina insikter när jag var 23!

23 åringen

Tiden går snabbt även utan alkohol. Snart har jag varit nykter i 7 veckor. Jag spenderade de första tre inlåst i ett mörker av att livet aldrig skulle bli likadant igen. Jag som var ute varje dag innan, hur skulle det gå nu? Efter 3 veckor tog jag tag i det och idag gör jag exakt samma sak som tidigare fast utan att förtära alkohol. Richard Juhlins alkoholfria mosserande är ett riktigt bra alternativ och jag känner 0% ångest över att vara den enda nyktra på krogen eller festen. Självklart kommer det gå upp och ner men just nu känns det strålande. Jag kan äntligen sova igen och den bästa känslan i världen är att kunna vara ute och dansa, minnas allt, åka hem och vakna tidigt dagen efter medans alla andra är helt utslagna.
Ångesten över saker jag tidigare gjort med alkohol i blodet får mig att fortsätta vara nykter. Det finns bra alternativ, bra alkoholfria öler men det jag saknar är en riktigt god G&T. Alltid varit min favorit drink, någon som har ett alternativ till en sådan? Gillar inte söta saker så de flesta drinkarna har alltid gått bort, med eller utan alkohol.
Ta hand om er där ute och ha en underbar vit helg i kylan ❤️

Vilken härlig läsning, du låter så övertygad. Gläds med dig. Önskar att jag var i en sådan fas just nu. Tycker också att det finns flera bra alkoholfria alternativ. Har dock inte hitta något för just GT. Lycka till i framtiden!

Restart2017

Du har livet framför dig, låt inte alkoholen styra det.
Utan fortsätt som nu, have fun och va pigg och glad varje dag du inte dricker ?

Prova a-fri ginger beer. Den är "rivig" och inte söt. Riktigt god faktiskt. Kan kanske upplevas lite skarp i smaken.

Klanten

Gud va du är stark. Att vara utan A - men framför allt att du inte gav upp i mörkret utan tog tag i det, som du skriver. Det är väldigt modigt. Jag själv är på vecka 5 av nykterhet, upplever mycket ångest och vill helst bara vara själv och isolera mig. Det ger mig hopp att läsa din tråd :) Gillar inte heller söta drycker, när jag är på krogen nu för tiden dricker jag plain tonic. Duger i krig.