Jag har precis bestämt mig (igen) för att avsluta en 20årig överkonsumtion av framförallt vin.
Jag har försökt förut, varit här inne och läst, tänkt att det inte är ett problem och det är aldrig ett problem att sluta. Problemet är att inte tappa fokus och starta igen.

Jag slutar nu för att alkohol ger mig ångest och sömnproblem. Jag är trött på att vakna mitt i natten med den där känslan att något som jag inte riktigt kan sätta fingret på är helt fel.
Jag är trött på att köra barnen till skolan med en intensiv önskan att det inte ska vara någon nykterhetskontroll på vägen.
På senare tid tycker jag mig ha fått kommentarer från omgivningen om min alkoholkonsumtion. Grannen pratade om att alkoholister förnekar sitt missbruk tillochmed för sig själva. Och visst förnekar jag 8 glas vin en tisdag kan te sig normalt för en del men det är nog inte det egentligen...
Dax att bryta alltså och denna gång ska jag vara ärlig mot mig själv. Det är lätt att sluta problemet är att inte börja igen.
Kortsiktigt mål är att klara helgen. Idag är dag 5, efter helgen är det en hel vecka.

Sinnituss

Det här med KBT är svårt. Veckans hemläxa är att hitta beteenden i vardagen som inte är bra för mig.
Jag blir av någon anledning arg och ledsen över att så enkla metoder ska fungera. Tänker att det är meningslöst och hopplöst men kommer vidare.
Sedan försöker jag aktivt och blir motbevisad. Igår lyckades jag vända en hopplös dag till något bra.
Listan fick bara jobbdelen avbokad men jag kom igång lite och det verkade lite som om mitt huvud trots allt fungerar lite. Fick i och för sig be kollegor om hjälp och det hade jag kanske inte gjort om jag inte KBTat mig själv.

Dagens lista
Jobb
Träna något inomhus
Laga mat
Baka något

Sinnituss

Funderar på vad som händer om man inte ens lyckas med det enkla. Kämpar på men ibland är det enkla så svårt.

Det som är enkelt för någon kan vara snudd på oöverstigligt för någon annan. Det som är en enkel rutin under en period i livet kan vara ångestframkallande svårt under en annan. Vi som mått dåligt psykiskt på olika sätt och av olika anledningar vet precis hur det känns när det vardagliga inte orkas med. Döm inte dig själv för hårt! Ser hur du kämpar och gör vad du just nu förmår. Kram till dig! ♡

Sinnituss

Idag har inget funkat.
Försökte mig på lite terapibakning på eftermiddagen men det löste inte ångesten.
Tanken på några glas vin har varit lockande men jag avstår. Jag ska igenom den här skiten! Det måste ju gå att ta sig igenom...

Jag kan ju inte sätta mej in i exakt hur du mår men förstår att du inte mår bra alls. Hoppas du mår bättre imorgon (läs idag söndag) och att du får en fin och rogivande dag. Styrkekramar ?

Sinnituss

Jag är lite överraskad över att så mycket av det jag tycker om med att vara mej egentligen bara är dopamin.
På några veckor har jag kommit tillbaka till den jag vill vara. Jag inte bara går till jobbet, jag är bra på det jag gör igen och därmed är det kul.
Det är också roligt att dopaminet jag får i mig nu även påverkar min omgivning. Mina kollegor är numera roliga och intressanta, att fika med dem är absolut en av dagens höjdpunkter. En av höjdpunkterna för det finns fler!
Livet återvänder! Det känns hoppfullt och vem behöver alkohol när allt är bra?

Vad härligt att det vände för dej och att livet visar sej från den ljusa sidan. ?? Kram