Hejsan.
Jag är ny och har läst en del trådar och blir så glad att många är så ärliga, så jag känner att då är det lika bra att jag är det också.
Nu till mig själv. Jag har sedan min första kontakt med alkohol nästan jämt druckit för mycket, iallafall när det gäller "fest". När jag och min sambo försökte bli gravida och det inte fungerade eskalerade mitt problem, drack allt med med tillhörande minnesluckor. Till slut blev vi gravida och jag kände att nu när jag inte ska dricka på nio månader så kanske mitt problem försvinner, tyckte det var jättejobbigt att inte kunna dricka under min graviditet. Jag var ut och åt några gånger mer kompisar när mitt barn var 3-4 månader, en kväll kom jag hem berusad, inte plakat men bra nära, lägger mig bredvid mitt barn och min sambo och kommer ihåg att jag någon gång på natten blir jättearg på mitt barn, vet inte om jag drömmer eller är vaken och ska försöka få hen att sova och "tar i mer än jag brukar", dagen efter har jag sådan ångest att jag inte vet var jag ska ta vägen, min sambo var vaken när det hela inträffade och försäkrade mig om att jag inte gjorde vårt barn illa, men bara tanken av att jag kunde ha gjort det.... Jag tog direkt avstånd från vårt barn, för då hade jag bestämt mig att jag skulle ta mitt liv. Dagen efter denna fick jag reda på att jag var gravid igen..
Under denna graviditet så hade jag inget sug alls efter alkohol och kände kanske att nu har jag blivit "bättre". Så nu har jag varit på två fester, den första har jag en minneslucka i stort sett under hela kvällen, den andra var väldigt nära att bli likadan. Mitt liv är mina barn, de är dem jag älskar över allt och skulle aldrig göra dem illa medvetet.
Jag känner mig otrolig misslyckad som person, varför kan jag bara inte sluta dricka? Nu har det även blivit så att jag längtar efter att dricka vin på vardagen och känner mig genast glad när jag bestämt mig att "imorgon ska jag dricka vin". Varje gång "dagen efter" så tänker jag att nästa gång ska jag iallafall bevisa för min sambo och mig själv att jag nästa gång bara kan dricka två öl, men det blir ALDRIG så.
Jag har iallafall bestämt mig att jag helt ska sluta dricka alkohol och efter att jag läst runt lite här så förstår jag att jag ska ta en dag i taget, så jag har bestämt mig att till nyår är ett bra steg.

DetGårBättre

En dag i taget? Du är ju redan framme vid nyår. Du får välja en av vägarna. Vad vill du? Stäng dörrarna nu. Ta en dag i taget på riktigt. Sluta tänk att efter nyår. Det är som att beställa en dyngfylla!

AlkoDHyperD

Så förstår jag iallafall det du skrivit. Ja, börja med att varje morgon bestämma dig för att vara nykter resten av dagen. Samma löfte till dig själv nästa morgon, och nästa. Det låter som ett bra mål till att börja med.
Steget ur det destruktiva är redan taget i och med att du ser problemet och söker stöd här.
Många hittar den extra motivation som behövs just som nybliven förälder (ja, du är ju mer nybliven flerbarnsförälder), när man inser sin enorma betydelse för en annan människa.
Om du vacklar, titta på dina barn. Fråga dig själv vem du vill att de ska spegla sig i. En äkta person, eller en bedövad?
Ditt belut att sluta dricka är verkligen att ta föräldraansvar. Ge dig själv en kram för det!

nästagångså

Ja precis så menar jag. Tack för dina ord. Jag tror att det här är det bästa tillfället i mitt liv att sluta dricka alkohol, för med två så små barn har man inget socialt liv, man har svårt att få barnvakt och man sover dåligt. Bara det att jag "slipper" tänka när jag ska dricka alkohol igen är superskönt, för det kommer jag ju inte göra, det liksom som en sten trillat ner från magen, svårt att beskriva. Men ändå tusen tack!

Vapenlös

Hej! Hur har det gått de senaste 11 dagarna?
Det är bra att ta en dag i taget. Var stolt över dig själv att du vågar inse ditt problem och agera. Själv har jag mina framtida barn som en motivationsfaktor, att jag slutar dricka nu (för 10 månader sen) för att kunna ge dem en nykter förälder i framtiden. Dina barn är små och det är en fin gåva som du ger dem. Som du skriver så är det en så skön känsla att slippa TÄNKA på alkohol, herregud, jag umgicks med familj och vänner men hade alkohol hemma och jag längtade hem till alkoholen. Sedan är det så fint att få vakna nykter utan ångest.
Ta hand om dig!