Jag är ny här inne .
Jag gick med i alkohol hjälpen för jag tycker jag dricker alldeles för mycket, ca två gånger i veckan och då kan det vara en till två flaskor vin. Min sambo tycker inte om det, och jag mår dåligt av det...
Skulle vilja lära mig att dricka måttligt, vi älskar att laga mat och prova nya viner.
Tar gärna emot tips på hur man kan motivera sej och göra saker så man kan sluta dricka efter kanske tre glas?
Kram på er

Snart 50

Jag har ssmma problem som du och ibland slutar det med att jag gör helt omdömeslösa saker, som jag aldrig skulle ha gjort i nyktert tillstånd. Jag har bestämt mig för att helt avstå från alko ett bra tag. För övrigt kan man ju göra så att man inte köper hem mer än det man ska dricka och bryter det slentrianmässiga beteendet att dricka varje vecka.
Lycka till!

Välkommen hit Bomala. Jag får intrycket av att du och sambon lagar mar tillsammans och att det i de sammanhangen blir för mycket. Att begränsa sig när man har druckit 3 glas är mycket svårt. Då har man tappat omdömet och nått över en viss berusningsnivå. Begränsa tillgången är mitt tips. Köp flaskor, istället för Box och dela på 1 flaska. Drick långsamt och se till att du släcker törsten med vatten. Du behöver hålla dig under en viss berusningsnivå och det är svårt när du vant dig vid berusningsdrickande. Om problemet kommer när ni är iväg på fest kan du kanske använda appen promillekoll. Har inte prövat själv, men den glr att man kan hålla koll så du inte hamnar på höga promillehalter och tappar omdömet. Så drick långsamt, mycket vatten och begränsa tillgången. Jag säger att jag saknar karaktär och behöver köpa 1/2 flaskor för att inte hälla i mig en hel. Hjälper föga när man köper 2-3 stycken..., men tanken är god och kan fungera.