Jag är 22 år och jag tror att jag har alkoholproblem.

Varje gång jag har varit ute och druckit så får jag alltid ångest dagen efter. Inte för att jag nödvändigtvist har gjort någonting pinsamt eller varit taskig mot någon, men känslan infinner sig alltid. Däremot så tar jag ofta andra substanser i samband med att jag dricker alkohol, någonting jag aldrig gör till vardags eller överhuvudtaget vill göra men om jag är full så blir det nästan alltid så. Jag får så dåligt omdöme och gör saker som jag inte "vill" göra.

Det händer alltså bara när jag har druckit och därför känns det som att jag måste sluta dricka för att sluta ta droger. Dessutom mår jag ju alltid dåligt oavsett om jag tagit något eller inte så det är ju lika bra. Det är inte första gången jag funderar på att sluta dricka och till en början känns det alltid bra men efter någon vecka eller så blir jag rastlös och vill såklart gå ut med mina vänner och tänker att "Jag kan ta ett glas", men det slutar ju aldrig där. Antingen blir jag jätte full eller så tar jag droger. Dagen efter mår jag jätte dåligt igen och jag känner att det börjar ta över mitt liv.

Hur lever man nykter? Vad gör man när rastlösheten faller på och alla i ens närhet dricker eller tar droger? Jag vill ju kunna ha ett socialt liv men i dom flesta sociala sammanhangen triggas den här destruktiva sidan hos mig. Jag vill dessutom inte behöva förklara för alla man träffar varför man inte dricker. Hur gör ni?

Välkommen hit till forumet!
Det låter onekligen som en knivig situation och jag förstår att du månar mycket om hur barnen mår i detta. Jag hoppas att du får mer input från andra medlemmar på anhörigsidan, men jag skulle vilja tipsa dig om en studie som startar just nu. Det är ett stödprogram för den förälder som inte har alkoholproblem. Även om du inte är den biologiska pappan så lever du ju i detta med både din fru och barnen.
Här kan du läsa mera om programmet: https://alkoholhjalpen.se/anhorigstodet/studien för att se om det är något som kan vara intressant för dig.

Varma hälsningar!
/Carina
Ps. Ett tips är också att du går in på anhorigstodet.se som är forumet för anhöriga. Där kan du skapa en ny forumtråd (längst upp till höger). Då brukar det vara lättare för andra medlemmar att följa just din tråd.

Anne-Lise 1

Ja man måste ju erkänna att de är ett problem när jag nu kört bil med alkohol måste jag ju inse att de är problem jag har bokat tid på vårdcentral önskar dock inte hamna på en beroendeklinik då jag har 9 husdjur hemma att ta hand om. Jag är hemma på heltid med sjukersättning och ska imorgon gå på ett första AA -möte jag är även gift med en alkolist som nu slutat med alkoholen även han åkte för rattfylla, han fick fotboja och har klarat sig med vårdcentralen och AA. Jag hoppas vårdcentralen ger mig möjligheter att gå på samtal då de är den biten jag önskar. Ja livet efter open blev inte alltid en dans på rosor svårt att förstå att man inte kan äta magen säger Nej hjärnan säger Ja för mig har de varit svårt känslomässigt att inte kunna äta och då lätt ta till något annat.Vore roligt höra hur de går för dig och hoppas jag får bra hjälp för att komma tillbaka till livet.
Trevlig Helg Utan Vin Anne-Lise