Jag fixar inte mitt liv just nu. Alkoholen är min medicin att bli lugn, men ångesten kommer på morgnarna som ett brev på posten. Hur ska jag göra? Jag vill klara detta själv, inte på behandlingshem

FPGA

Som andra skrivit! Öppna dig för nära och kära, det finns mer hjälp än man tror. Även om man tror att inte andra märker det så vet det. Så berätta! Se till att inte ha pengar hemma, lägg undan bankomatkort. Gå andra vägar än du brukar. De hjälpte mig en hel del. Ring även kommunen. De har alkoholrådgivning (som inte registreras) och du får komma dit och prata!

Första steget taget, att erkänna för sig själv. Att skriva här ger mycket stöd.

Försök att berätta för åtminstone någon i din närhet, så att du slipper vara helt ensam med din hemlighet och allt smygande. Det tar på krafterna mer än man tror att kämpa I ensamhet. Efter påtryckningar här på forumet tog jag till slut mod till mig och berättade för min man. Det absolut bästa jag gjort.

Kanske behöver du även professionell hjälp. Bara du vet hur du mår och hur stora dina problem är. Alkoholrådgivningen är, som FPGA säger, en bra början.

Lycka till! ♡