..

Lorden

Hej Gabi
Har aldrig testat antibus men kanske är det just det jag behöver för att kunna sluta! I min värld så är antibus för riktiga alkisar men jag vet ju att jag är en sån även om jag inte sitter på en parkbänk utanför systemet! Är det svårt att få det utskrivet?

sista programmet av K Moreus och njuter av Good Harvest's version av Joni Mitchells Woodstock och häpnar själv över min tankar !
Jag gillade skarpt de tankar som flödade under 60-70-tal, Flower Power, och allt som hände då. Romantiserinen av droger, inte minst LSD och hasch, men har inget minne alls av att alkohol höjdes till skyarna ? Jag var för ung och naiv och redan på den tiden oerhört rädd för droger av alla de slag så jag fastnade aldrig i det träsket men nu på ålderns höst kan jag helt plötsligt känna att det skulle vara spännande att prova !!

Hade jag varit ung idag så skulle jag nog helt klart testa ravepartyn i mörkaste skogen och bara flyta bort i nån hemlig nätdrog. Beroendetankarna tar sig knepiga uttryck ibland :-))

Men i rusets tecken skapades det mycket bra musik på den tiden som håller än idag. Men jag dansar ju aldrig nykter så det får duga med att bara lyssna :-))

åldern är ju bara en siffra :-) På't bara :-)
Icona Pop såg jag live för några år sen. Från att ha varit mina favoriter klev de ner i källaren efter irl-play :-(

Ja, så kan det vara, – att man är annorlunda irl. Men... rave-tanken släpper mig inte!! Dans och musik är faktiskt en tyngre "drog" än det mesta... Tung i alla avseenden.

det slår mig nu att heueh bor uti skogen så kan väl fixa ett pensionärsrave hemma hos honom ?? :-))

heueh

till AC/DC eller Procol Harum? I så fall är jag på. Fast snödrivorna här kan förstås lägga lite sordin på stämningen. Och så vill jag ju ha en garanti att någon hjälper mig att städa upp alla tomma mjölkförpackningar och juicekartonger som kommer att täcka gården efteråt...

plattar till snön så den blir så hal så vi halkar lite så kan vi låtsas att vi är lite påverkade :-))

Och jag dricker inte mjölk..... :-))

??? Vet jag ??
"Vem är du?
Vem är jag?
Levande charader
Spelar alla roller så bra
Ingen kan väl ana nåt "

:-))

bli gammal och dement för jag kommer inte ihåg om jag tryckt på det som kommer nu men jag kör det igen:

Ju längre jag får förmånen att vara nykter desto mer blir jag medveten om hur oerhört viktigt det är att jag lärde mig från allra första början att se om mig själv och mitt mående. Och att jag har det aktuellt. Hela tiden !

Jag kan se både beroende och medberoende som slirar iväg i ett väldigt tidigt skede av sitt nya liv och hur illa det går innan de fått ett stabilt liv. AA ger rådet att behålla byxorna på hela första året och det kan synas fjantigt men är ack så viktigt för den egna stabiliteten. Jag måste lära känna mig själv först innan jag kan jag dela min uppmärksamhet med andra. Och framförallt : Jag måste lära älska mig själv först innan jag kan ge kärlek till andra ! Och eftersom jag slagit på mig själv så länge så det blivit ett självförakt så är det en grannlaga uppgift att ändra kurs.

Det är inte gjort i en handvändning.

Trots att det nu gått en tid i nykterheten så händer det att jag återvänder mentalt till det gamla livet och skäller på mig själv. Och jag har fortfarande väldigt svårt att klappa mig själv på axeln och säga att jag gjort ett bra jobb. Jag jobbar på det ....tror jag...

Men jag tänker lägga mig nykter idag och förhoppningsvis vakna nykter i morgon då jag tar ett nytt beslut om att inte dricka just den dagen.

i livets slutskede ?
Ett riktigt dilemma tycker jag. Jag hade inte mycket kontakt med mina farföräldrar dels pga avståndet mellan oss och dels pga att de var norrlänningar av den gamla skolan. Jag kan inte minnas att farfar någon enda gång pratade med mig eller log mot mig. Farmor var lite mera öppen och jag fick följa med henne att hämta potatis i matkällaren och färsk mjölk från lantgården i närheten.

Jag har ingen som helst aning om farfars förhållande till alkoholen men som fattiga pensionärer tror jag inte det blev speciellt mycket. MEN....efter att farmor dött så hamnade farfar på "hemmet" och jag kommer ihåg att vi besökte honom där en gång.

Pappa hade köpt ett kilo Ettans snus i sån där pappförpackning och gubben såg ut som vanligt och sa nåt som kanske var ett tack.
Sen smusslade pappa över en kvarting Renat, vilket var strängeligen förbjudet på hemmet, och DÅ....gubben sprack upp i ett tandlöst leende, det första jag sett hos honom, och han smekte ner buteljen under madrassen och såg så oerhört nöjd och belåten ut !!

Där och då fick livet mening igen för farfar ! Han hade inte så långt kvar så jag tycker nog att det var honom väl unt att få kröka till, eller smutta sig igenom, en liten butelj akvavit !

Med detta menar jag självklart inte att det är ok att kröka på "hemmet" men att i slutet kan det vara en lite fest. Som för mig innan det blev för mycket.

Men hur som, jag tänker iaf vara nykter i jul !

Kramar till er där ute ♥

att du verkligen inte tycker om julen så jag önskar en så julbefriad helg som möjligt! Att du ska ha det trivsamt och bra i självvalt, trevligt sällskap. God mat och underhållning som du gillar.
Tack för allt du delar med dig av här! Det du skrev om att sluta skälla och slå på sig själv kan knappast upprepas för ofta!
Stora kramen och ha det gott! / mt

om Magnus löst problemet med hjärteknappen men nu har tom jag den :-D Eller så beror det på ny dator :-D
Återkommer.....

perioden på året gillar jag inte speciellt mycket. Fördelen just nu är att alla helger är över och att livet återgår till det normala och vanliga. Varje år återkommer också minnen från den sista tiden av mitt supande och mina "förhandlingar" med behandlingshemmet, vilket medförde att jag sköt upp min behandling till alla helger var över. På lördag är min "födelsedag" alltså den första nyktra dagen på år och dag och den är viktig för mig.
Jag ser till att påminna mig om hur fruktansvärt uselt jag mådde då och, nu med facit, fattar jag inte hur jag pallade att hålla ihop mig....jag borde rimligen ha gått sönder fullständigt. Men kroppen är förvånansvärt tålig.

Jag pratade med en alkisvän dagen före julafton och han var så glad och förvånad för han hade hittat en alkoholgömma som han fixat till för snart 8 år sen :-) Han hade inget som helst minne av denna gömma och kände sig en aning "stolt" över sin duktighet att fixa till nåt så hemligt :-)) Jag hittade ju ett sexpack väääldigt stark öl nåt år in i nykterheten :-)

Att vakna nykter, äta frukost utan kväljningar, kunna köra bil utan risk för att bli tagen i en alkokoll, känna och njuta av hela känsloregistret, spara pengar, kunna ta ett steg tillbaka och bara observera utan att lägga mig i, ta det viktigaste först, använda pengar jag drack upp tidigare till att resa.......en pytteliten uppräkning av alla fördelar jag får om jag inte tar det första glaset.

Ta hand om er därute och gör bra saker för er egen skull <3

största underdrift : "......det finns brister i eftervården, ..." om hjälpen till unga vars föräldrar slutat missbruka. Eller för all del som fortfarande är aktiva.
2 stycken socialministrar från vardera blocket har utlovat mer resurser till anhörigvård och den från den borgerliga sidan anslog 150 mille till öronmärkta insatser för barn och ungdom. Kruxet där var att hon helt missade att kommunerna tvingades att redovisa vad de gjort med pengarna vilket gjorde att stålarna försvann i det "Det Stora Svarta Hålet" :(

I vissa kommuner fungerar det väldigt bra medan det i andra inte finns nån riktigt hjälp. Det duger inte att en soc-tant sitter och ömkar barnen utan de MÅSTE ha kunskap !!

https://www.alkoholochnarkotika.se/alkohol/tiden-efter-foraldrars-missb…