Hej alla!
Jag har läst runt bland trådarna här i forumet under några månader och det har hjälpt mig oerhört att förstå vilka problem jag/ vi har!
Jag är absolut alkoholist med tanke på att jag dricker vin varje dag och jag mår inte bra av detta.
Jag smygdricker och även om det säkerligen e så att min fru och barn vet om det så har jag inte riktigt tagit det till mig tillräckligt för att göra den förändring som krävs. Nu vill jag verkligen få till en förändring så jag hoppas på lite stöttning här från detta helt underbara forum.
Lite om mig.
Jag är gift och har 2 helt underbara barn i tonåren, har bra jobb och bor i villa men märker att ekonomiskt så blir allt detta svårare att få ihop p.g.a. mitt drickande.
Eftersom jag dricker i stort sätt varje dag så försöker jag se varje " inte dricka dag" som en jättevinst!
Jag har kontakt med företagshälsovården gällande stress och där vi även ser över min alkoholkonsumtion fast jag är givetvis inte helt ärlig måste jag säga!
hade varit kul om någon svarade på denna tråd och att vi hjälps åt att peppa varandra till ett bättre och sundare levene!

Hoppas du får ett bra möte. Du har många nyktra dagar bakom dig, en beslutsamhet och har också talat med kollegor. Hoppas de lyssnar på dig. Fast skulle de besluta något annat, gå all-in på det tycker jag. Många härinne har positiva erfarenheter av behandlingshem. Förstår absolut att det skulle vara svårt att acceptera beslut över ens huvud, men om det skulle ske, gilla läget och häng med.
Att du ljugit (eller förskönat sanningen) för din samtalsterapeut borde hon faktiskt räkna med tror jag. Blir förvånad ibland över att frågan om hur drickandet ser ut inte ställs oftare i sjukvården. Nu tror jag inte att du tänker så, men skulle du bli tvingad till behandlingshem så är det ingen ursäkt för att börja dricka. Tycker att du verkar så beslutsam och stabil så de borde lyssna, men det ligger dig kanske lite i fatet att du inte varit helt sanningsenlig tidigare.

Lorden

Om det är så att det bestäms att det bästa för mig är behandlingshem. Jag har aldrig haft svårt för att öppna upp mig och att prata om sånt som kanske gör de flesta livrädda, känslor och tankar. Jag vill bara på något sätt tro att jag är på rätt spår nu och om jag får tillgång till att samtala med en alkohol terapeut så blir detta ytterligare hjälp på traven! Jag har de senaste dagarna på jobb mått så bra, jag har uppskattat skämt, jag har sett möjligheter, jag har börjat komma ifatt med allt som jag varit efter med. Jag har de senaste dagarna hemma hjälpt barnen med läxorna, tvättat åtskilliga maskiner tvätt, rensat garderober och lådor samt lagat mat till familjen och detta efter arbetstid. Ja jag känner att jag är på G nu och det är så här jag vill må!
Det gäller dock att vara på sin vakt som ikväll med de gamla klasskamraterna där jag direkt förklarade att det blir alkoholfritt för att spara min lever och inga sura miner för det från deras sida kan jag säga!
Fortsätt vara nyktra där ute!
/Lorden

Lorden

Efter dagens möte med läkare, sköterska och min chef! Ingen kul känsla att känna sig så utlämnad när man ska förklara för alla hur man dricker.
Mötet gick dock bra och jag var 100% ärlig rakt igenom så efter kontraktsskrivning så tyckte vi gemensamt att en alkoholterapeut var det rätta för mig.
Läkaren frågade vad min chef tyckte eftersom det är han som betalar och då svarar han " det handlar inte om pengar utan om att ge en av mina medarbetare livskvalitén åter", man blev ju nästan rörd!!?

Hade som sagt riktigt högt PEth värde, 2,1 jämfört med 0,30 som är gränsen för överkonsumtion men med de nya proverna idag så ska det ha förbättrats.

i övrigt flyter det på och idag så är det 13 dagar sedan jag drack något och jag fortsätter min resa.

Hoppas det går bra för er andra också där ute!
/Lorden

Ellan

Härlig läsning och fantastiskt när det finns insiktsfulla och kloka chefer som tar sitt ansvar.
Jag använde provtagningen som en motivation för mig själv så det värdet är ”bara” ditt startvärde och knappast ditt slutvärde.?
Ett ytterligare steg i rätt riktning. Känn dig stolt, det är du som gör jobbet.
Kram
Ellan

Älgen

Testerna ni pratar om, vad mäter de och vilka alternativ till att ta dem finns?

Ellan

Hej Älgen,
Jag lämnade prover via VC (beställt av Företagshälsovården) där bla CDT och b-Peth mättes, sk alkoholmarkörer. Dessa prover visar hur mycket alkohol jag konsumerat under en längre samt kortare period.
Mvh
Ellan

Ellan

Hej,
Vill bara höra efter hur du har det?

Kram
Ellan

Skillnad

Vilken underbar chef! Eller är det bara så bra människor är helt enkelt?

Hen tycker tydligen att du är bra också och det tycker jag med! Vad fint att du gör det du behöver nu, fast det är svårt....fsntastisk är du!

Skillnad

Från vin i princip varje dag, till ingen dag...fy faan vad du är bra ✨?✨

Lorden

Än så länge även om jag precis som många andra bävar inför julens begivenheter.
Jag har inte skrivit på några dagar nu men känner att jag inte haft så mycket nytt att förmedla.
Allt är bra här Ellan och idag är dag 24 utan en droppe alkohol?, hoppas att allt flyter på för dig också!
Jag har faktiskt inte haft något direkt sug efter vinet men tanken finns där att det hade varit gott med en öl till julbordet på söndag så vi får se hur det slutar.
Jag har haft en första avstämning med A terapeuten och vi klickade bra och har bokat in tre nya tider under januari!
Nya prover togs också den 12/12 och resultatet på dessa har börjat trilla in i mejlboxen. Levervärdena ligger nu på rätt sida om normalvärdena och CDT värdet hat gått från 5,7 till 2,0 och där normalvärdet bör ligga under 2,0 för att inte klassas som överkonsumtion!.
Som sagt det flyter på riktigt bra här och jag håller alla mina tummar på att det ser likadant ut för er där ute, var ni än befinner er.

Om vi inte hörs så önskar jag er alla en vit jul i dubbel bemärkelse!
/Lorden

Ellan

Att höra att det rullar på som det ska och att det kändes bra ned terapeuten.
Det slog mig idag att julhelgen känns extra lång i år. Jag försöker dock att se det som ledig tid med familjen. Det blir en vit sådan i detta hus. Maken har inget större behov av starkare drycker. Han får gärna dricka om han vill men jag tror att han helst låter bli av hänsyn till barnen. Det blir barnens jul i år igen.
Önskar dig en lugn och trivsam jul.
Kram
Ellan

Skönt att få svart på vitt att även den fysiska delen mår bra av att vi väljer att avstå alkohol. Allt hänger ihop. ♡ Kram

Lorden

Har det blivit för mig. Jag fick i mig både snaps, öl och whisky på Julafton, mindre bra men ett val jag gjort redan dagen innan. Juldags lunch med Mor igår hemma hos oss och jag drack A-fri öl och hoppade över snapsen som min mor och fru tog, bra val!
Tog dock beslutet att tömma resten av whiskyn senare på kvällen för jag vill inte ha alkohol hemma, jag skulle ha hällt ut det istället!
Idag annandags middag hos oss med svåger och familj och jag har laddat med a-fri öl och cider för mig.
Tur att julens begivenheter snart är slut, sista imorgon med bio och restaurang med hela släkten.
Hoppas att ni andra klarat er bättre än jag har!
/Lorden