Snart två år sedan jag var här sist. På akuten med skyhöga levervärden och en sviktade hälsa. Jag blev så rädd så rädd och höll mig nykter i några månader. Sen kom de där steget som jag TRODDE jag skulle fixa, att ta ett glas då och då och dricka med måtta. Jamen ELLER HUR??
Den här hösten har det eskalerat nått å de grövsta av olika anledningar. Återställare har blivit vardag. Alkohol nästan varje dag. Helgerna rejält.
Natten mellan söndag och måndag var hemsk. Ångest, hjärtklappning, yrsel, dödskänsla att nu är det över....Måndag tog jag två atarax och pinade mig igenom dagen med att djupandas. Tisdag galna magsmärtor och en minut från att åka in till akuten. Tog en smärtstillande och lyckades slumra bort större delen av dagen. Natten varit lugn och vaknade med känslan att nu får de fan vara nog. Jag är bara 45 och har ett övrigt bra liv. Jag vill inte mer.
Gick upp på toa och får se urinen rejält mörk och jag förstår att levern inte är glad på mig (heller)...
Har gått en kort promenad, tagit mig en kopp te och beslutade för att logga in här igen......Jag skrev inte så jättemycket sist då för nått år sen men minns känslan att ha någonstanns att logga in och läsa och känna att man inte är ensam.
Jag skäms. Jag är ledsen. Jag ljuger för mina nära. För mina kollegor. För mig själv.
Jag måste upp från botten och det nu. Är rädd att det är försent men intalar mig att än är det inte kört.

DetGårBättre

Att urinen är rejält mörk borde väl snarare ha att göra med att du fått i dig för lite vätska skulle jag gissa som lekman :D

Rövarkulan2

Välkommen tillbaka hit!

Du har inget att skämmas för. En person som har problem med alkoholen är ingen sämre människa för det. Är du på dag tre så är vi två i samma båt.

Önskar dig lycka till och hoppas du mår bättre.

Spöketimig

Tack....småjobbig dag, alla krämpor som man kunnat "domna" bort med mängder vin får liksom bara fullt utlopp. Magen vill ut och in o.s.v men hoppas kunna sova inatt.
Och imorgon , då är vi inne på dag fyra utan!

Spöketimig

Med de ohyggliga mängder jag hällt i mig de senaste månaderna är det som skrämmer mig. Jag kan inte sluta tänka på "turen" att jag inte åkt på alkoholförgiftning el. skadat mig el. nått. Har kunnat börja lugnt med ett, två glas under flera timmar och sen tar jag de tredje och så rullar de på, gärna till allt är slut...har inte funnits någon botten och jag är inte typen som somnar eller börjar må illa.
Tror det blir min första utmaning nu, att sluta tänka på vad som varit utan faktiskt sätta en punkt och bara tänka framåt. Jag ser fram emot en nykter helg. En nykter jul en nykter nyår. Jag vill inte vakna till hjärtklappning, ångest och fullepluffsigt ansikte, sjukanmäla mig, smyga till bolaget och hitta på märkliga historier för att kunna sitta hemma och pimpla.
Igår va då. Imorgon är sen. Idag är nu och jag har inte en droppe alkohol i blodet!

Spöketimig

Svettig men ändå skön natt. Att vakna utan hjärtrusning och illamående äntligen. En ny dag. Dag 4. Men jag är smärtsamt medveten om att jag när som helst kan falla igen. "Ett glas kan jag gott unna mig".:..NEJ.
Just nu mår kroppen rätt kasst, främst magen, så suget kommer (förhoppningsvis) inte än på ett tag men säker är man aldrig.
Men idag är nu och idag är jag nykter. Hela dagen! Dagens mål det:-)

Spöketimig

En torsdag utan vin. Vet med bestämdhet att det inte blir nått imorgon heller. Sambon ska bort och jag tänker inte köpa en droppe hem. Har fortfarande magont, katarr förmodligen och även om det är skit så är det lämpligt just nu för suget finns (tack & lov) inte då....
Hur de blir när magen är bättre vet jag redan...."ska jag inte få unna mig ett glas, jag som vart så duktig..."
Tyvärr vet jag vis av erfarenhet, att ett blir två, blir tre och vips är de bara skvalp i baginboxen kvar....lagom är ett ord jag inte kan hantera i alkoholsammanhang. Nåväl, en dag i taget och denna gick bra den med! Tack & lov...

Ett par nyktra dagar säkrade. När de är över är det bara att säkra ett par nya. Och så kan det få rulla på. Lycka till! ♡

Spöketimig

Tack Vinäger!
Ser faktiskt fram emot helgen och en nykter sådan. Ser fram emot att vakna utan paniken att vilja ta en återställare...?

Spöketimig

Det kändes så bra imorse. Nu är det fredagseftermiddag och känslan är helt annorlunda. Rastlös men ändå trött. Smått hjärtklappning. Sugen sugen sugen. Tack & lov inget vin hemma mer än en dyr presentflaska (som jag är på tok för snål för att öppna för att stilla ångest) samt en glögg (som jag avskyr) så nej, det blir inget. Jag ska stå ut men känslan av "är det värt att må så här" flimrar såklart.......
Fan!

...kan vara bra ibland. ? Att inte ha hemma är smart, klart avgörande för många i början. "Är det värt att må så här", skriver du. Fråga dig samma sak i morgon bitti, får vi se vad du ger dig för svar...

Spöketimig

Det är just den frågeställningen som håller mig någolunda stark i detta nu....tror morgonkvällen kommer gå bättre då jag har sällskap. Jag brukar annars gilla ensamma fredagar med mitt vin i mängder. Börjandes försiktigt sippande på nått glas och efter tredje så är de kört...då höjs musiken, rings det, städas, lagas onödigt mat m.m (tänk man kanske går ner nått kilo rent av!;-)
Men som sagt, inget hemma är a och o för mig...

Oj vad jag kände igen mig i att ”då höjs musiken osv”??? Det är ju egentligen inte roligt men ibland måste man kunna skratta åt eländet!!
Vill bara titta in och säga att det blir bättre! Jag har varit nykter i över fyra månader och har inte mått såhär bra sen jag var barn... Känslorna är äkta nu och trots att jag aldrig trodde jag skulle få känna den där sprittande glädjen utan alkohol kommer den numera väldigt ofta! Även om mitt liv är fyllt av svårigheter och skit rentutsagt så kommer ÄNDÅ lyckoruset jag jagat hela mitt vuxna liv med jämna mellanrum. Varför? Jag tror det är så man känner sig när man är fri från många år av fångenskap...
Alkoholfri...
Styrkekramar till dig, ta en dag i taget så vänder det så småningom, det lovar jag???❤️

Spöketimig

Ja skratt är förlösande mot det mesta. Tack & lov har jag nära till skratt även nykter så hoppas på många glada, nyktra minnen framöver....
Som vinpimplare av stora mått går jag i 180 knyck....galna ideer, oftast på strålande humör men även (i min ensamhet) otroligt emotionell, ser till att folk är glada, energisk och "hon som slutar sist".....
Fy så patetiskt. En fyllkärring är vad jag är. (Om än glad och rolig sådan)

Ångesten dessa fem nyktra dagar har varit påtaglig om än så började den mattas av här mot kvällningen. Har inte uppdaterat nått på sociala medier, inte fyllechattat med kompisar och låtsas va nykter, inte snubblat när jag ska ut med hunden och dessutom varit fyllechafför åt en vän. En fredagskväll.
Räknade ut att sista nyktra helgen va midsommar......alltså ett halvår sedan.? Och det var för att jag åt medicin. (Har alltid varit livrädd för att blanda tabletter med alkohol tack och lov)

Midsommar. Sex månader. Sen juli har jag druckit i snitt 4 dagar i veckan, inland mer. Sista två i stort sett nått varje dag som eskalerat på helgerna...i söndags kändes det som domedagen. I måndags trodde jag jag skulle gå sönder. I tisdags var jag livrädd och i onsdags loggade jag in här igen. Sist var snart två år sedan.
Den stora motivationen är min hälsa. Jag är livrädd för att supa ihjäl mig. Få tjall på hjärtat, blödande magsår, skrumplever....
Jag har för mycket kvar att ge, se, uppleva och göra. Jag vill inte tillbringa en enda semester till av skakningar, återställare och bilder på ett sönderpluffsigt jag. Inte en enda personalfest till där jag smyger ner en flaska i handväskan och sveper på toa för att de inte ska se ut som jag beställer så mycket i baren. Inte ljuga för vänner om skakningar för vänner och bekanta.
Helvete heller.
Jag klarade denna fredag. Tvivlade ett tag men hade lyckligtvis stålsatt mig och inte köpt hem nått mer än bubbelvatten.
Ångesten är kvar men bromsades upp en smula av den lilla uns stolthet jag känner.
En dag i taget.....
Kram & god natt alla kämpar

Spöketimig

Sovit som en gudinna och tror banne mig jag ska storstäda idag?Första gången på länge jag äter en helgfrukost och njuter av det utan illamående. Ha en härlig fin lördag!

Spöketimig

Dagen har känts betydligt bättre än gårdagen. Vaknade glad. Stolt. Och tog till mig den känslan. All skam jag känt av de som varit har jag försökt lägga i en mental ryggsäck och ställt den i ett hörn för att damma....
Bad sambon köpa en flaska alkoholfritt, vilket han förvånat gjorde, och tror att han faktiskt förstår att jag är beslutsam. Sen åkte jag och tränade, storhandlade på sen eftermiddag och njöt av att vara nykter en lördag vid kl 17..... (sen fyra senaste lördagarna har jag vid denna tid hunnit få i mig närmare 2 flaskor vin...)
Har lagat en god middag, sippar på mitt "vin" som inte är helt dumt faktiskt. Sambon dricker men betydligt mindre än annars....men de stör mig inte de minsta. Inget sug.
En bra dag som jag ska tänka på när de känns fördjävligt....vet att det kommer precis närsomhelst....
Men dag för dag. Ett steg i taget. Har många flaskor "odruckna" dessa dagar och de stärker mig!
Ha en fin kväll alla kämpar.

Anders 48

Bra kämpat.....o i morgon är en ny dag. Många som kämpar under helgen. Men vi håller oss nyktra?

Spöketimig

Ja de är en fight. Gårdagen var hemsk så är glad att dagen idag blev bra. ?
Vi kämpar på!