Snart två år sedan jag var här sist. På akuten med skyhöga levervärden och en sviktade hälsa. Jag blev så rädd så rädd och höll mig nykter i några månader. Sen kom de där steget som jag TRODDE jag skulle fixa, att ta ett glas då och då och dricka med måtta. Jamen ELLER HUR??
Den här hösten har det eskalerat nått å de grövsta av olika anledningar. Återställare har blivit vardag. Alkohol nästan varje dag. Helgerna rejält.
Natten mellan söndag och måndag var hemsk. Ångest, hjärtklappning, yrsel, dödskänsla att nu är det över....Måndag tog jag två atarax och pinade mig igenom dagen med att djupandas. Tisdag galna magsmärtor och en minut från att åka in till akuten. Tog en smärtstillande och lyckades slumra bort större delen av dagen. Natten varit lugn och vaknade med känslan att nu får de fan vara nog. Jag är bara 45 och har ett övrigt bra liv. Jag vill inte mer.
Gick upp på toa och får se urinen rejält mörk och jag förstår att levern inte är glad på mig (heller)...
Har gått en kort promenad, tagit mig en kopp te och beslutade för att logga in här igen......Jag skrev inte så jättemycket sist då för nått år sen men minns känslan att ha någonstanns att logga in och läsa och känna att man inte är ensam.
Jag skäms. Jag är ledsen. Jag ljuger för mina nära. För mina kollegor. För mig själv.
Jag måste upp från botten och det nu. Är rädd att det är försent men intalar mig att än är det inte kört.

Snart 50

Vad duktig du är!
Jag har varit nykter hela julhelgen o en period innan dess i tre veckor. Har inlett ett nyktrare liv men inte med ngr förbud liksom du. Jag dricker ibland men betydligt mindre mängder än tidigare...högst 3 - 4 glas per tillfälle
Kämpa vidare !

Spöketimig

Där kom det. Nästan tre veckor utan. Så skulle jag unna mig ett glas. Som blev fyra, som blev fem glas.
Och livet känns toppen fast ändå inte. Då skulle jag väl inte loggat in och skriva om det här?
Hatar den välbefinnande känslan. Hatar att jag känt mig så glad, säker, trygg och stark.
Vilken fejk jag är. Jag älskar vinet som bubblar i mig. Och hatar vad det gör mig till.
Ångesten imorgon. Pluffset.
Inte starkare än så.
Ledsen. Glad. Sorgsen. Ångest.
Fan fan fan.....?????????

Fredde

Styrka kommer inte från att vinna. Din kamp utvecklar din styrka. När du går igenom svårigheter och beslutar att inte inte ge upp, det är styrka:) 3 veckor utan giftet är jättebra och nu snubblade du till lite så var inte för hård mot dig själv utan borsta av dig och fortsätt på den nyktra vägen du började gå från början:) Styrkekram

Spöketimig

Dina ord hjälpte mig att somna tillsist....❤️Du har så rätt, upp och på't igen! ?
Mår lite småpyton nu på morgonen men försöker att inte stressa upp mig och få ångest utan dricka massa vatten och kanske somna om en stund. Ska bort på lunch och ska ta mig igenom den här dagen....Har en flaska alkoholfritt vin som väntar till kvällen och just nu föredrar jag den smaken hundra gånger mer än det fylliga vin jag drack igår...en hel flaska bara rakt upp å ner.
Fan vad lätt de va att trilla dit!
Men då börjar jag om då.......dag 1 här kommer en lite stukad jag.

Det enda vettiga nu är att fortsätta det du påbörjat. Släpp ångesten över gårdagen, analysera istället vad som triggade igång det hela och ta lärdom av det.

Kom igen, nu håller vi i det här! ♡ Kram

Fredde

Det var så lite så Spöketimig:) Tänk vad några tänkvärda ord kan betyda för att någon annan ska må lite bättre:) Vad bra att du kunde släppa alla tankar och flyga iväg med john blund till slut så du kunde somna. Jag har själv svårt att somna ibland för hjärnan går på högvarv och man ligger och tänker på saker i tid och otid osv och det är inte alls kul.Det är bra drick massa vatten och rensa kroppen från giftet och tänk inte för mycket och var inte för hård mot dig själv för att du råkade ta ett snesteg för det har jag och dom flesta andra med gjort. Det är viktigt att försöka hitta anledningen till varför man dricker och vilka triggers som är den utlösande faktorn till att man vill fly in i alkodimman. Min största trigger är nog Stress som i sin tur leder till negativa tankar som ger ångest osv. Ja nu låter vi alkojävlen törsta ihjäl inom oss och det är slut med flytande föda för hans del :) ;) För nu ska vi må bra och ta vara på livet för det är vi värda:)

Spöketimig

Jag har tagit till mig av era fina, kloka ord Fredde & Vinäger och inte varit alltför hård mot mig själv idag utan lyckats skaka av mig skammen och besvikelsen rätt bra.
Jag tog ett glas medan jag lagade mat för att stressa av. Ett glas till sen till maten. Tyckte egentligen inte de smakade så himla gott men avslappningen var behaglig. Sen rullade det på...tre, fyra och fem.
Jag glädjer mig åt att jag inte ens tänkte tanken på en återställare eller sugen på att dricka idag alls.
Har haft en bra dag och lagt gårdagen bakom mig. Jag föll men nu står jag igen:-)
Rätt glad för det och börjar ny nedräkning. Nyår blir nykter. Gick julen så bra så ska detta funka. Jag får va hur stressad och spänd jag vill. Får ta en varm dusch i värsta fall...
Kram alla krigare

Snart 50

och nya möjligheter. Kämpa vidare på den väg du påbörjat och blicka framåt.
kram!

Spöketimig

Ja nu är jag på g igen. Kanske nyttigt att falla såhär efter några veckor, blev nästan tre nyktra. Högmod. Tyckte de gick så bra och har känt ett välmående och tänkte att "nu kan jag nog unna mig två glas".
Lärdom: nej det klarar jag inte....smaken var inte ens speciellt god men ändå häller jag i mig. Det är helt klart avslappningen jag vill åt, avkopplingen. Men då får jag väl gå på massage eller meditera el nått istället...
Nej, nya tag och jag har lärt mig en liten läxa?
Lycka till alla!

Spöketimig

Känner nu att det kanske var bra med ett "bakslag" i fredags. Jag är inte de minsta sugen och känslan av att må bra är guld värt. Jag behöver inte fundera på bolagets öppentider eller om jag ska ha rött eller vitt. Jag lägger tiden till träning och bra kost. Kilorna försvinner och jag sover bättre (äntligen!)
Det kommer garanterat komma bakslag igen men vetskapen om att jag kan skaka av mig nederlaget och gå vidare känns stärkande.
2018, en kickstart so far?