Den här gången är det annorlunda tänker jag. Vad det kommer sig vet jag inte, men jag vill inte svika mig själv mer. Fatta nytt beslut om ”omtag” typ varenda djävla vecka, sen ändå sitta här och pimpla vin, låta vinet styra mitt liv, ta över mer och mer...jag bryter innan någonting är för sent, för som det varit, har det varit för mycket, för ensamt, för fel, fel, fel, fel...

Jag har huvudvärk och är trött, från karaffen jag tömde igår... Finns något kvar i boxen åker det ut i vasken idag, fast den är nog nästan tom...

Vill våga tro och lita på mig själv att jag gör skillnad nu, så att det blir skillnad sen...

Idag blir mitt igår imorgon. När idag är bra, blir morgondagen bra och minnet av igår detsamma. Så gör jag nu! Detta skapar jag och önskar stöd...

Spöketimig

Inspirerande läsning av er. Är inne på dag 4 utan och jag försöker förtränga bort ångesten över de galna mängder vin jag hällt i mig fråmst denna höst och de sista veckorna främst...vill bara skämmas livet ur mig hur dum man får va...
Men nu kör vi vidare och tar dag för dag!
Ha en bra (nykter) dag!

Skillnad

Lägg ned skammen från och med idag. Den hjälper dig inte vidare, den har gjort sitt tänker jag.

Skam, skuld, dåligt samvete...talar om för oss när vi gjort fel eller något vi inte vill...så när vi gör det vi tänkt, då kan de där destruktiva känslorna ta och dra! Slår in dem och drar om ett snöre av ångest och skickar ut hele midevitten i yttre rymden och...bye bye...där sögs paketet in i ett svart hål!

Fridfull sömn till er alla!

Spöketimig, håller med kloka Skillnad i ovanstående. Du får gärna vara med och göra läsningen än mer inspirerande. Välkommen! ♡

Sov gott! ???

Skillnad

Kära Vinäger, du smickrar mig gång efter annan, jag som understundom känner mig som ett barn i en vuxen kropp... Du kallar mig klok, jag känner mig tokig ?

Du gör mig glad!

Idag är det fredag, skönt, huvudet mitt vill det. Vaknar åter med huvudvärk, inte brutal, men närvarande. Kanske skulle ta och köpa mig massage ?

Fjärde nyktra helgen på raken i antågande. Något annat finns inte just nu. Det är bra...och vinpengarna kan jag ju använda till just massage ?

Evigt ung

Bra jobbat, du kommet att klara fjärde nyktra helgen också!
Det låter som en bra idé att byta ut vinet mot massage. Unna dig det när du varit så duktig!
Kram och ha en trevlig helg!

Spöketimig

Åh imponeras av att läsa fjärde nyktra helgen!!?? Vet själv knappt hur jag ska ta mig igenom den första....vill krypa ur skinnet just nu och klockan är bara 18:30 och fredag....
Burr! Men ska bita ihop och läsa om er som kommit en bit på väg?

Helt otroligt, vår helg nummer fyra som nyktra. Hoppas den blir precis som du vill ha den. ?

Fy f-n vad vi är bra! ?

Skillnad

Inlett helgen med träning, vila, god mat och Netflix. Det funkar att fortsätta så, plus lite umgänge på det ?

God natt Vinäger och gänget ?

Spöketimig

Klarade "första fredagen". Kröp inte ur skinnet och går nu till sängs lite lagom stolt över att ha bitit ihop mot ett extremt sug som uppstod där ett tag.
God natt. Ny (nykter) dag imorgon??

Skillnad

Vaknar och inser att det är lördag, så jag sover lite till ? och är glad för din skull Spöket! Repris idag!!!

New start

Kul att höra spöket. Vaknat nykter min 28 dag. Visst är det en go känsla när man klarat sig igenom suget. Själv tyckte jag att första helgen var värst.
Kämpa på

Skillnad

Ska kolla hur många dagar jag samlat ihop...vänta...

...29 st dagar idag ? Det känns ju himla bra ? Och 4 helger av 52 ?...men vem vet, året kanske blir två ? nyktra år...eller fler, många, många fler ?

Skillnad

...och det är rofyllt hemma hos mig ?

Jag har både varit själv, utan att känna mig ensam och har haft besök och känt gemenskap i helgen.

Det var vackert väder idag, blev långpromenad. Allt är ljust mitt på dagen, fortfarande svart ibland mitt på natten, mitt sinne...det har inte med alkoholen att göra, utan med livet, som inte alltid är lätt, fast 2018 är ett år med ännu mer övning av mitt förhållningssätt...till livet, till mig, till andra och till det som skett, det som sker och det som komma skall.

Just NU saknar jag inget ✨

Spöketimig

Alltså tänk att du nu kan skriva 4 nyktra helger?? grymt jobbat!!
Jag är på en men är jublande glad för det....och kände plötsligt att "jo, jag kommer greja julen också"....
nu gör vi det!
Ha en fin vecka & söndagskväll⭐️⭐️

Skillnad

...själva livslusten brister ibland, när allt blir mig övermäktigt. När själva livssituationen ter sig övermäktigt för mig, blir döden en lika falsk lindring som alkoholen, fast med snabbare effekt.

Döden, en permanent lösning på ofta icke permanent problem...

Jag vet att jag vill leva ❤️❤️

Skillnad

...orkar inte...måste... gå upp! Nu!

Blir sen...är trött...förmår ej, men bara måste...

Skillnad

...i en flaska alkoholfritt, men ställde tillbaka den. Om jag nu inte ska dricka alkohol, varför ska jag dricka något som påminner om det...i alla fall förpackningen, men som inte är särskilt gott och har noll effekt?

Antingen eller var min känsla idag.

Fick lust att ta vägen om bolaget, men gjorde det inte. Hade en destruktiv känsla av meningslöshet, att det kvittar om jag är nykterist eller tutar rödvin om kvällarna. OM jag skulle göra det, dricka nu, snart eller innan året, som jag lovat mig, gått...då kommer jag inte förlåta mig själv, kalla mig mänsklig och ”hoppa upp i sadeln igen”.

Jag behöver bevisa någonting för mig själv. Jag gör skillnad och tänker att det kommer med en positiv förändring av känslorna...allt eftersom...det har inte hänt än, men jag kanske kan välja även det? Välja att ändra på hur det känns...typ...NU.

Jag vill det ✨