Nyvaknat, klockan är sex på morgonen och huvudet sprängs i bitar. Bakfull och helt slut. Känns som jag inte orkar mer just nu.
Jag vill sluta dricka men vet i fasen hur jag ska det...lovar mig ju varje dag...varje fylla för att sedan sitta med ångesten...
Varit utan sprit i tre år och sedan åkte dit igen för jag trodde jag kunde hantera skiten.
Nej det kan jag verkligen inte.
Då, när jag slutade sist så var det från dag till dag och helt tvärr efter jag supit två veckor i rad och hjärtat stannade en stund och jag nästan dog...trillat dit igen och vet inte hur jag ska ta mig ur det.
Jag vet att jag behöver hjälp men för svag för att be om det eller erkänna framför andra.
Min man vet men han är världens dum snäll som låter mig hålla på för han vill inte förlåta mig och tror på mig att jag kan sluta.
Jag orkar inte längre med mig själv som det är nu.

Jag tror mig veta hur du känner det nu. När man varit nykter en längre tid är abstinensen svårare. Har du någon hjälp mot den. Sömntabletter eller lugnande. Du kanske borde kontakta en läkare och få hjälp.
Hur länge har du druckit nu?

Vi finns här på alkoholhjälpen för dig. Läs och skriv. Här kan du få bra stöd.

Lycka till i kampen för nykterhet
Ikaros

levalivet79

Tack för ditt svar.
Nu har mitt återfall pågott i ett år. Det blev en snaps förra julbordet och så var det kört. Jag trodde jag kunde vara som en vanlig männniska eftersom jag klarade tre år utan större problem men tyvärr, normal blir jag nog aldrig.
Min man vet att jag har problem och han känner sig hjälplös för han är splittrad. Jag har en kompis som går i AA och vill jag hänger med men jag bor i ett litet samhälle och rädd det ska sprida sig och påverka mitt jobb.
Just nu sitter jag och har ångest. Min syster med familjen kommer ikväll och vi ska fira ny år tillsammans. Hon har en massa sprit med sig och det lär bli jobbigt att avstå så jag har anmält mig som chaffour för att slippa förklara. Det är så mycket skam ov jag vill verkligen lägga sv med drickandet. Det får mig att bara må dåligt hela tiden, misköta min familj och tom jobbet. Behövde sjukanmäla mig två gånger för jag var för bakis för att jobba. En annan gång fick ta bussen till jobbet för jag satt och drack till 4 på morgonen och kunde inte köra dagen efter. Jag tackar Gud som har gett mig tillräckligt med förstånd att jag aldrig vågat köra onykter.
Ikväll satt jag som förtrollad och tittade på gubbens 2,8 som han drack till maten. Då är det alltid. Dricker mig rödlös och vaknar upp med ångest och minns inte vad jag gjorde för dumheter under tiden jag var på fyllan. Sen lovar jag mig att jag ska aldrig igen och så blir det en 2,8 eller annat och sen åker spriten fram. Igår drog jag i mig 0,5 vodka och en liten flaska martini. Har varit kvällar där jag kunde hälla k mig 0,7 vodka eller 3flaskor vin. Nu har jag så hög tolerans att jag kan hälla i mig som om det inte fanns ngn botten...
Jag vet jag borde söka hjälp men kag ska försöka skriva av mig här och läsa andras historier för att finns styrkan.

Loffeloffe

Det låter så otroligt jobbigt det du går igenom nu. Det ÄR så jobbigt. Jag håller med föregående, önskar dig en läkare som du kan prata med och som du kan få hjälp av. Lycka till!

levalivet79

Jag det får jag nog överväga.
Det sket sig totalt på nyårsafton och här ligger jag med ett stort svarthåll i skallen och skäms igen...

levalivet79

Idag känner jag mig stark. Jag hade inga problem att avstå igår och idag och det känns som det var för 4år sedan. Bara sluta från dag till dag. Samma när jag slutade röka för 15år sen.
Idag kan jag allt jag har bestämt mig för. Jag vill inte känna skam och. Ara äcklad av mig själv längre. Jag är stark o v klarar av det.
Sen kommer jag säker skriva här massor och bara gråta över hur svårt det är men det tar vi imorgon för jag tar en dag i taget, timma för timma, minut för minut. Nu vet jag jag att jag inte är ensam<3

levalivet79

Idag har jag lyckats att avstå A trots att suget triggades igång av den starka doften av spolarvätskan...

levalivet79

Nu r jag på min dag 4.
Känns både länge men ack så lite men stora steg för mig så klart.

levalivet79

Nu är det inne på dag 6! Jag känner mig mkt gräs harr och ser så mkt piggare ut. Fick höra det av maken idag och ser det sj i spegeln med. Sen går det inte en minut utan att jag tänker på hur skönt det skulle vara att ta ett kallt glas bubbel. Sen vet jag att det skulle aldrig sluta på ett glas och skulle pågå i veckor.
Nu satte jag upp några mål för i år och hoppas verkligen jag klarar av det.
Några av dom är rent ekonomiska oxå och jag tror att det kommer gå bra när man inte lägger all överskott på drickandet. Jag vill inte veta hur mkt jag har suppit bort...

Nyttan

Hoppas få följa din väg tillbaka. Insikten är stor att du faller på en snaps efter tre års nykterhet. Vissa av oss kan aldrig mer röra en endaste droppe.
Jag har också sökt efter någon hjälp, skulle egentligen behöva gå och prata med någon. Grupp eller individuellt spelar ingen roll men hittar inget bra alternativ. Vårdcentralen är så ointresserad, beroendecenter där jag bor har inget gott rykte, privat behandling är dyrt och finns med få alternativ...på AA går ett par av mina arbetskamrater och jag vill inte dela detta med dem. Jobbet är en fredad zon.

Jag är glad för att forum finns.

levalivet79

Tack för dina snälla ord. Det behövdes! Idag är det 10 dagar och jag är så stolt över mig själv att jag spricker nästan men samtidigt är det tankar som kretsar kring gott bubbel hela tiden...
Jag förstår din situation. Jag har inte heller någonstans att vända mig till så forumet är mycket till hjälp. Att skriva av sig lite, läsa vad andra går genom ger styrka.
Hoppas vi kan ge stöd åt varandra.

Björkek

10 dagar är stort, Grattis! Själv är jag på min 6 nyktra dag nu. Måendet går som en berg och dalbana rent psykiskt. Fysiskt mår jag redan mycket bättre. Fått tillbaka aptiten, och mår inte illa längre. Såklart kommer det ta betydligt mer tid för kroppen att hämta sig invändigt, lever, njurar mm.
Också glad att det här forumet finns! :)

levalivet79

Grattis till dig själv Bjorkek!
Jag förstår hur det känns, går genom en massa tvivel och känns som man åker karusell rent emotionellt själv samtidigt som jag på något sätt känner lugnet. Känns komplicerat.
Visst är det fantastiskt hur snabbt man ser den yttre förändringen! Inga blodsprängda ögon, ingen påsig och grå hy, ingen baksmälla...sen får man rengöra insidan av kroppen och själen så klart. Känns som en lång väg att gå men ack så värt.
Jag håller tummarna för oss. Vi klarar ihop det!

Varför jag

Kan du inte försöka ta hjälp av hur du motiverade dig att sluta röka? Det är ju också fantastiskt bra jobbat! Att använda damma knep nu när det gäller a som när du fimpade för gott?

Lycka till !

Elias

Har själv varit vit i två veckor och förstår nu hur suget spelar sitt spel i bakgrunden för alla oss som kämpar. Hade knappt en vit dag under 2016 och flera år dessförinnan, så detta är redan rekord för mig.
Grattis till dig för ditt beslut! Nu kämpar vi alla tillsammans mot a-demonen!

levalivet79

Som ni förstår så gick det åt skogen och här är man igen. Liten, skamsen och misslyckad.
Det värsta är att jag nu läst mina gamla inlägg. Jag trodde Hahh adress bara druckit för mkt i ett år. Nej...det har nu pogått i hela två år.
Att man inte har mer självinsikt. Ljuger för sig själv. Tragiskt.

levalivet79

Det vag lätt då vi bestämde oss för att bli gravida då och deg var inga problem. Det tåget jag gått så kan inte ha samma motivation nu:(
Tack för dina peppande ord och lycka till!