Detta är första gången som jag själv skriver här, dock varit inne och läst andras inlägg sen 2014 vilket har hjälpt mig då jag känner mig mindre ensam.

12 stegsprogrammet är det något nån rekommenderar?

Nästa vecka har jag tänkt gå på ett första möte och se vad det ger samt gå tillbaka till öppenvården för antabus och ställa mig i kö för en bred neuropsykiatrisk utredning. Mitt första försök med antabus klarade jag inte av, höll upp i några veckor endast och är lite rädd för rastlösheten som kommer utan alkoholen. Det är ju den där beroendesjukdomen som jag själv konstant ska vilja behandla.

Det känns så jobbigt att varje dag vilja dricka vin! 3 boxar i veckan har gått åt i en längre tid, min kropp är liten men mängden dock så fördärvligt lätt att toleransen höjs. Hur klarar en människa av att sluta på egen hand?

Jag vill inte känna mig så ensam bara!

Du verkar vara helt på det klara med att du har en problematik vad gäller alkohol. Det är ju första steget. Känns som om du nu tagit några flera stapplande steg mot nykterhet. Ett är förstås att du startat en egen tråd.

Du undrar hur en människa klarar att sluta på egen hand. Samtidigt skriver du om att både söka hjälp via sjukvården och gå på möten. Tror att det ger dig de bästa förutsättningarna. Tycker verkligen att du på egen hand tar ansvar för ditt drickande när du ser till att ta tag i problemen och söka den hjälp du tror dig behöva.

Jag tror på dig och önskar dig lycka till! ♡

Omochomigen

Ja, jag har 2 barn som jag nästan förlorat pga mitt drickande, hade en man som flyttat men som vill vara med igen på resan mot nykter. Kan vara bra om han med går med någon grupp som anhörig. Det är verkligen en sjukdom som berör så många runt omkring. Jag tänker på boken "Flodhästen i vardagsrummet". Detta forum kommer vara en lättnad för mig varje dag.

Ellan

Hej och välkommen,
Ja det är jobbigt att leva i och mot beroendesjukdomen men det är bra mycket enklare när vi hittar ett sundt sätt att leva med den. Det är inte enkelt men det går. Jag gjorde en behandling i början av min nykterhet och det var oxå där jag lade grunden till den sunda och trygga delen. Den byggde på 12-strgsprogrammet så jag har oxå fortsatt inom programmet. Jag var villig att göra vad som helst för att få må bra och var öppen för typ allt. Så varför inte 12-strgsprogrammet som hjälpt så många. Med ett öppet sinne och mod så har det fungerat för mig. Ge det en längre tid. Gå gärna på flera möten. Bor du i en större stad kan det finnas olika grupper och olika dagar. Du har inget att förlora utan bara allt och dig själv att vinna.
Ta hand om dig!
Kram
Ellan

Omochomigen

Det betyder mycket att du skriver att det var där du la grunden... Det hoppas jag med göra för ett nyktert liv. Jag bor i en stad så det finns verkligen möjlighet att läka inifrån och ut. Jag känner ett stort behov av att klara detta denna gång, men rädslan för att ta det där första glaset igen finns ju, och den känslan av värdelöshet och misslyckad samt självföraktet är stort... Men jag vill att det ska vara större att gå på möten, och förbli sann mot mig själv om hur alkoholen ALLTID tagit över förnuftet och bara ställt till det i mitt liv. Det ska faktiskt bli spännande att gå , så jag hoppas få en mentor i framtiden.

DetGårBättre

I grunden - vad vill du? Alltså vill du så gör du... annars vill du inte. Vägen till målet är den väg du tror på. Om det sen är 12 steg eller ät ett äpple i veckan spelar mindre roll... du måste dock gå all in och tro på din väg!