Ikväll är det nyårsafton och middag med vänner. Jag har lovat mig själv att leva ett nyktert liv. Men nu börjar jag tänka att jag kanske ska klara att dricka måttligt pga att detta är en säker situation. Jag är sån att jag nästan bara dricker på krogen och ca 1-2 ggr i månaden å då kan jag inte sluta när jag väl börjat. Annars är jag alkoholfri. Men har jag nån enstaka gång druckit i hem miljö så har jag alltid kunnat dricka måttligt. Vet inte varför det spårar i vissa sammanhang. Samtidigt hade jag bestämt mig för å sluta helt så just nu är det som om jag bråkar med mig själv om hur jag vill göra. Dricka måttligt eller avstå. Jag hade ju bestämt mig för att avstå och det är ju säkrast. Därför är jag oxå rädd att misslyckas. Att jag blir sugen när jag ser dom andra dricka å så klarar jag inte att hålla mig helt alkoholfri i kväll. Och då är jag rädd att jag kommer börja hata mig själv och slå på mig själv i morgon för att jag misslyckats

Ellan

Hej,
Förhandling med Beroendehjärnan slutar sällan till vår fördel. Den är stark!!! Men är det verkligen värt att bryta löftet till dig själv? Det viktiga löftet om att få slippa må skit. Du fixar detta om du har en plan och om du har strategier.
Att klara av en kväll i trygg miljö och ett par glas vin men vad händer efter det och efter det.
Det blir ett nytt år oavsett vad vi har i glasen ikväll. Själv ska jag hitta den största pommacen och dela med familjen. Känslan av festlighet finns inom oss.
Styrkekram
Ellan⭐️

Tornadon

Det känns ju tyvärr som om nyårsafton inte kommer bli lika rolig utan alkohol. Jag kommer må bra i morrn men kommer inte ha lika kul som dom andra i kväll. Känns som pest eller kolera just nu

Ellan

En tanke slog mig... måste man ha roligt på nyårsafton. Jag vet att det låter dumt men egentligen. Varför är det sådan hype? Om jag inte är på det humöret då...
Jag vet att det låter knäppt men om alkoholen är det enda som kan hjälpa oss att ha roligt så är det något som inte stämmer. Men jag förstår dig. Hade ett tokbryt min första nyktra nyårsafton. Kände mig vansinnigt fel och utanför. Men efter middagen och runt midnatt hade jag nog roligare än en del andra på festen. Jag var närvarande. Du väljer själv hur du vill ha denna kväll. Kanske kan det vara ok att ha en tråkig kväll. Nytt år blir det oavsett vad vi äter och dricker.
Stor kram till dig!❤️⭐️

Nyckelpigan

Det är jobbigt när förhandlandet sätter igång... om du läser i andra trådar känner du nog igen dig... man är duktig på att komma på argument; ”det brukar/är aldrig problem i just dessa situationer osv”. Problemet är att när man öppnar dörren på glänt tar det inte lång tid innan den far upp. Jag vill inte vara pessimistisk, men även om man inte ställt till det i vissa situationer är det inget som säger att man inte kan göra det, om det är det enda som finns till hands. Även om man skulle klara detta är a åter i livet och det blir så mycket svårare att hålla gränserna. Jag har själv förhandlat in mig många, många gånger.... utifrån kan man ju se att det inte är vettigt men om man bara slutar lyssna och kör på med alla ursäkter och undanflykter så tror man att det ska funka... eller... jag tror inte ens att jag längst in trodde det, jag ville bara inte släppa taget. Jag var beredd på att offra allt eftersom ”aldrig mer” kändes ofattbart och helt omöjligt. Nu försöker jag spela hela filmen för min inte syn, vad det innebär att släppa in a i mitt liv igen... och vad jag EGENTLIGEN vill med att ”bara” kunna ta två glas vin... det är ju inte det jag vill, jag vill få lugn och ro i skallen, fortsätta berusningen. Så länge jag har a i livet söker jag inte aktivt efter någon mer hälsosam väg ut, min hjärna är kidnappad. Det är inte lätt, man faller och man reser sig. Mitt mål är att hitta andra sätt att må bra på, sätt som inte skadar fe jag älskar eller mig själv, saker som inte ger mig mer ångest och skam utan som kan få mig att gå rakryggad genom livet.

Vi måste alla hitta vår egen väg. Din väg är kanske inte samma som min, jag ville bara skriva ner det som jag önskar att jag hade förstått för länge sedan. Mina nära hade sluppit bli besvikna, ledsna och rädda. Min förhoppning är att jag i framtiden istället kan göra dem glada och få dem att känna tillit. På samma sätt hoppas jag kunna börja lita på mig själv igen utan att bli för trygg... jag har lärt mig att det är då som man lätt faller. En dag i taget. Idag ör sista dagen på 2017, ett år jag gärna lägger bakom mig och blickar mot ett bättre 2018. Oavsett vad du väljer hoppas jag du får ett riktigt gott nytt år! Kram

Tornadon

Ja det är inte lätt. Jag vet att jag alltid hållit mig lugn på middagar å sånt men sen är det ju frågan om jag så småningom kommer börja tänja på gränserna. Det är oerhört svårt å veta. Läste en bok som hette. För mycket för ofta och den hade mycket bra tips. Men jag vet ju att de bästa är å sluta för gott

Tornadon

Jag gjorde det omöjliga. Trodde aldrig jag skulle klara det i kväll. Men jag somnar nykter och vaknar i morgon och kommer må bra ? jag tom berättade för dom jag var med att jag slutat helt med alkohol. Detta är nog det längsta jag kommit hittills i mitt försök att bli nykter. Inte tidsmässigt, men att klara en så svår dag och situation samt berätta att jag slutat.

Det är tuffa tag mot sin egen hjärna ibland.
Men nån skrev att nykterheten är ett ok att bära.
Håller inte med. Det är en frihet att inte vara beroende.
Alkoholism är en stress i sig och när man slipper leva utan
den stressen så infinner sig ett euforiskt lugn. Det är ren lättnad
att leva utan.

Kämpa dit. För det går. Lovar dig att det går.

Lycka till

MM

Så himla skönt. Första nyktra nyårsafton på ja jag vet inte. Så himla skönt och va skönt oxå för barnen mina att det inte dracks någon alkohol. Vi skålade med an magnumflaska Pommac på balkongen och tittade på fyrverkerierna. Nu lägger jag mig ner med ett leende på läpparna och vet att imorgon he he förlåt senare idag vakna upp nykter och pigg. Ta vara på er och Gott Nytt år.

Tornadon

Ja idag känns det bara underbart. Ångrar inte en sekund att jag avstod. Det ösregnar ute men ska ta en lång promenad ändå. Alternativt en biltur bara för att jag kan köra idag. ?10 nyktra dagar har jag nu och fler ska det bli. Trodde faktiskt inte jag skulle klara det. Trodde jag skulle vakna upp i full panik och ha 3-4 hemska dagar framför mig med ångest, självmordstankar och ett rent helvete. Och nu slipper jag det. Jag får må bra. Lider med alla som vaknar upp till helvetet idag ?

Ellan

Varje nykter dag är en seger över beroendehjärnan. Härligt att läsa och ett en bra start på det nya året önskar jag dig!
Kram
Ellan