Hej, varit med här ett tag, men det är första inlägget här. Har fått hjälp i öppenvård en gång och även varit på aamöten några ggr. Har alkolism som ett rakt nedstigande led från båda mina föräldrar och hur långt som helst i släktleden. Känns som jag i hela mitt vuxna liv försökt undvika alkohol, vilket har resulterat i att motsatsen har uppstått, alltså undvikit, hetsdruckit, unvikit, hetsdruckit osv. Egentligen vet jag att jag absolut inte kan ta en droppe , men självklart är jag ju där och tror och intalar mig själv. Den här gången går det nog.....min Karl är allvarligt bekymrad, över mig och sig själv förstås. Han har börjat markera spritflaskorna och bevaka mig. Medberoende. Mina barn börjar ledsna på mina löften om nykterhet, ja alla börjar ledsna inklusive mig själv. Har heller inget att skylla på. Som dåligt förhållande, psykisk ohälsa( får jag ju av alkohol förstås) men grundpsyk, arbete . Socialt har jag dragit mig undan och föredrar numer att dricka ( mycket) för mig själv. Märker hur alkoholen blir till besatthet och jag kör ungefär samma mönster. Några dagars nykterhet, planerat drickande, gömma alkohol osv. Nu har jag iallafall varit nykter i 3 dagar och har väl tittat upp från bottenlös ångest från den skandalfyllan senast, som jag såklart gjorde bort mig och inte kommer ihåg ett skvatt av. Ska försöka skriva regelbundet och även besöka ett aamöte imorgon. Skönt att skriva av sig och vilka kämpar ni är här inne. Tar en dag i taget nu. Vi hörs!!

Dag 2, känner mig varm och lite orolig. Var ingen 7 dagars jag drack, men inte mår jag så bra direkt. Ser fram emot en vit jul, med nära o kära. En dag i taget. Kämpa, kämpa det blir lättare efter hand. God vit jul i alla bemärkelser.

Dåligt med sömnen, ärväl bara att vänta. Julafton blev dock bra, med barn, barnbarn. Inte svårt med nykterheten heller, då mina nära inte dricker alkohol på julafton. Idag 4 dagen nykter, hoppas sömnen kommer snart.

Tänker hur jag fungerar, först den vidriga abstinensen, sömnproblemen, sedan kommer en tid av deppighet, sorg blandat med lite lyckorus, humörsvängningar....efter någon månad el två infinner sig en skön stabilitet, kroppen och knoppen mår ganska bra. Då börjar jag varenda gång, tänka, glömma, försköna, tycka, att jag kan ta ett glas precis som alla andra....det är liksom ett ekorrhjul heeeela tiden. Samma procedur liksom. Vet egentligen att det är ju så sjukdomen fungerar. Men just idag känner jag mig lite uppgiven. Dock kommer jag vara nykter i 24 timmar. Alltid något. Kämpa på alla superkämpar här inne

Nästa gång du kommer till det där stadiet med "jag kan nog ta ett glas"-tankar, så får du använda sunt förnuft och dina egna erfarenheter.
Vi är många här inne som provat den där önskan om att kunna börja dricka måttligt efter en tids nykterhet, och alla (är jag säker på) har nått samma sorgliga resultat; en djupdykning tillbaka ner i träsket. Så de där experimenten kan vi lika gärna lägga ner.
Enda sättet att bli fri från alkoholens hemska gissel, är att helt låta bli något "första glas".
Då har man möjlighet att nå ett stabilt och tryggt tillstånd där frestande "önsketankar" inte kan rubba eller spoliera livet i frihet.

Du kan också nå dit Jullan.Till ett liv i frihet. Det är du värd.

En stor och varm god-fortsättnings-kram!

Ja jag kör vidare o tack för orden. Det värmer gott i kylan. Inatt sov jag bra, äntligen. Som en slut unge, det behöver min kropp o knopp. Tankarna på a håller sig väldigt lugna, men jag vet ju att de snart kommer. Som ett brev på posten. Jag är beredd och jag har mina hjälpmedel framme, som ett svärd att försvara mig med, när adjävulen attackerar mig igen. Det handlar om dagar nu. Abstinensen lämnar kroppen, då kommer den, a djävulen. Men ska hålla denna gång, vill så gärna ha ett nyktert liv. Kram alla kämpar

Snart 50

Bra att du är förberedd! Du upplevs vara stark, beredd och beslutsam!
Kram ♡

Har läst igenom min tråd och får en del svar på varför jag valde att dricka igen. 1)Började må så bra och fick en övertro på mig själv. 2)glömde bort det hemska återfallen och började glamorisera a. 3) slutade skriva här och slutade ta hjälp 4) såg inte längre min maktlöshet inför a. Läste bl.a. detta som jag skrev och som jag ska påminna mig om igen o igen o igen. ”Tre veckor nykter :-) känns skönt. Märker att jag inte gör av ned så mkt pengar längre. Mycket har gått åt till alkohol . Sammanfattning....ingen alkohol=rikare, smalare, piggare, gladare, bättre relationer, roligare. Varför dricker jag egentligen??? ” . Nu har jag veckan som vit och känner mig nästan abstinensfri, då går jag in på antabus, orkar inte stå emot suget som snart kommer utan dom. För övrigt , ett av mina vapen i kampen mot a. Annars är jag ganska låg och har absolut inte förlåtit mig själv, är rätt trött på mig om man så säger. Men nykter ska jag vara iallafall. Och hoppas på att jag inte sviker mig själv igen. 24 timmar lovar jag. Bamsekram till behövande

Jobbat idag, känner mig trött i hela kroppen. Nyårsfirande blir det med mannen, men ingen alkohol, jag jobbar nyarsdagen och kör bil aftonen... Ganska lätt inringad nykter helg, då jag oxå har antabus i mig. En helgardering Mao . :-)

...gillar jag. Att förebygga genom att vara förberedd. En helgardering är förstås ännu bättre. Bra jobbat!

Nu håller vi i det här. Gott nytt år! ☄?☄

9 dgr nykter. Sover bra nu. Känslorna svajar lite. Tänker på mitt beteende med a. Gömt, smygdruckit, ja listan kan göras lång. Hur kan man egentligen förneka så starkt. Man vet ju att det inte är ett normalt beteende?? Sanningens kranka blekhet är ikapp mig, men väljer idag att gå ut i solen med mannen. För att senare ta en bio med mina barn. Ha det gott o vitt nu alla kämpar, en dag i taget. O tack för pepp vinäger:-)

Evigt ung

Bra jobbat med 9 dagar!
Vi måste komma ihåg hur underbart det är att vakna nyktra!

Det är inte alltid så lätt men det är helt klart värt det.

Kram och kämpa på! ?

Sitter på jobbet, gårdagen var nykter och rolig. Vet att jag kan ha roligt utan alkohol egentligen. Och numer blir jag inte alls rolig med a i kroppen. Dum elak somnar ramlar gör bort mig blackouts. Fyllorna skänker inte ens tillfredsställelse längre. Nej fy sjutton vad skönt att inte vara bakis. Även om jag är rätt så trött. Ha en underbar nyårsdag. Kram

Vad skönt att det är att slippa skiten och allt den för med sig. Tänk att vi till slut insett att vi inte alls blir så roliga och smarta när vi dricker, som vi trott - tvärtom! Pinsamt, men skönt uppvaknande. ♡ Kram

Fredde

Vad kul att läsa att du kommit till insikt att du vill förändra ditt liv till det bättre och att du valt bort alkoholen som bara förstör för en själv på alla sätt.Grattis till dina nykta dagar och fortsätt på den vägen:) Jag har själv varit nykter i 10 dagar nu så det blev en nykter jul och nyårsafton och det ångrar jag inte alls utan är stolt och tacksam över mig själv att jag valde att vara det:) Så idag var det underbart att vakna pigg och utvilad utan att känna ångest och självförakt och skam. Jag är med dig på din resa och vi är i samma båt så vi kan hjälpas åt att ro årorna tillsammans så blir det lättare så ror vi oss ifrån det djupa vattnet vi varit på och tar sikte på land där vi kan stå stadigt och tryggt på torra land:)

Ha det så gott och njut av din dag så gott du kan:)

12dagen, nykter... fortfarande inget sug, väldigt lindrigt denna gång. Blir lite smått misstänksam...kommer adjävulen med en orkanstyrka , helt plötsligt och med förödande kraft titta fram snart? Jag får förmoda det, och helt enkelt förbereda mig. Annars är jag ff trött, trött och trött. Börjat med promenader och ökad rörelse. Har blivit så fet. Ska försöka att 2018 ska bli stabiliseringens år. Lite i taget och sakta. Jag är så glad för att ni finns i detta forum, och era inlägg värmer mig. Nu kör vi 24 h till for sure?

Evigt ung

12 dagar är jättebra! ?
Jag är också jättetrött och har börjat bli lite tjock!! ??
Men hellre det än full och bakfull!
Att promenera är en bra början, vi får hälsopeppa varandra här på forumet!
Kram på dig!

Evigt ung

Usch vad tråkigt med magsjuka!
Du får försöka se det som en gratis "Detox" ??
Kanske tappar du något kilo samtidigt!
Ursäkta min råa humor men ibland måste man få skoja om allt elände!
Kram till dig! ?

Fy, inte kul. Fick också det när jag var i början av mitt alkostopp. Blev nästan lite glad, då det förstås hjälpte mig från suget. Inget ont som inte har något gott med sig. Krya på dig! ♡