Hej. Jag är en 24-årig kvinna som under lång tid haft en osund relation till alkohol. Ett glas slutar med tio och om alkoholen är slut gör jag nästan vad som helst för att få mer. Men under den senaste tiden har det blivit allt oftare.

Förr drack jag enbart på helger men har nu övergått även till vardagar, nästintill var och varannan dag. Jag har börjat med att bestämma mig för att vara nykter idag. Men när jag säger det till mig själv händer det något i min hjärna som gör att jag blir rädd att inte få dricka A. Blir rädd för mig själv och börjar oroa mig för att jag inte kommer att klara av det.

Men att läsa alla tips och trick från er hjälper mig mycket. Det här är första gången jag säger (skriver) det högt och erkänner min last. Låt det nya året bli en nykter start för mig och alla ni andra. Kramar i massor

anonym11208

Känner igen mig. Ta en dag i taget, jag brukar bestämma mig för "idag ska jag vara nykter", brukar också ibland skriva det i min tråd, det hjälper, jag får det på pränt liksom.

Mirabelle

Hej! Att du är här och skriver är ju en finfin start :) Det borde jag också ha gjort för 20 år sedan! Jag fick liksom dig en väldigt osund relation till alkohol tidigt. Redan från första fyllan, när jag var typ 15 år, var det som kärlek vid första ögonkastet. Intresset för allt annat än festande försvann. Jag drack på samma sätt som dig i 20-års-åldern. Sedan följde många år med studier, småbarn osv, då jag blev upptagen med annat än att festa. Under senare år börjar den här osunda relationen till alkohol tyvärr göra sig påmind igen. Så jag får ta tag i det nu när jag är över 40 istället. Klart vi ska bli nyktra! Först idag, och sen imorrn... Kram