Hej allihopa. Jag har vart påväg att skriva ett inlägg här ända sen igår, men skammen är emot mig. Nu börjar den lätta, men jag har haft sån bakisångest hela jäkla julen nu, och jag vill inte ha det såhär längre. Detta blir min tredje nyktra vända (kanske tredje gången gillt?), varje gång har jag trott att det ska bli annorlunda.
Jag har läst era inlägg här inne hela veckan, fan vad starka och ärliga ni är!
Min första dag. Nu kör vi.

Fredde

In i värmen och gemenskapen Vissly ? Bra att du kommit till insikt att du vill förändra ditt drickande och att du är villig att försöka kämpa för ett liv utan ångest och dåligt mående som alkojävlen skapar. Styrkekram ?

Självklart blir det så. ♡ Använd dina tidigare nyktra erfarenheter till att försöka se vad som som gick snett - och varför. Det är lätt att falla in i tänket att "det går ju ändå Inte, till slut kommer jag att börja igen". Men försök att inte låta sådana tankar få fäste.

Många tycker att det är jobbigt att tänka att de aldrig mer får dricka. Själva förbudet gör att det är svårare att se alla fördelar med att vara nykter. Bestäm istället att den här månaden blir vit, eller den här veckan, den här dagen eller rentav den här timmen. Känn efter vad som passar dig bäst.

Lycka till! ♡ Nu håller vi i det här.

Vissly

Tack snälla.

Jag försöker tänka att jag dömer inte er, så varför skulle ni döma mig? Tokigt hur hjärnan funkar ibland!

Jag tror jag insåg häromdagen varför jag fortfarande dricker. Grejen är att jag har Borderline och lider av ganska grav ångest, och enda gångerna jag blir helt ångestfri är när jag dricker. Jag självmedicinerar helt enkelt. Det krävdes ett samtal av en god vän som sa att hon inte vill dricka med mig längre, för hon ser att det blir för mycket. Min spontana reaktion var smärta, men även enorm tacksamhet. Jag tror inte hon skulle säga något om hon inte värdesätter vår relation. ?

Vissly

Och jag är nykter. Att dricka känns långt bort idag, främst för att jag brottas med grav ångest sen ett par dygn tillbaka. Den startade pga drickandet, men nu försvinner den inte.
Som tur är så jobbar jag inte kommande vecka, så jag har tid att jobba på detta.

Gott nytt år till er alla!

Vissly

Jag är inne på dag 7 nu! Jag misstänker att jag kommer känna sug fredag och lördag kväll, men jag tänker inte falla för det. Jag har fortfarande ångest från förra veckan, så att agera på suget är inget alternativ då jag inte fixar ångesten.
Jag försöker tänka att sug är inte mer än en känsla, och att vi ska acceptera våra känslor utan att värdera dem.