Idag erkänner jag mitt missbruk av alkohol. Dricker alltid mest, förlorar kontroll och har minnesluckor. 2018 är året jag ska bli fri. Inte dricka sprit, inte bli full, inte ha ångest dagen efter. Skulle blivit ett roligt nyår. Men jag förstörde det. Nu är det slut på destruktivt beteende. Max 3 enheter två gånger i veckan. Håller er uppdaterade.

Victory

Tack Miss Mary Poppins. Tillsammans klarar vi av det här!

Victory

Mitt problem är att jag alltid dricker för mycket när det är fest. Når en viss nivå och sedan tappar jag helt kontrollen. Är 29 år och varit singel hela mitt liv. Har alltid tyckt om att göra grejer så blir mycket fest och jag är inte den som går hem. Senaste året tycker jag det blivit värre. Förlorar kontrollen och har minnesluckor ofta. Vaknar upp med alla kläder och smink på dagen efter och mår så dåligt att jag vill dö. Tänker att det vore skönare att få ett skott mot tinningen än att känna den ångesten.

Jag vill inte bli nykterist. Men jag vill ta tillbaka kontrollen. Tror det här kommer bli värre om jag inte tar tag i det. Brukar säga att jag ska ta det lugnt men jag brukar faila totalt. Tror jag måste sluta dricka i de situationer som är risk att det blir för mycket. Middag hos föräldrarna eller ett glas vin på en dejt är ju ok. Men vill inte tappa kontrollen. Är livrädd att jag kommer glömma känslan jag har just nu och på fredag kommer historien upprepa sig...

Victory

Tack för att du delar med dig av din historia Miss Mary Poppins. Jättebra jobbat att du inte dricker idag! Våra problem är väldigt olika men grundproblemet är det samma med alkoholen. Jag har absolut inget sug för alkohol idag. Dricker aldrig själv heller. Men märker däremot att jag kan bli sugen på att dricka själv men vågar inte. Problemet är att jag dricker så fruktansvärt fort. Så hinner inte märka effekten. Jag äter också fort. Har haft problem med att jag hetsäter. Känns som jag har en reptilhjärna som kommer fram oftare och oftare. Vill bara att den reptilhjärnan ska dö. Men blir mitt ansvar 2018 att göra mig av med reptilhjärnan!

Victory

Tack så mycket En Vanlig Man! Så pepp på att klara detta nu!

Victory

Vaknade upp med fortfarande ångest och ont i magen angående nyårskvällen. Så jobbigt att jag inte kommer ihåg och har gjort bort mig. Jag hoppas verkligen jag kan ändra detta nu. Försökt så många gånger förut och alltid misslyckats så jag är livrädd för att det ska bli så ännu en gång.

Victory

Känns lite dumt att skriva det här men jag drack alkohol igår. Som jag nämnt tidigare har jag inget problem med att två glas när det är en sådan "setting". När det är fest däremot och andra nöjer sig med två glas dricker jag tio glas. Igår var jag på en dejt och drack två öl. Inga problem med det. Skulle tidigare absolut tagit vin men tänkte att öl dricker man långsammare och blir mindre berusad av. Borde nog egentligen tagit något alkoholfritt men tog den lätta vägen ut.

I natt däremot, började tänka tillbaka på mitt drickande de senaste åren och speciellt 2017. Det var som en samlad bakfylla på hela året. Total ångest och skam. Är rädd att vänner och kollegor som jag festar med pratar om mig. Blir så full att jag inte kommer ihåg. Kommer nog förlora mina vänner om det fortsätter såhär.

På ett sätt är jag livrädd för att det snart är helg. På ett sätt vill jag bevisa att jag kan klara det här. Jag har bokat tid på ett beroendecentrum och fått tid om 3 veckor. Vill egentligen inte gå men vet att jag verkligen borde.

Styrbjörn

Vad har du att förlora på att gå till ditt beroendecentrum? Hjälp kan väl bara vara positivt? Du har ju insett att du har ett problem och du har turen att bo i ett land där du kan få hjälp i stort sett omgående. Du har inget att förlora men ett helt fantastiskt nytt liv att vinna :)

Victory

Ni har rätt Styrbjörn och Miss Mary Poppins. Ska gå till beroendecentrum och ska fortsätta skriva av mig här. Känns lite läskigt. Tänk om jag blir avslöjad?

I natt sov jag bra. Dock kom jag på nu på morgonen att jag drömde att jag köpte vin. Väldigt konstigt!

Ja, dejta utan att dricka är ju tyvärr väldigt svårt. Handlar ju inte där om berusning men finns ju inte en mer passande aktivitet än att ta en eller två drinkar när man ses första gången. Man kan ju dricka alkoholfritt men tyvärr är vi ju programmerade på det sättet i samhället att dricka alkoholfritt är udda och känns som man behöver en bra förklaring för det. Att säga att man är gravid funkar ju knappast på en dejt, haha. Har ni kanske några förslag?

Victory

Tack för era kommentarer! Bra att få er input.

Det är fredag och jag sitter hemma själv. Hände inte många gånger 2017. Har lite avsiktligt tagit avstånd från alla denna vecka. Kännt skam och vill inte prata med någon om nyår och vad jag har kommit till insikt till. Det är skönt att vara hemma. Men samtidigt tråkigt. Jag är en social person som gillar alkohol och fest (därför jag hamnat här). Vill liksom inte att mitt sociala liv ska sluta pga detta. Men tänker att såhär i början kanske det är bra att vara lite själv och reflektera. Har ju ingen dött av och de vänner som räknas finns ju fortsatt kvar. Problemen är ju däremot att när tiden går så bleknar minnnena av ångesten. Börjar gå i farliga tankebanor som "det var väll inte så farligt" och "jag har inga problem". Därför måste jag stanna här. För att ständigt påminna mig själv...

Håller med ovanstående, smart att inte utsätta dig extra för frestelsen. Det blir så mycket lättare då. Hemma är all alkohol inlåst och jag har bett min man ha nyckeln på sig. Strategier is da shit!

Lycka till! ♡

Victory

Vit fredag och lördag! Vill inte ta ut någon seger i förskott men ger mig själv ändå en liten klapp på axeln.

Victory

Miss Mary Poppins, jag har följt dig och är oerhört imponerad av din styrka och beslutsamhet med tanke på vad du går igenom. Nu är det bara för oss båda att fortsätta på samma spår!

Victory

Nu har jag varit här en vecka. Vet inte riktigt vad jag ska kalla denna resa. Min intention är ju inte att bli nykterist. Vill inte heller kalla det ett nytt liv för jag är fottfarande jag. Men för mig handlar det om att återta kontrollen. Den här veckan har varit jobbig på det sättet att jag tänkt mycket på dumma saker jag gjort. Saker jag skäms oerhört mycket för nu men tidigare ignorerat. Jag har egentligen inte stått inför några svåra beslut angående alkohol den här veckan. Bara hållit mig borta. Framtiden kommer absolut innehålla större prövningar. Hoppas jag kommer kunna skriva här om hur jag klarar av dessa prövningar.

Victory

Tack för din omtanke Mary!

Det är konstigt hur det ter sig. I en vecka var jag helt besatt av det här och att uppdatera. Men tiden har gått och problemet känns mindre på något sätt. Den här veckan har jag druckit en kväll hittills. Blev 3 glas vin och en öl vilket kanske var lite väl mycket såhär i efterhand, speciellt för en vardag. Ännu en fredag nu dock och jag är hemma och inte druckit en droppe. Om man räknar ihop vad jag druckit de här senaste 12 dagarna så är det en betydlig förändring från tidigare. Har dock fortfarande inte testat mig själv genom att vara ute/på fest en helg vilket är tillfällena som slutat i kaos tidigare. Hoppas dock att de senaste 12 dagarna är någon sorts bevis på att jag kan klara en större utmaning!

Victory

Superbra jobbat Mary! Duktigt att du berättat för din mamma. Jag har pratat en del med vänner om min ångest och hur det gått över styr med alkoholen. Har fått lite spridda reaktioner men tycker ändå att det känts bra att ta upp det!

Klokt av dig att fundera på vad som hände när du drack 8 glas vin. Många gånger kan man lära sig något av återfallen, som gör att det blir lättare att hantera en liknande situation på ett annat sätt i längden. Var det en känsla du hade? Hur mådde du? Eller någon speciell situation eller möte med någon person eller liknande som kan ha triggat ditt beteende härom dagen?

Hoppas du hittar lärdomar som kan vara till nytta för dig i framtiden!

Vänliga hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet