Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Jag drömde att jag drack vin och blev full bland vänner och släktingar, jag tyckte inte jag blev sååååå full utan bara lite salongsberusad, men vännerna och släktingarna hade andra synpunkter och en sa till och med att jag var äcklig. Men vilken tur att det var en dröm. Nu ska jag dricka mitt goda kaffe!! Kram på er alla på forumet och tack till Vinäger och Skillnad för de senaste kommentarerna! <3 Usch för din dröm, jag mådde riktigt dåligt när jag vaknade, tur att det var en dröm, detta ska aldrig hända på riktigt igen!

Spöketimig

Härligt, vakna julafton utan att va bakis! Ser själv fram emot det?

anonym11208

Varför? Jag var uttråkad och kände mig ensam, det är oftast då jag dricker, då blir vinet min vän. Men idag är det en ny dag och i dag ska jag vara nykter!

Så har det ofta varit för mej med. Men vinet är en falsk vän, det vet vi ju. Nya dagar och nya tag nu ? Kanske hitta nya vänner också? Det ska i alla fall jag försöka göra. Nu kämpar vi vidare tillsammans. God fortsättning och kram ?

anonym11208

Och bara för det ska jag vara nykter iallafall denna första dag.

träningstanten52

Det är nollor du ska ha i loggan, titta se på statistiken så fin den blir under 2018!

anonym11208

Vaknade ickebakis, skönt! Och jag ska ha en nykter dag i dag med. Det "dumma" är att jag har vin hemma, jag vet att jag kan hälla ut det, men eftersom mitt mål inte är att sluta helt, kanske skulle det vara det bästa för mig, men det är inget alternativ, iallafall inte i dagsläget, så hälla ut går icke. Men det brukar gå bra att inte dricka när jag väl har bestämt mig. Kanske tittar jag in här om det blir jobbigt! Kram alla och ha en vit härlig helg!

Hoppas att du klarar av att hålla ditt beslut, trots vin hemma. Själv vågar jag absolut inte ha tillgång till starkare drycker än 2,8 om jag är ensam hemma. Är alldeles för svag för det fortfarande. Visst önskar jag att jag kunde dricka lite, men som det är nu, funkar det inte. En sorg, javisst, men så värt det.

Evigt ung

Nyktert är bäst!!!
Att slippa bakfylla är absolut bäst!!!

Styrkekram till dig! ?

anonym11208

Har inte gjort alls mycket, hemma och kollat filmer, varit och tränat också. I morgon ska jag jobba och tänkte vara utvilad. I morgon kväll ska jag träffa en vän och ta en fika, vilket också blir en kaffe:-) Kan faktiskt erkänna att det handlar främst att jag behöver komma hemifrån så jag inte dricker vin, även om det kan bli trevligt att träffa henne också. Nu måste det bli rätsida på vindrickande! Jag menar det är ju nytt år och allt!!