Så känner jag mig varenda helg, ett stort förbaskat PUCKO.
Gör om samma misstag konstant, lär mig absolut ingenting.
Är över 50 år och borde verkligen lärt mig nåt, har tidigare alltid tränat mycket o hållit mig i form, gått upp 7 kg senaste året, dricker mer och mer, och vet inte vart detta ska ta vägen.
Vad händer, hjälp?
Går jag upp i vikt för att jag dricker eller för att jag inte tränar.? Eller både och antagligen.....
Egentligen är det skitsamma för vikten spelar ingen roll i detta, det viktiga är min känsla för alkohol, och den är alltför god. Känner att jag dricker på tok för mycket varje helg, eller när jag nu kan.
Pga min egen oror/känsla har jag tidigare bett min sambo att vi kör en vit månad, men han vill inte ställa upp på det, och jag blir så förbannat trött på mig själv att jag inte fixar en vit månad själv. Fuck.
Jag känner mig som ett stort j-a pucko. Säger det till mig själv oxå, PUCKO!
Och jag svettas och vill bli nykter i flera månader, min sambo tror jag är i klimakteriet, och när jag säger att det är passerat tror han att jag skojar, hela tiden.
Jo nu är jag ett pucko igen, drack igår sov bort halva dan idag och sitter nu med en drink, jo, pucko verkar stämma.
Men jag mår ju inte bra som ett pucko, mår bra när jag tränar och håller igång
Hur ska jag komma ur pucko-stadiet?

New start

God morgon. Ja idag ska jag i alla fall bars nykter. Samtidigt som jag slåss med A har jag fått en jätte förkylning. Har använt vin som tröst. Satt uppe i natt och tyckte synd om mig själv. Somnade om efter hostattacker. Mår bättre än jag förtjänar. Min nykterhet måste komma först. Får börja om med räkningen. Idag är dag 1. Idag ska jag hålla mig nykter.

Mirabelle

Blev det för klyschigt nu? Jag tror iaf det ligger mycket att vinna i den tanken... Att du gjorde pucko val tidigare kan du ju inte göra något åt. Sätt inte krokben för dig själv genom att låta det definiera vem du är. Du ÄR INTE pucko! Du ÄR idag en nykter person som gjorde fel val förut. De dåliga valen blir med tiden ett vagt minne blott. Vila i den tanken.

...började igår. Du skriver om att ta dig ur puckostadiet och jag om bluffstadiet, skillnaden är hårfin. Varken du eller jag är ett pucko eller en bluff men känslan finns där och är svår att ta ifrån. Jag måste försöka fokusera framåt och ta en dag i taget istället för att grotta bakåt. Redan idag har jag tänkt på att efter mitt träningspass ska det bli gott med ett glas vin, en belöning liksom men NEJ! Inte idag, det är dag 2. Kvällen kommer att bli asjobbig eller alldeles jätteskön

Solsken

1000 tack för otroligt fina ord som verkligen stärker, Tack för att ni finns och bryr er om andra i samma båt, eller liknande.
Jo vi brottas med allvarliga grejer här, allihopa, och det är stärkande att ha kontakt.
Idag känner jag såklart inget sug, det är bra, är rätt säker på att jag ska fixa hela kommande vecka utan A, det är mitt mål.
Kanske att jag är så stark att även fredag kan bli utan A, vi får se.
Men idag, ja idag mår jag väl sisådär, har varit ute och promenerat i blåsten, beundrat en vacker lila-rosa-orange färgad himmel.
Det va skönt med frisk luft!
Tack återigen för så fin och stärkande feedback, jag suger åt mig allt!

Skönt nick! Även jag har beundrat en fantastisk solnedgång. Härligt, speciellt när man inte är bakis. Vi kan nu välja när vi vill gå ut, inte längre behöva vänta tills illamåendet eller huvudvärken blivit lättare. Vilken frihet!

Alltså, kommentaren och beskrivningen om gruppen "Anonyma Puckon"... ? Så underbar, Miss Mary Poppins!

Nu håller vi i det här! ♡