Hej, jag hittade detta forum igår, efter att ha sökt motiverande sidor på nätet. Jag vill inte dricka mer och igår lät jag bli för första dagen på länge. Jag har druckit minst en flaska vin varje vardagkväll och mer än det på helgerna. Förutom några kvällar då jag tagit sömntabletter istället. Så har jag nog hållit på i alla fall senaste året även om jag druckit alldeles för mycket i flera år nu. Tänkt flera år att jag bör sluta dricka vin, smygdruckit, gömt vin och allra helst druckit ensam utan vittne till hur mycket jag dricker eller skammen.. Det som fick mig att inte dricka igår, var att ångesten över mitt fysiska tillstånd blev så stor. Jag är rädd att bli allvarligt sjuk eller dö av det. Hjärtat slår så det känns som om det håller på att hoppa ut, ångest, depression och ingen ork till något. Flåsar som en tok när jag går ut med hunden. Plufsig och blemmig i ansiktet, svart under ögonen, alltså jätteful. Döm om min förvåning när jag såg lika dan ut imorse,fast jag varit så "duktig" och inte druckit på ett dygn ;) Så ångesten över hälsan blev alltså större än viljan att bota den med vin. Men jag fick ta en timme i taget.. Och nu sitter jag här idag med och tar en timme i taget. Jag har läst massa här idag och tycker mycket om den respektfulla och positiva andan här. Så jag hoppas att forumet kan hjälpa mig med. Jag är så trött på att alltid tänka på hur och när jag ska dricka. Att det fullkomligt har tagit över mitt liv...

Mortis

Det går bra tack! Dag 10 nykter, trodde jag nog inte riktigt .. men det rullar på. Tänker ju varje dag att jag ska dricka, men så gör jag det inte. Det positiva jag känner är att inte behöva planera och smyga hela tiden. Kunna andas på grannarna utan att skämmas, plufsigheten borta, mindre blemmig i ansiktet. Mindre ångest, inte bakis eller abstinent... Men, fortfarande så trött. Jag tog också insomningstabletter nu i helgen,sov 12 timmar i sträck, jätteskönt. Är också försiktig med att ta dom, vill ju inte byta beroende, men skönt att ha när det blir för jobbigt. Och halsbrännan är borta också, finns nog massor med positiva effekter om jag slutar fixera mig på tröttheten. Jag lär ju ändå inte bli piggare av att dricka vin igen.. så jag hänger i lite till :)

Muskot

Jag har inte druckit på två veckor och känner igen den bedövande tröttheten. Jag har somnat på dagtid flera gånger vilket jag aldrig brukar göra, föutom när jag varit gravid (så det nojjade jag lite över häromdagen för det vore katastrof...) men men, det är ju inte det så klart utan kroppen som återhämtar sig. Angående sömnpiller så finns det ju sorter som inte är beroendeframkallande, jag skulle inte klara mig utan. Med dem så sover jag riktigt bra, kanske färre timmar men bättre kvalite på sömnen än när jag däckar.

Och visst är det härlig när ansiktet inte ser ut som en röd plufsig padda! :)

...och att vakna på nätterna verkar vara ett genomgående "problem" även fast alla verkar sova lite bättre än med alkohol i kroppen. Jag vaknar och slänger av mig täcket, på med täcket men ja det är ju andra problem som kommer med åldern hos kvinnor (mer eller mindre). Kan ju nämna att de besvären är betydligt mindre nu under mina vita dagar än annars. Himla roligt att läsa hur bra det går för alla, även fast det är jobbigt. Jag känner mig så glad att jag klarar det här tillsammans med er! Min son äter också Melatonin och ibland har jag tänkt att jag skulle prova en tablett men vågar inte. Blir inte känslan av att vakna lite bakis då också?. Jag har aldrig i hela mitt liv tagit en sömntablett så jag vet inte.

I det stora hela så har det blivit lugnare hemma och jag tror det beror lite på att jag inte dricker mitt vin längre. Min man irriterar sig inte på mig lika mycket och jag är så glad att jag klarar det här! Vill alltid vara 100% vit! Måste bara hitta några goda drycker som man kan göra helgerna lite festligare än bara vatten och coca cola. Ha en fin dag! Imorgon ska det bli 100% ännu vitare för då kommer det tydligen lite snö här i Stockholm!

För mig är den mycket bättre och var det även i början av nykterheten, räknar 57 dagar nu. Förut fyllesomnade jag fort varje kväll, men vaknade flera gånger, svettades, mådde illa osv. Trodde att jag skulle ha svårt att somna nu, vrida och vända på mig i timmar, men faktiskt inte. Somnar oftast inom 30-60 minuter och sover hela natten. Vaknar tidigt, men ändå utvilad. Bara fördel för mig att vara nykter även vad gäller sömnen, alltså. Så tacksam för det, då jag haft sömnproblem i många år.