Loggade in här och kollade min profil, 2 år sedan jag registrerade mig....är i exakt samma situation om inte värre.
Jag hoppar mellan att känna att jag vill förändras till att helt kapitulera och bara acceptera att jag är en person som dricker ofta och alltid blir för full.

Jag gör listor för mig själv. För- och nackdelar..det jobbigaste är att mycket kopplas till mitt umgänge. ALLA dricker och verkar klara det(vet ju dock inte hur dom mår när dom inte dricker) jag blir ledsen när jag tänker på att jag inte har några riktiga kompisar, jag har svårt att knyta nya kontakter eftersom jag skäms över hur jag dricker.

Hur umgås och träffas människor utan att alkohol är inblandat?!

Sen vill jag ju inte bli av med mina kompisar, men klarar tydligen inte av att vara med dom heller. Dessa tankar gör att jag skäms ännu mer över att jag är en person som inte kan stå på mig utan bara gör som alla andra gör..
Usch, nyårsafton var botten nåd och helgen efter gör jag samma sak(för då kunde jag dricka liite vin eftersom nu hade jag koll på läget och bestämt mig)

Är lösningen att isolera sig från sina kompisar och gå och lägga sig 20.00 varje kväll?

... BRA, Du har ju hittat hit! I min bekantskapskrets dricks det alltid mycket alkohol. Alla vill träffa mig och dricka vin, förstår inte varför. Jag tror faktiskt att de allra flesta mår ganska dåligt dan efter en utekväll men på något sätt i dagens läge så ska man vara piffig, uppe tidigt och se fräsch ut hur bakis man än är. Ta en paus från att umgås kvällstid med kompisarna. Imorgon har jag bestämt lunch med en vinkompis för jag orkar inte åka hem till henne och dricka rödpang

SjälvBästeDräng

Tror tyvärr att i det korta perspektivet så måste du avstå umgänge där alkohol finns. Jag umgås inte alls med de jag drack med tidigare. Kan känna lite att om alkoholen är det enda man har gemensamt så kan det lika gärna vara. Du hittar nytt umgänge och nya miljöer med tiden.

Herr Gårman

Du är här för att du vill förändra det som inte fungerar i ditt liv. Den insikten är en förutsättning för att kunna lyckas. Men det är inte så lätt, alkohol är ett jävligt starkt gift, det ska inte underskattas. Jag är plågsamt medveten att det inte är så lätt att bryta vanor som pågått länge. Jag tror, utan att utge mig för att vara expert, att det krävs en längre tids total avhållsamhet för att kunna bryta detta. Kanske måste det vara så att man får avstå lite en sådan period. Försök hitta saker att läsa om hur alkohol fungerar. Jag kontaktade alkoholhjälpen och pratade med en rådgivare där. De har massa material som de mailade över. (ex. Alkoholkalender, kartlägga och förändra beteenden, situationer som stimulerar till alkoholkonsumtion med flera) Det kanske kan vara ett första steg att ringa och be om att få material att läsa? Du är helt anonym.
Men visst. Jag förstår dig helt och fullt. Det är knepigt. I de allra flesta situationer jag träffar vänner dricks det också alkohol. Kanske man får undvika de allra största riskerna i början? Viktigt är nog att försöka hitta vettiga substitut. Jag har varit dålig på det, men ska nu verkligen fundera på vad jag vill göra. Träna lite är bra tror jag, det minskar suget och ger ganska snabbt en positiv effekt. Ha lite projekt att fixa hemma när orken blir större pga att man inte är bakis jämt. Gå på bio? Har jag inte gjort på åratal....Man får nog verkligen anstränga sig, för det enklaste är ju så klart att öppna en vinflaska. Det är inte det bästa nu. Håll ut, det ska jag försöka göra. Vi peppar varandra här i med- och motgång. Vi är många som tampas med det här!

Skämskudde

Tack för alla svar! Jag blir jättepeppad!
Jag har roliga projekt i min vardag men jag inte sett potentialen i att använda dom som en väg ut ur mina gamla rutiner. Istället har jag bara haft dåligt samvete och gjort dom till måsten. Måsten som jag ständigt misslyckas med för att gnistan aldrig finns där när jag är i en dimma hela tiden.
Jag ska hålla ut och börja slutföra projekt för att hitta tillfredställelse på det sättet. Vet att det kommer bli kämpigt men jag vill förändra mitt sätt att tänka och värdera olika situationer.
Sen får jag väl vara ärlig mot mina vänner och se om dom står kvar. För ibland känns det som att dom bara hör av sig när dom vill dricka(dom vet väl att jag aldrig säger nej)
När jag tänker efter har jag faktiskt vänner som jag kan umgås med utan alkohol men dom har jag försummat just för att de inte är ”party”.
Känns skönt att kunna beskriva hur jag mår och att någon lyssnar och svarar som ni gör! Tack!

Ja, med nykterheten kommer ofta valet av den fortsätta umgängeskretsen. Som de flesta här vore forumvännerna de bästa att ha även i verkliga livet. Men, anonymiteten här gör oss verkligen bra på att beskriva känslor på alla sätt. Skulle bli svårt att omsätta IRL.

Lägg gärna till oavslutade och nya projekt som ersättning till A. Se bara till att du inte tar på.dig för mycket.

Lycka till! I dag räknar jag 59:e dagen som nykter. Det känns stort. ♡

SjälvBästeDräng

Känner verkligen igen det här med projekt och måsten. Är också en människa som påbörjar projekt som jag tror är något jag trivs med. Problemet är bara att när jag håller på med exempelvis omplantering av växter som jag odlar så tar jag gärna några öl, för då blir det ju trevligare. Resultatet blir att arbetet inte blir färdigt, det läggs på hög och får samma status som en diskbänk full med disk. Nu när jag inte druckit på ett par veckor så finns det en helt annan närvaro och jag kan njuta av hela förloppet i det jag gör :)

Riktiga vänner förstår ditt val. Hoppas du kan återfå kontakten med de nyktra ^^