Hej på er gamla som nya i detta forum.
Jag har för fram till ca 4 år sedan varit en flitig skrivare här och fick en massa stöttning av detta forum, när jag varit nykter i ca 4 mån började även jag stötta andra i ca 1 års tid, fram till den dagen då jag tyckte att ”jag klarar detta själv nu”
Guess what.
Jag e tillbaks på ruta 1.
Vet ej om forumet funkar likadant som tidigare? Kanske skriver en helt onödig bekännelse, men ivilket fall som helst så måste jag göra något åt mitt missbruk.
Snittar numera ca 30c-50cl ren vodka efter jobb. Idag har jag druckit ca 40cl, lagat mat, tatt hand om ungarna och önskat min fru lycka till på tennisträningen. Min fru tror sedan en otrohetsaffär för ca 1 år sedan att jag är nykterist... vill va det igen!!!! Men jag är längre ner i skiten än jag nånsin varit. Problemet är att jag klarar hantera det så bra, dricker bara efter jobb, är alltid körbar vid 4 tiden på
Morgonen och ingen vet något. Men kroppen tar såklart stryk. Måste få en vändning!!! Därav slriver jag här igen vilket resulterade i en vändning förra gången. Provar paykologer och grejer men det funkar inte.

Macadi

Alkoholproblem är en familjesjukdom och det är ju viktigt att få stöd och förståelse, inte bara krav.
Det låter inte sunt att den ene festar för fullt men förväntar att partnern ska hålla sig nykter.
Låter som läge för en diskussion!

Wow, är imponerad. Ensam med alkohol i närheten vågar jag mig inte alls på. Mannen har nyckeln till den inlåsta alkoholen, precis som jag har önskat. Vet att jag måste klara av att stå emot även sådana situationer i framtiden, men inte just nu. Litar inte på mig själv, inte ett dugg, inte just nu. Keep up the good work! ♡

Macadi

Det är ju helt rätt tänkt.
Finns ingen anledning att göra det svårare än vad det är..

Macadi

Det är ju helt rätt tänkt.
Finns ingen anledning att göra det svårare än vad det är..

Ni måste vara skåningar. ? Bodde där en kort period för många år sedan och "himmakokt" är precis hur en farbror jag kände uttryckte sig om i princip allt som var hemlagat. Härliga minnen för mig. Ha en fin lördagskväll!

Tragikomisk

Från Skåne.
Är dock ej någon farbror än, tror jag.

Tragikomisk

Såg faktiskt en hel film med inlevelse, sjukt längesedan!
Mike Tyson dokumentären, nog sett den tidigare men troligtvis med tankarna i Alkoholens rike så jag minns inte den.
Vilken filmskatt jag har framför mig! Som ändå sett miljoners filmer men minns fan inte en enda ?

Farbror Tragikomisk, jag fick ett välbehövligt skratt nu. Himmakokt är ok, men inte himmabränt...

Angående filmer, ser också om filmer. Vet ju hur de börjar, men sällan hur de slutar. Härligt att kunna kolla en hel film nu. Läst har jag gjort jämt, men även där är jag mer närvarande nu.

Tragikomisk

Brukar alltid sova som en gris, men inatt har det varit 1000-tankar som snurrat. Poppat upp saker ang. människor inom jobbet som jag borde hört av mig till, saker som jag ”lovat” men som inte är löst inu osv. Jag förtränger rätt mycket med A, samtidigt som det ibland hjälpt mig att ta tag i de riktiga ”surdegarna”. Jag blir enormt klarsynt den första halvtimmen-timmen med A. I mitt arbete har jag ansvar för 83 personer, ekonomiskt är allt tip topp och jag planerade att gå i pension runt 45 års ålder. Jag har fanemaj uppnått nästan ALLT som jag beslutat mig för vad gäller karriär. Vissa stunder tror jag att det har med A att göra på något konstigt vis. Däremot är det sämre med familjelivet, där e jag misslyckad och där är A den absolut största orsaken (hade aldrig varit otrogen nykter). Barnen är ju det man går och trampar på detta jordklotet för, tror de blir betydligt lyckligare med en närvarande pappa än en ständigt småberusad pappa-robot.
Söndag! Det e najs, och kommer bli ännu bättre så fort jag handlat snus. Känner mig rätt stark inu, skönt med ett hjärta som inte klappar snabbt. Normalt sett så hade jag vid detta laget druckit ca 10cl vodka eftersom jag tror att det skulle vara ur kroppen vid 14 tiden när frun kommer hem, sen avvaktat tills jag visste att jag inte skulle behöva köra bil och då fortsatt med 20-30cl till. Vilket jävla skitliv! Måste lära mig att skära ner på takten, saker får ta tid i hemmet. Det är det jag blir så stressad över, barn är ju inte direkt snabba med att utföra saker, mycket motargumentationer osv, men det är ju så det är! Acceptans blir dagens motto.

Tragikomisk

Idag har allt bara flytit på!
Vatt på stranden och letat bärnsten i flera timmar, hittade visserligen ingen men u garna har tyckt det var kul. Åkte hem och lagade middag och medan det stod och puttra så målade jag en fondvägg på sonens rum som fick ny säng igår. Blir ju faktiskt mycket mer gjort utan A. Fick lite sug till maten, men det gick fint med non A öl. Jävligt nöjd än sålänge! Önskar att denna känsla alltid finns där, men det kommer den inte göra, det vet jag. Ska fortsätta skriva min lilla dagbok här, ska sluta räkna dagar som jag gjorde förra perioden när jag skrev här. Det får lixom va hur många dagar det vill, men varenda en jag är nykter är guld värd i långa loppet.

Tragikomisk

Första gången jag skrev i denna tråden hade jag druckit mina sedvanliga 30-40 cl vodka, det är så jäkla skönt att vakna och veta att man klarat ytterligare en dag.
Jag börjar känna de positiva effekterna som jag nästan glömt igen. Det här med kreativ med A är nog en sanning med modifikation. Tilfälligt kreativ kanske, men inte särskilt långsiktigt tänk. Fått gjort en massa saker både på och efter jobb, dricler mina non A öl för att lindra abstinensen när den är som värst, dvs efter jobb och fram till efter maten. Är glad att jag gjort mig av med all egna alkohol. Känner mig mer glad för mina barn och min familj än vanligt, äkta känslor, äkta humör, äkta trötthet, äkta lust. Det är skönt dethär, måtte det hålla i sig!
Tack snälla för alla kommentarer.
Btw, såg att Berra skrev imorse. Vilken klippa han e. Var aktiv stöttare när jag slutade i min förra period för 4år sedan, en riktig inspiratör och förebild för det nyktra livet.

Fint att du är piggare så tidigt i nykterheten. Är så impad av alla med extra energi. Förutom långpromenader händer det inte så mycket just nu. Förutom på jobbet, förstås, där är det desto mera att göra. Har dock blivit lite inspirerad av både dig och Mary, så förhoppningsvis så...

Tragikomisk

E så j.......la sugen på A just nu.
Frun kommer hem om en stund och då måste jag gå ut I förrådet och rensa, filea och packa in några öringar som jag fått av svärfar.
Allt sånt där med att hålla på med kött och fisk brukar jag ALLTID kombinera med några stänkare, bra musik, hålla rent och snyggt och mysa lixom.
Nu känns det bara drygt som satan.
Men men, bara att bita i det sura och ta en piggelin eller något när man kommer in. Jag har ju ändå ingen A mer än fruns bag in box som lixom kallar på mig i köket med värre teknik än den jävligaste nymf till en utsvulten sjöman.
Men jag klarar det idag iallafall.

Tragikomisk

Måste genast boka en Rysslands resa!
(Skoja bara för er som gillar tomaterna som gick över vägen humor)

Mirabelle

Jag för mentala anteckningar här... som en nymf till en utsvulten sjöman... som en slampa på landsvägen i Ryssland... I like!

Låt suget suga. Det är du som håller i spakarna. Det är du som styr dina fötter nerför källartrappan, mot en nykter träff med öringarna, för att du väljer nykterhet. Kontrollen är din! Hejja dig!

Det här fixar du. Piggelin? Den var otippad... Ja, alla har vi våra nya laster, samtliga bättre än den gamla. Ha en fin dag! ♡

Tragikomisk

Synd att man inte kan plocka bort klockslagen 17-20. Då har jag allvarliga abstinens. Jag tänker inte ens på A på jobbet. Jag trodde inte jag gjorde det innan heller men kunde ändå 1-2 dagar i veckan jobba från min stuga med dataarbete och då dricka lite från 07.00–10.00 för att vara körbar vid 16 tiden. (Hade alkoholmätare i bilen)
Då har det fan gått långt!
Jag känner mig mycket klarare i huvet nu efter snart 1 vecka. Har lättare för att ta människor, svarar när det ringer vilket det gör ofta. Visserligen sitter jag här och ”bloggar” nu, men precis som förra gången så är det en slags utrensning att skriva här, följa andra och få kul kommentarer. Definitivt mindre skadligt än A och ett bra stöd/hjälp på traven.
Ps, det gick mycket bra igår när jag väl kom ut i förrådet. Lyckades tom. Laga en kompressormotor som jag pillat med halvfull tidigare utan något vidare resultat ?.

krokusen

Har läst din tråd, imoonerande att du kunde sluta tvät efter att ha druckit så mycket varje dag. Hur har du gjort, har du talat något mer med din fru om att du inte klarar av a i hemmet? Jag tror det skulle vara bra. För mig funkar det iallafal inte med a hemma. Jag har dock inte talat med min man ännu -- men han har inte a hemma just nu (han är inte så förtjust i det som din fru).

Tragikomisk

Idag har frun en hel bunke kackelhönor här som sitter och dricker vin.
Kom hem sent från jobb och känner faktiskt inget större sug idag. Stora sonen är hemma och vi spelar krigsspel på TVn och de små tittar på. Tänker att dom ser ändå så j..la mycket skit på ipadsen så om vi mördar lite digitala gubbar kan väl kvitta. (Mmm jag har lite ågren för det)
Men jag är iallafall spikandes nykter! Börjar tycka själv att jag e grym nu, men det gäller att hålla i för att kunna levla up!
Ha en fin Torsdag på er.