Jag har den senaste tiden druckit i smyg 4-5 gånger i veckan.I smyg för min man, och mina barn. För jag mår ju så bra av alkoholen, och jag blir inte bakfull. Jag lagar god mat för att vi ska ha något som "kräver" ett glas vin (ett antal fler i i köket).

Men nu måste jag förändra detta. Tillslut var det min man som ruskade om mig efter att jag varit på en tjejfest. Allt gick bra där, barnen sov när jag kom hem, men jag spydde, och fick minneslucka. Han har rätt.

Jag håller på att försöra min kropp. Folk tror att jag är gravid för att jag gått upp i vikt så mycket det senaste halvåret.

Ja, igenkänningen är stor även för mig. Gömma, smyga, klunka, slänga... Så skönt att slippa. Lycka till! ♡

krokusen

Jag skriver dag 4. För idag ska jag vara nykter också, även om jag nu varit utan mitt rödtjut i blott tre dagar. Det är så mycket lättare att hålla sig ifrån detta eftersom min man inte köper hem den sortens sprit som han brukar smutta på emellanåt. Han sa ju stopp för en och en halv vecka sen. Då den gången jag var på tjejfest, och sen spydde när jag kom hem. Ridå... Men trots det köpte jag hem en box några dagar senare. Utan att han märkte. När jag sen klämde den på tre dagar, förstod jag att du är det STOPP. Innan det får konsekvenser för mitt liv på allvar.
Och FAN vad tjock jag blivit. Såg två personer som sneglande på magen, och tror jag är gravid.

Mirabelle

Ibland krävs det att någon ser och belyser sanningar man inte vill se i vitögat. En box på tre dagar ensam... Ja det låter onekligen som att det räcker. Bra att du tar tag i detta nu! Dricka tills man spyr har hänt mig med, ca en gång om året. Sedan har jag aktat mig noga för att dricka för mycket. Men fortsatt dricka har jag gjort, med avsikten att göra det måttligt. Och det har funkat, ett tag. Cykeln verkar se ut så för min del, att det tar ca ett halvår innan drickandet börjar eskalera och efter ett år har jag nått den punkten igen. Lika bra att lägga ner alkohol helt, när man ser var man hamnar. Du låter taggad och redo för en positiv förändring! Lycka till!

Tragikomisk

Galet vad många smygsupare vi e!
Eller föredetta får vi kalla oss nu, ska inte sluta skriva här som jag gjorde förra gången då jag trodde jag hade koll på läget. Vi hjälps åt! Inget fylle idag.

att läsa i tråden, smygsupande verkar vara vår paradgren. Hur jag kan få i mig 6-7 starköl på en kväll utan att frun märker det är en gåta. Uppenbarligen har den graden av berusning blivit mitt normaltillstånd. Usch så hemskt. Ikväll blir det bio och bilen till stan. Nu hjälps vi åt att lämna detta elände.

krokusen

Ja, mer än fyra glas vin kan jag klämma på en kväll kl 17-22.Utan att det märks. Kl 17 som en magisk gräns, före 17 får jag inte dricka på helgen. Men oj vad jag räknade ner klockan.

Jag vet att jag redan efter de första gångerna jag drack blev känd för att "tåla mycket". Och det är ju en av de tecken jag vet man ska vara uppmärksam på. Att det är lättare att få alkoholproblem då. Men trots att jag vetat detta sen dess, så ändå halkade jag dit.

Det är en vansinnigt förrädisk, och laglig drog detta. Det sägs ju att om alkohol hade kommit idag så hade den aldritg blivit godkänd. För den är så beroendeframkallande...

Men tillsammans är vi nyktra ikväll!

Virre80

Känns som att jag läser om mig själv...(Förutom att jag började smygdricka redan kl 10 på helgerna)...

Har du klarat 4 dagar utan någon alkohol!? Det är ju helt suveränt och starkt jobbat!

Jag följer med på nykter kväll! ;)

krokusen

Tack för era fina kommentarer! Ja, nu är jag inne på femte dygnet. Detta är första gången som jag försöker sluta, så vet kanske inte om jag är uppe på fysiskt beroende, eller bara drack alldeles alldeles för mycket.

Ja, bra att göra det ihop! Skönt att känna någonstans finns det några som kämpar också, och som skriver sådana fina kommentarer!

Men mycket ångest idag. Går sådär att jobba, ärligt talat. Men ska träffa en kär vän sen ikväll, på en plats utan a. Det blir bra! . Ska inte ta med ryggsäcken som jag för alltommat.se oftast kom hem med en Bib i, och gick till soprummet i smyg med den gamla... Ikväll är vi nyktra tillsammans!