Ny här. Min historia liknar många som jag läst om i detta forum. Har läst och läst och igenkänningsfaktorn är hög. Konsumtionen av vin och även lite starksprit har blivit värre med åren. Hade en tanke om att 2018 skulle bli ett rent år, men har redan haft 2 återfall. Återfall är något otäckt som jag inte förstår hur jag ska stå emot. Då tänker man ju inte ...jag vill så gärna och efter att ha läst så många trådar här så har jag hittat så många goda råd. Men plötsligt står man på systemet och innan har man planerat vad som ska handlas och så vidare. Det är som att man blir en annan person. Det skrämmer mig. Det känns som att jag aldrig ska klara av detta. Har fått hjälp tidigare och då lyckades jag hålla ganska länge men så hände det som inte fick hända och jag började om med smygandet igen. Därför litar jag ju inte längre på mig själv. Jag hoppas på stöd från alla kloka i detta forum men även bara få skriva av mig. Helgen blev återigen en helg med vin och gin och nu vill jag verkligen inte mer men jag vet att det välkända suget kommer och då är jag minsann inte stark.

Mirabelle

Inte tänka på allt "man inte borde" samtidigt. Var vänlig mot dig själv... Det ligger i människans natur att vända sig mot förtryck och göra revolt, så gör inte misstaget att vara för hård mot dig själv. Då blir det för lätt för a-hjärnan att kamma hem enkla poäng sen när hen låtsas vara snäll. Lycka till med fredagen och helgen!

anonym19976

Inget vin ikväll. Blir på spåret och kaffe.
Känns bara bra. Hoppas det håller i sig även imorgon. Men nu går det fint. Tänker på vinet förstås eftersom jag skriver här, men är inte desperat och på dåligt humör. 12:e dagen utan ..

anonym19976

Har klarat en till helg nu utan. Träning imorgon och lite annat smått och gott att fixa med. Mår bra nu och det känns så bra. Är på min vakt nu. Måste planera mycket som måste göras så det inte finns utrymme för dåliga beslut.

anonym19976

Höll på att åka och handla vin nu. Men stod emot och kom hem utan. Men med glass och choklad istället. Fy sjutton. Det värsta har inte gått över. Ångrar mig nästan men samtidigt känns det bra. Idag blir det inget men det känns som att det inte kommer att gå över.

Liten stor

Lustigt, jag höll också på att halka in på ett system idag men klarade mig. Också cirka 2 vita veckor.
Nu håller vi i det här!

anonym19976

Nu har jag tryckt i mej en hel jättechokladkaka. Det går ju inte sluta förrän allt är slut. Kan det vars ett mönster? Det är inte första gången det händer
Så nu mår jag illa. Men mår kanske bättre imorgon bitti än om jag tryckt i mig några flaskor vin istället.

Första semestern utomlands utan alkohol är nog en prövning. Förbered dej mentalt. Tro inte att du kan dricka under resan och låta det stanna som en enskild händelse. Det funkar inte, triggar bara igång mera sug. Så ställ in dej på att inte dricka. För mej övervägde fördelarna rätt snabbt. Man kan uppleva allt på ett annat sätt. Mer intensivt. Eftersom jag inte kan dricka "normalt" så spårade det ofta ur under tidigare resor. En hutt för magen redan på morron, vin till lunch, under dagen och före middan på balkongen. Vilket resulterade i att jag ibland var berusad då vi skulle gå och äta. Min man drack också mycket mer då jag drack, inga spärrar. Det finns utlandsresor jag inte vill tänka tillbaka på då jag nu skäms över hur det var. Nu är resorna verkligen minnesvärda på alla sätt!
Lite förargligt är det att inte kunna ta ett glas eller två, att känna sej lite annorlunda. Men det är en struntsak i jämförelse med fördelarna. Du kan om du bestämmer dej från början. Och med tiden blir det självklart och, ja, faktiskt enkelt!

anonym19976

Tack santorini! Precis vad jag behövde höra. Det funkar inte att lyfta glaset på semestern. Men det är tur att jag inte ska åka än. Nu är det alldeles för jobbigt. Varje dag måste jag resonera med mig själv om jag ska åka och handla eller inte. Tur att det är lite knepigt för mig och jag måste ju gömma och låssas som att jag inte varit på systemet så. Det känns samtidigt så skönt att inte ha nåt att dölja . Så jag tar dag för dag som alla andra här och hoppas att mina tankar snart ska ersättas av nåt annat än vin.

Det blir lättare. Det tar sin tid och det är helt ok att sörja och vara förbannad för att det blivit så här. Men acceptera fakta. Har man druckit sej till ett beroende så kan man inte lära om sej. Det blir bara jobbigt och frustrerande att försöka igen och igen att begränsa sej. Det kan gå bra ett tag men det är onödigt och jobbigt. Det blir så enkelt och självklart till slut. Det fina är att det är värt det. Jag lovar.
På tal om resor så är det ironiskt att mitt användarnamn är santorini. Den resan var en riktig flopp med drickandet. Ja, vi gjorde mycket och utforskade ön men halva tiden gick i ett rus. När man köpte kallt vitt vin redan på förmiddan för att dricka direkt. Och slocknade tidigt på kvällen. Usch nej, aldrig mer.

anonym19976

Man får inte skriva här när det gått åt helvete .Men nu har det gjort det. Kan väl lika gärna gå och gräva ner mig nu då. Jag orkar nog inte kämpa mer att vara duktig. Trodde att jag kunde det men det behövs så lite för att man ska tvivla på sig själv. Vad är min uppgift här i världen .

Mirabelle

Du får visst skriva här när det gått åt helvete! Det är väl då man behöver det mer än någonsin! Jag lovar, hade jag haft en flaska vin i närheten ikväll så hade det gått åt helvete för mig med. Det har inget att göra med att vara duktig eller oduktig. Tillfället gör tjuven och allt det där.. Eller snarare, om möjligheten finns i den stunden då viljan är svag. Min vilja är obefintlig just nu i denna stund. Om jag hade haft vin så skulle jag dricka det i stora klunkar, sanna mina ord. Du råkade ha möjligheten att dricka vid fel tillfälle, helt enkelt. Att tro att man genom sin blotta viljestyrka ska kunna stå emot då är att ställa omänskliga krav på sig själv. Använd den här lärdomen för att ta dig ännu ett steg i rätt riktning istället. Hur kan du undvika att ställas inför det valet (dricka eller inte bär viljan haltar) igen? Kram till dig

Jo då det får man visst. Men man ska helst inte skriva om man är berusad eller full (sa dock inte att du är berusad, för det vet jag inte om)
Ett tips är att skriva innan man dricker. Jag har fått hjälp många gånger genom att fina forum medlemmar har pratat mig ur ångesten och suget.
Dom som står stadigt på vägen drar upp dom som kör ner i diket.

Det är skört, som att balansera hela tiden. Du är långt ifrån den enda som känner så.....

alkohol hemma funkar inte. Jag skulle hålla mig typ 1,5 minut. Jag är ju dessutom typen som skulle kunna köra skiten i ett dropp, intravenöst, skiter fullkomligen i hur det smakar. Bara jag blir full. Jag har ganska nyligen flyttat och bestämde mig då att i denna lägenhet så får inte någon alkohol finnas. Nånsin. A-fanskapet, får sitta i porten och glo. Kommer inte över tröskeln.

anonym19976

Nu har jag ju förstört allt och får börja om från början en gång till. Blev en kortare period . Bara 2 dagar men fy så besviken jag är på mig själv. Hur kunde jag göra detta. Och till ingen nytta. Hade inte ens roligt eftersom jag dricker för mig själv och ingen får ju veta. Fick ett litet rus med illamående och magkatarr igen.

Mirabelle

Jag tror inte att man förstör allt och måste börja om från början när man snubblar och faller. Människan utvecklas och lär av såväl medgångar som motgångar, vare sig man vill eller inte. Tänk på ett barn som lär sig att cykla. Det lär sig lika mycket (kanske mer) av varje gång som hen genom en oövertänkt manöver tappar balansen och ramlar omkull, som av de få metrar hen lyckas balansera upp cykeln och ta sig framåt. Hen börjar inte om från början varje gång hen försöker igen. Kunskap om cykelns beskaffenhet och insikter om den egna kroppen har fastnat. Vi börjar heller aldrig om från början. Kunskap och insikter fastnar på vägen.

anonym19976

Jag kan ju inte ta bara ett eller två glas om jag sitter själv. Det är helt omöjligt. Så nu kommer det inte in nåt vin i huset från och med nu. Jag måste få in det i min tjocka skalle att det blir likadant varje gång. 2 flaskor och 6öl ensam är lite för mycket på en kväll. Det hände väl inget mer än att jag bara mår dåligt. Det är ju inte värt det. Om man förstod det innan man sätter på autopiloten
För att slippa tänka.

anonym19976

Jag kan ju inte ta bara ett eller två glas om jag sitter själv. Det är helt omöjligt. Så nu kommer det inte in nåt vin i huset från och med nu. Jag måste få in det i min tjocka skalle att det blir likadant varje gång. 2 flaskor och 6öl ensam är lite för mycket på en kväll. Det hände väl inget mer än att jag bara mår dåligt. Det är ju inte värt det. Om man förstod det innan man sätter på autopiloten
För att slippa tänka.

Mirabelle

Ja vad sjutton ska vara bra med att tänka? Övertänkande är min stora last i livet. Man skulle ha blitt född till idiot istället. Det skulle vara så skönt att vara korkad. Oförmögen abstraktion. Gärna med en guldfisks minne också. Hur ska vi göra för att nå dit?

Härligt att du är på banan igen! Erkänn, du börjar inte om helt från början, eller hur? Insikter och erfarenhet hade fastnat på vägen, visst? Kram

anonym19976

Har insikter och erfarenhet tror jag men det är det här med att stå emot när det är skarpt läge. Nu är jag inte sugen på att skaffa hem en bib, men jag vet ju att det kommer. Då tänker jag att ; det är väl inte så farligt. Och då ska jag gå in här och läsa, när hjärnan börjar fundera i de banorna och så försöka tänka lite längre och verkligen fundera över om det verkligen är värt det
Kram och godnatt.