Hej på er gamla som nya i detta forum.
Jag har för fram till ca 4 år sedan varit en flitig skrivare här och fick en massa stöttning av detta forum, när jag varit nykter i ca 4 mån började även jag stötta andra i ca 1 års tid, fram till den dagen då jag tyckte att ”jag klarar detta själv nu”
Guess what.
Jag e tillbaks på ruta 1.
Vet ej om forumet funkar likadant som tidigare? Kanske skriver en helt onödig bekännelse, men ivilket fall som helst så måste jag göra något åt mitt missbruk.
Snittar numera ca 30c-50cl ren vodka efter jobb. Idag har jag druckit ca 40cl, lagat mat, tatt hand om ungarna och önskat min fru lycka till på tennisträningen. Min fru tror sedan en otrohetsaffär för ca 1 år sedan att jag är nykterist... vill va det igen!!!! Men jag är längre ner i skiten än jag nånsin varit. Problemet är att jag klarar hantera det så bra, dricker bara efter jobb, är alltid körbar vid 4 tiden på
Morgonen och ingen vet något. Men kroppen tar såklart stryk. Måste få en vändning!!! Därav slriver jag här igen vilket resulterade i en vändning förra gången. Provar paykologer och grejer men det funkar inte.

Tragikomisk

Skulle kunna tro att jag smuttat vodka, men det är bara vanlig förvirring.
Sa godnatt till frun för en stund sen då jag gick upp med barnen. Såg att hon var påverkad, (det hade jag svårt att se när jag var berusad själv) givetvis ska hon ta upp om den där j...la otroheten för att jag frågade om hon kom upp till mig sen när kackelhönsen stämplat ut. Hon trodde väl att jag var ute efter något. (Vilket jag kanske var ?) men det gör mig så förbannat ledsen att vi inte kan begrava den eländiga historien snart. Vi har ”myst” 3ggr på ett år sedan det hände. Det jag gjorde är oförsvarbart och hade aldrig hänt om jag var nykter, men det känns rätt jobbigt att känna sig som en rabies-smittad hund mestadels samt höra om det nääästan varje dag. Som sagt, måste utvärdera detta förhållande i nyktert tillstånd även om jag känner att jag orkar inte bryta pga. Barn, hem samt att jag har starka känslor för min fru. Men detta äter mig och A har dövat bla. det. Men nu e det fanemaj dax att stå upp för sig själv och få ordning på detta livet utan bedövning. Nykter idag! Och så ska det fortsätta.

Mirabelle

Så sant. Det är dags att stå upp för dig själv. Men den som behöver ta sig en rejäl funderare och bestämma sig är faktiskt din fru. Du behöver INTE ta det där stora steget att bryta upp. Det är i så fall hennes beslut att fatta. Förlåta, på riktigt och gå vidare tillsammans. Eller fortsätta älta var och en på sitt håll. Hon kan inte både ha kakan och äta den längre. Du behöver bara klargöra att det är slut på att behandla dig som skit och referera till synder i det förgångna. Och stå fast i det. Vägra lyssna på beskyllningar och ältande. Lämna rummet när hon börjar. Försök inte vara till lags, utan lev ditt liv utan att fråga om hennes åsikt. Misery loves company. Hon kommer tröttna på att älta i ensamhet och endera rycka upp sig och välja att ärligt vända blad och gå vidare tillsammans, eller att bryta upp och lämna. Du kan inte fatta beslut åt henne, men du kan vägra status quoe. Det här säger jag tyvärr utifrån erfarenhet. Jag var din fru under en period för rätt länge sedan nu. Jag hade fortfarande varit det om maken inte släpat med mig till familjeterapi och ställt kravet att jag måste välja. Jag valde tvåsamheten istället för min indignation och självömkan. Många år senare lever vi fortfarande i ett innerligt nära äktenskap. Min man är min bästa vän på jorden, och jag hans.

Tragikomisk

Så sant, och jag vet det. Tack Mirabel och Mary för pushning. Jag kommer att ha en konsekvent nykter linje. Den där jävla svartsjukan blir 7-resor värre med fylle inblandat. Hon har varit som is mot mig periodvis även innan otroheten. Helt galet långsint och väver ihop små skit grejer till en enda mörk massa.
Men jag är givetvis inte skuldfri, ska se klarsynt på detta även idag!
Nu har jag definitivt klarat av en hel vecka utan sprit. Skönt som satan!
Får man önska en skön Torsdag idag då? ❤️?

Tragikomisk

Körde till min stuga och tänkte sitta med dataarbete i lugn och ro utan att bli avbruten med 1000 frågor på kontoret.
Trodde att jag slängt all sprit, men givetvis stod det ca 3dl portvin 19% i kylen. (Till sås) utan att tänka häller jag i mig det, nu när lill-ruset börjar kicka in tänker jag bara vilken jävla idiot jag är. Old habits die hard. Men se för fan till att töm ALL sprit när ni väl bestämt er (vilket jag trodde jag gjort!) om ni fungerar som mig. Har bara ångest av det, kommer inte röra en droppe till idag!!! Idiot

Mirabelle

Bara mänsklig. Ruset från den mängden håller inte i sig speciellt länge. Du har inte enns sabbat en hel dag. Inte fallit, bara vacklat. Gå vidare och glöm. Business as usual. Om en timme eller två är alla i ledet nyktra! Vi stannar upp och inväntar dig. Nu håller vi det här!

Tragikomisk

Varit hemma ett tag, själv med ungarna.
Kommer inte röra en droppe.
Fattar inte vad som flög i mig, men faktiskt skiter jag i vilket nu. Gav inte mer än dåligt samvete. Nyktert och så ska det förbli!

Tragikomisk

Känner mig faktiskt inte orolig inför helgen. Har inte en droppe hemma, inga tankar på systemet.
Däremot ska jag köpa lådevis med non A öl! Ha en fin Fredag!

Tragikomisk

Påväg att lämna barnen hos farmor, själv ska jag jaga, frun jobbar.
Klar i huvet, tycker inte ens ungarna e jobbiga, starkt självförtroende och ser positivt på en utedag. I naturen då..
hade nästan glömt att detta faktiskt är normaltillståndet. Om jag jämför mig med många andra här så är jag en hardcore alkoholist, förutom min förra nyktra period så har jag i princip drucket (i början bara lite) men konstant något VARJE dag i ca 18 års tid, med kanske 10-20 vita dagar totalt. Dvs. Halva mitt liv nyktert och andra halvan mer eller mindre beroende.
Om jag håller nästa tredjedel nykter så kan jag tokdricka sen när jag är pensionär om jag skulle ha lust för det.
Men inte idag! Inte en chans.

Mirabelle

Att om jag ska supa ihjäl mig så får det bli när ena benet redan är i graven. Det finns säkert några års marginal för att dricka vin varje dag någonstans mellan liktornar och likstelhet ? Senilsnöre på glaset bara så är det bara att lulla på ?

...tyckte jag att det stod! ? Kändes bra att det var min läsförståelse som felade.

Normaltillstånd har även jag varit inne på. Känslan att det är konstigt att vakna nykter upplevs normal. Men det är ju det här nya nyktra livet som är just det. Normalt! Normaltillstånd! Vi måste bara komma ihåg det!

Ha en fortsatt fin lördag, nu håller vi i! ♡

Tragikomisk

Den minsta e sjuk så stackars mig fick stanna hemma med honom medans de andra gick till badhuset. Så synd.. eller inte. Hatar faktiskt badhus. Inget större sug efter A mer än fläckvis igårkväll.
Blir dock något uttråkad av att bara vara hemma. Letar onödiga prylar på nätet som jag inte visste att jag hade behov av. Dock inte så impulsiv nykter.. så inget köp inu ??. Moget beteende annars faktiskt.

Mirabelle

Det är så förbannat KALLT! Varför skulle någon vid sina sinnens fulla bruk vilja klä av sig i den kylan??? Och bli BLÖT???

Tragikomisk

Ja, så är det väl. Inga toppar, inga dalar.
Ganska menlöst men nyktert iallafall.
Ett djävulskt sug igårkväll, men inte idag alls faktiskt.
Såfort jag är själv, det är då det är som värst. Inte lika farligt när frun e hemma.

Tragikomisk

Igår var nog första dagen som jag inte hade några tankar om A, lite smått kanske men det var inget märkbart.
Trött på att bedöva jobbiga tankar och sysslor. Livet är inte alltid rosa, så får det vara. Vill behålla denna känsla av självförtroende. Vid nästa fest känner jag för att säga som det är när folk tjatar om att dricka, nä jag dricker inte längre, jag är alkoholist och har snittat 0,5 L sprit (helger inräknat) per dag i större delen av mitt liv så nu får det va nog om mina barn ska ha sin pappa kvar. Inget fylle idag.

Tragikomisk

Konstigt..
Alkoholen fick mig att granska allting extremt kritiskt, kunde unna mig en massa småsaker även om jag hade råd med mer, men det placerade jag enbart i saker som ger avkastning.
Nu! Nykter e jag värsta shopoholicen. Min fru har fått saker för astronomi summor på 1 månad. Antagligen för skulden jag känner i kombination med att jag vill att allt ska bli bra mellan oss, vill bara känna mig omtyckt, åtrådd eller vad som av henne. Låter ocharmigt i text, men jag vet att hon förstår att jag satsar på oss om jag investerar både mentalt och ekonomiskt på ”oss”. Bra eller inte, vet ej. Men kroppen mår bra rent fysiskt! Vilket är en nödvändighet för att ens kunna leva, och man kan ingenting ta med sig dit man går, men vill ha min familj med på resan dit.

Tragikomisk

Vad snabb du e, han nog redigera texten efter du läst.
Du är en stor anledning till att jag skriver, typ min enda följare ?. Men kommer fortsätta vara här eftersom det funkade tidigare och även nu att typ ”bikta” sig här med likasinnade.
Ha en fin kväll!

som satte en daglig automatisk överföring från sitt vardagskonto till ett sparkonto med samma summa som han/hon hade köpt vin för varje dag.
Kommer inte ihåg summan men jag tror det var ca. 90 - 100 kr/dag. Då ser man konkret hur mycket man inte dricker upp.
Smart tycker jag :)

Mirabelle

Men rätt ofta har jag inget smart att säga... Jag är dock snabb som en iller att skriva så ajfånen ryker när det glimtar till emellanåt ? Det går ju strålande för dig ? Har frun börjat tina upp litet nu?

Läser inte så mycket när jag inte här tid/ork att kommentera. Tar sedan igen det - och då tar det tid! ?

Självklart följer jag er, ni som blivit en slags vänner. Även skeuningar. ?

Apropå shopping, har de senaste tio åren inte behövt fundera så mycket över ekonomin. Vi tjänar hyfsat och har låga omkostnader. Ibland tänker jag att det vore enklare om man verkligen märkte att det rent ekonomiskt gjorde skillnad att vara nykter. Att vardagen förändrades på något sätt. Men, får tänka på hälsa, vikt och annat, som faktiskt inte går att köpa för pengar - oavsett om man är kunglig, kändis, miljonär eller bara en vanlig Svensson som arbetat upp sig lite. ?

Ha det gott! ♡

Tragikomisk

Ett tag sedan jag skrev.
Fick ett mini återfall i fredags, hittade en whisky som jag drack lite ur, likaså druckit ca 4st 3,5 or. Restaurang i Lördags med lite folk, fick rätt bra men kände sug..
söndagen blev det en liten zip av whiskyn innan jag blev hämtad av en kompis. (Skulle hjälpa honom med en grej)
Känner att jag får kriga rejält nu. Var sååååå nära att köra till systemet idag, men vände (igen!).
Har dratt gränsen att INTE gå in där, då vet jag att jag kommer sänka den vodkan på nolltajm. Ingen A igår och ingen idag.
Jobbigare än innan men det e nu man måste kämpa! And i will.