Sammanfattningen av mitt liv enligt mig själv känns som ett stort misslyckande. Att lyckas genomföra förändringar verkar omöjligt. Jag lyckas aldrig gå hela vägen. Om jag har gett upp tron på mej själv vem ska då hjälpa mej?

En alkoholists…

Känner igen det så väl. Ett glas, nej då är det bättre att avstå. Det triggar bara ett outhärdligt sug. Ett glas slinker ner som vatten. Sen är man beredd att gå genom eld för att få mer.

Mirabelle

Jag har svårt att känna mig speciellt bra när jag inte kan lösa problemet... Men kanske är det så att hen lär för livet just nu. Att möta lidandet, utan att förminska smärtan eller fly, eller förställa sig själv och dölja sitt "jag" för att undgå det. Om hen lär sig det nu är hen bra mycket bättre rustad för livet sedan. Min uppgift är kanske mest att vara med och hålla om, ladda med kärlek och dela bördan.

AL

Är inte alls den plats jag vill vara på. Är rädd för känslan när dagen är slut. Jag ska handla mat och det är så lätt att slinka in på Systemet. Köpa en box. Kan vara bra att ha om irritationen kommer eller behovet av att slappna av behövs. Men just nu är jag nykter.

Att handla är livsfarligt, speciellt på eftermiddagen då impulsen lätt tar över och man inte bara har mat med sig hem. Vet inte hur många ggr det bara "råkat" hamna ett helrör och/eller ett par tre vinare i en extra kasse från affären bredvid mataffären.....

När man känner starkt med någon, men inte riktigt vet hur man ska kunna hjälpa...

Önskar så att du orkar stå ut. Sitt på händerna, låt knogarna bli vita. Vad som helst.

Och självklart - undvik risksituationer i den mån det går. Kram ♡

Mirabelle

Men kan du inte handla i en affär som inte ligger i närheten av något systembolag? Om du måste åka omvägar till en sådan affär är det ju en hemskt opraktisk lösning förstås :/

Fått nog

Tänker och känner med dej. Hoppas du orkar stå ut. Finns det någon möjlighet att du kan göra någon fysisk aktivitet. Snabb promenad eller liknande. Kan hjälpa.. Några gånger när min ångest har blivit ohanterbar har jag gått ut och sprungit. Då har den lättat något. Plågan från löpningen tar överhand med min dåliga kondition. Drick iskallt citronvatten i stora mängder och häng här på forumet. Du klarar det. Din vilja är starkare än alkoholen. Önskar dej sinnesro.

AL

Dagens resultat.
Möte 1 - ansvarig för ett 7 miljoners projekt kommer till mig och "vädrar tankar" ...fullständigt förvirrande och ogenomtänkt. Jag skriver ner för mej själv på papper arbetsordningen jag föreslår. Hon avslutar snabbt samtalet tar mina anteckningar och går ut.
Möte 2 - bokad tid för genomgång av text som ska översättas till ett annat språk. Jag är garant för att översättningen blir rätt. Hon ramlar in, har inte gjort ett förslag ens, så vi får börja från början. Jag inväntar och inväntar förslag men inget händer. Jag förslår och hon svarar - ja exakt så ! precis så tänkte jag ! Vi plöjer texten med mina förslag och hennes bidrag är noll och intet.
Jag ger o ger och är jävligt bra på mitt jobb. Människor runt omkring mej dränerar mej.
Jag ska handla och blir galen på alla. sega människor/pensionärer som står mitt i gången och funderar om de ska ha makaroner eller makaroner ELLER kanske makaroner. .en för faaan handla kl 8 på morgonen då kan du dra heeela dan i affären. Jag körde på en tant med vagnen sa ursäkta tog makaroner och gick.
Jag har för mkt lagrad I L S K A inombords. Det pyser ut vissa dagar.

Det hade kunnat vara jag som skrev vad du skrev, det finns inte mycket mer irriterande än folk som är i vägen. MEN, jag har detta som ett av mina mål. Dvs att inte bli arg och brusa upp när folk runtomkring är ivägen. Jobbmässigt har jag liknande problem också, att gå igenom samma sak med en kund hela tiden och efter att plågsamt långsamt gått igenom något grundligt få samma fråga igen bara några dagar senare och sen gå igenom det igen tar på krafterna.....

Hoppas du klarade gårdagen nykter.

AL

..nu får jag sitta i sängen... läsa på forumet...dricka te. Just nu är det allt jag behöver. Att läsa hur andra kämpar gör att jag oxå kämpar vidare.

Mirabelle

Nu blev jag påmind. Jag måste ju slappa med gott te! Jag har varit så upptagen med att sura att jag glömde fredagsritualen. Nu blev man ju litet gladare iaf :) Oavsett allt, så är det fredag kväll. Hela helgen ligger framför oss :) Hoppeligen idel ljuv, idiotfri återhämtning :) Kram!

AL

då jag hållit nollan.
Läser och funderar. Många slutar med a för att sedan ramla dit igen för att sedan sluta för att sedan ramla dit igen osv. ett evigt ekorrhjul.
Jag undrar om jag kommer att göra samma...full möjligt då jag inte känner mej så motiverad alla dagar. Fast idag har det gått bra.

AL

Jag får också försöka. Det är jag själv som är mitt värsta hot ingen annan. Det är jag som köper hem vinet som jag dricker upp.
Denna vecka som kommer vill jag undvika vägen förbi systemet. Jag får försöka stå ut med känslan av panik då jag inte kan döva mina känslor med vin.

AL

Känns som om jag har spring i dem och det kommer alltid när jag ska sova. Irriterande. Får prova att andas och räkna.

Mirabelle

Det är vanligt att den som druckit mycket alkohol har brist på en massa mineraler och vitaminer. Det kan ofta vara boven bakom restless legs. Gå till apoteket och fråga om kosttillskott.

AL

Jag läser ganska mycket här på forumet och ser allas olika vägar.
Att säga - jag ska bli nykter...betyder olika vad jag kan se bland oss so. skriver. Genast kommer då moraltanten fram i mej och säger - nykter betyder total avsaknad av alkohol i ens liv.
Men det finns andra vägar att gå ? eller söker jag bara en ursäkt..en genväg..rättfärdigande av fortsätt mysdrickande ?

Mirabelle

Jag tänker att man kan vara nykter och ändå nyttja alkohol, i måttliga mängder. Min mamma är tex en sådan person. Hon njuter av 1/2-1 glas vin. Blir aldrig berusad. Det är liksom inte målet för henne. Så hon är nykter. Jag dricker däremot vin med siktet inställt på ruset. Och det är ju det jag har bestämt att jag ska vara utan, ruset. Det är alltså berusningen som är problemet, inte vinet i sig självt. Utan att få berusningen känns det som jag lika gärna kan strunta i vinet. Så det tänker jag göra. Kanske kan jag en dag dricka måttligt och njuta av det, utan att söka ruset. Det får resan utvisa. Funkar resonemanget?